datingsite parship

Home » Daten in Den Bosch
Blog

Laatst bijgewerkt op mei 30th, 2016 | door Welke online datingsite?

1

Daten in Den Bosch

Ga je binnenkort op date in Den Bosch en heb je echt nog geen idee wat jullie moeten gaan doen? Of wil je niet weer bij dezelfde Italiaan iets gaan eten, waar je doordeweeks ook al pizza besteld? Geen zorgen, want er is genoeg te doen in deze gezellige stad in Brabant. Want gezellig is het altijd in Brabant.

Den Bosch is de hoofdstad van de gemeente Noord-Brabant, maar het is niet de grootste stad van deze provincie. Dat het juist wat kleiner is, zorgt ervoor dat Den Bosch extra gezellig is. Er zijn kleine straatjes met leuke winkeltjes, pleintjes met leuke cafeetjes en genoeg andere plekjes om te ontdekken. Meer dan genoeg voor een leuke date in deze stad.

De Bossche Bol

Deze lekkernij, absoluut niet te verwarren met de moorkop, is iets waar elke Bosschenaar trots op is en waar mensen van ver voor komen om er een te eten. Het is een bol gemaakt van soezenbeslag, volgespoten met de aller-lekkerste slagroom en overgoten met de beste chocolade. De echte Bosschenaren noemen deze bol ook wel de ‘sjekladebol’.

De bol is natuurlijk in heel Den Bosch te krijgen, maar als je het echt goed wilt doen dan ga je samen met je date naar bakker Jan de Groot. Zijn bol is zelfs een beschermd handelsmerk. De liefhebbers zullen het er allemaal over eens zijn dat de Bossche bollen van Jan de Groot de lekkerste van het land zijn.

Bijzonder bier drinken in Den Bosch

In Den Bosch zijn ze ook erg gek op speciaalbier. Er zijn vele kroegjes te vinden waar je de meest bijzondere bieren kunt drinken. In de zomer organiseert de stad zelfs een heel festival rondom speciaalbier. Dat geeft wel aan hoe gek ze er op zijn hier in Den Bosch.

Veel steden hebben een eigen bier, van een eigen brouwerij. Den Bosch heeft dat ook en sinds kort is er zelfs een echt Bosch biertje dat is gebrouwen door twee vrouwen. De dames van Brouwerij Boegbeeld wilden een bier maken dat echt bij de stad past en kwamen vorig jaar met Kutbier op de markt. Het is een ontzettende hit geworden en de kratten en fusten zijn niet aan te slepen. Ze zijn nu bezig met het opzetten van een grotere brouwerij zodat ze meer mensen van die bier kunnen laten genieten. Het wordt geschonken in een aantal kroegen in de stad. Dus dit is wel een leuke manier om samen met je date een echt apart biertje te drinken in Den Bosch.

Kijk wel uit dat je niet teveel bier drinkt tijdens je date, anders zou het weleens heel anders kunnen aflopen dan je in gedachten had en dat wil je natuurlijk niet. Als je van plan bent om meerdere speciaalbiertjes te drinken, bestel dan tussendoor ook een lekker borrelplankje. Dat neutraliseert de alcohol een beetje, en het is natuurlijk vreselijk lekker.


About the Author

AnoniemEén Ervaring Daten in Den Bosch

  1. Pim Pim says:

    Dankjewel voor dit artikel over daten in Den Bosch. Grappig dat Bosschenaren Bosche Bollen ‘Sjekladenbollen’ noemen. Ik ken ze alleen van de Appie, maar misschien moet ik toch maar eens naar Den Bosch om te weten hoe ze horen te smaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑