datingsite parship

Home » Zoek niet langer naar een soulmate
Blog

Laatst bijgewerkt op februari 7th, 2019 | door Welke online datingsite?

0

Zoek niet langer naar een soulmate

Overal waar je kijkt, wordt het idee van de ideale partner aan je voorgeschoteld. Of dit nu als ideaalbeeld wordt aangedikt in romantische verhalen, in films of wordt voorgehouden op Social Media, het maakt het aangaan van een realistische relatie mogelijk een stuk lastiger. Veel mensen geloven dat er inderdaad een soulmate voor hen is weggelegd en dat alle eerdere relaties met anderen enkel de weg vrijmaakt voor het ontmoeten van deze ene juiste persoon in hun leven.

Toch zijn er serieuze kanttekeningen te bedenken, die het vasthouden aan het idee van een soulmate bedenkelijk maakt. Er ligt namelijk een duidelijke ondertoon van perfectionisme aan ten grondslag, waarbij de persoon op het witte paard bij voorbaat al wordt beschouwd als iemand waarbij je je enkel veilig, geborgen en vertrouwd zult voelen. Er wordt een onrealistische verwachting op een mogelijke kandidaat gelegd, waardoor je mogelijk iemand laat schieten omdat hij of zij niet aan je droombeeld voldoet. Terwijl elke relatie moeilijke periodes doormaakt en juist sterker kan worden enkel door hier samen elkaar in te steunen. Het is belangrijk om de aandacht meer te richten op positieve verwachtingen die realistisch zijn, zoals eerlijkheid en een gezonde onderlinge samenwerking. Maar hoe behaal je dit?

Stel een lijst samen

Door een lijst op te stellen, waarop je alle goede en aantrekkelijke kwaliteiten vermeld die je graag terugziet in een partner, maakt de persoon realistischer en bereikbaar. Op deze manier kom je er voor jezelf achter welke verwachtingen werkelijk van jou zijn en wat je werkelijk verlangt in een partner. Je leert zo ook jezelf vooral beter kennen. Richt je hierbij tevens op personaliteitseigenschappen, niet aan vergankelijke zaken als beroepsinteresses of hobby’s. Bekijk welke eigenschappen, als compassie, eerlijk, trouw, je belangrijk vindt en noteer eveneens waarom je dit graag in een partner wilt zien. Daarna voeg je nog enkele objectieve eigenschappen toe, als geloofsovertuiging of etniciteit, als dit van belang is in je zoektocht naar jouw partner. Wanneer je eenmaal in een relatie zit, dan doe je er goed aan om deze regelmatig met de lijst te vergelijken, om te zien of er overeenkomsten zijn en of je partner inderdaad goed bij je zal passen.

Observeer relaties van anderen

Door goed te kijken naar de relaties van mensen om je heen, van familie of vrienden, kun je veel inzicht krijgen in wat een realistische relatie doet werken. Je kunt vragen naar de positieve kenmerken die een bepaalde relatie goed maakt, of juist naar de redenen die ertoe hebben geleid dat een relatie is beëindigd. Ook kun je zelf goed observeren welke aspecten van de relaties je kunt waarderen en welke minder, om zo voor jezelf een idee te krijgen waar jij je goed bij zou voelen of liever gelijk een grens intrekt. Je leert zo veel over hoe het er in relaties aan toe gaat en wat je hiervan wilt meenemen in een eigen relatie.

Geef prioriteit aan jezelf

Om een gezonde relatie te kunnen beginnen, is het belangrijk dat je eerst je focus op jezelf legt en goed weet wie je bent en wat je wilt. Hoe blijer je met jezelf kunt zijn, zonder een relatie, des te gemakkelijker kun je iemand aantrekken die hier helemaal weg van is en goed bij je zal passen. Probeer niet een leegte in jezelf op te vullen met een relatie, want dit zal je weinig windeieren opleveren. Als je al in een relatie zit, is het eveneens belangrijk om voldoende me-time in te plannen en zeker niet al je activiteiten op te geven, om volledig op je partner gericht te zijn. Doe zowel je eigen dingen en vind ook gedeelde interesses die je samen kunt ondernemen. Dit is een goede basis voor een gezonde relatie.

 


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑