datingsite parship

Home » Welke vragen moet ik stellen bij speeddating?
Blog Welke vragen moet ik stellen bij speeddating?

Laatst bijgewerkt op januari 20th, 2020 | door Welke online datingsite?

1

Welke vragen moet ik stellen bij speeddating?

Het is zover, je hebt – al dan niet na lang wikken en wegen – besloten om je op te geven voor een avondje speeddaten via een speeddating website. Super leuk en spannend natuurlijk, maar nu dringt de volgende vraag zich op: hoe bereid ik me nou voor op zo’n evenement? Wat trek ik aan en vooral welke vragen kan ik het beste stellen? Op zo’n avond is het natuurlijk belangrijk om er netjes en verzorgd uit te zien, je wilt tenslotte wel een goede indruk achterlaten. Overdrijf het echter niet, probeer wel dicht bij je eigen stijl te blijven, het gaat er om wie jij bent en niet hoe er volgens jou verwacht wordt dat je er uit behoort te zien.

Tips voor tijdens een speeddate gesprek

In de eerste plaats is het belangrijk dat je het gesprek luchtig houdt en niet meteen te persoonlijk wordt. Ga je meteen erg de diepte in dan loop je het risico dat dit je gesprekspartner afschrikt en het gesprek niet ontspannen meer verloopt. Zie deze eerste kennismaking als een manier om er achter te komen of je de persoon tegenover je leuk genoeg vindt om deze nog eens te zien. Maak een geïnteresseerde indruk en probeer een goed evenwicht te vinden tussen zelf aan het woord zijn en de ander aan het woord laten. Bedenk van tevoren wat je in ieder geval graag van iemand wilt weten en welke dingen je belangrijk vindt om over jezelf te vertellen.

Geschikte vragen tijdens een speeddate

Het is uiteraard belangrijk dat je die vragen stelt die goed aansluiten bij jouw interesse en levensstijl. We hebben ter inspiratie een lijstje gemaakt van vragen die je goed tijdens een speeddate kunt stellen:

 • Heb je eerder aan een speeddate deelgenomen? ( een standaard vraag maar goed om het ijs mee te breken)
 • Naar welk type partner ben je op zoek? Wat voor type ben je zelf?
 • Hoe ziet jouw ideale date avond eruit? (handig om te weten wanneer het echt tot een date komt)
 • Wat is je favoriete vakantieland?
 • Wat zijn je hobby’s?
 • Welk boek lees je momenteel of naar welke muziek luister je de laatste tijd veel?
 • Hoe zie jij jezelf over 5 jaar?
 • Wat vind je belangrijk in een relatie?
 • Welke dingen in het leven maken je gelukkig?
 • Wat zou je graag willen bereiken in het leven?
 • Noem eens iets wat je nog nooit hebt gedaan, maar graag nog eens zou doen?
 • Houd je van dieren, heb je zelf huisdieren?
 • Wat is je meest goede eigenschap?

Vergeet de lichaamstaal niet

Let tijdens het gesprek niet alleen op wat je gesprekspartner zegt maar ook naar wat hij uitstraalt. Wees ook alert op je eigen houding tijdens het gesprek, dit verraadt veel meer over jezelf dan je denkt. Probeer een open houding aan te nemen, kijk degene tegenover je aan, maar vermijd staren. En onthoud vooral: zie het speeddaten als een leuke ervaring waarbij een match scoren niet het belangrijkste is.


About the Author

AnoniemEén Ervaring Welke vragen moet ik stellen bij speeddating?

 1. Karin Smit Karin Smit says:

  Ik heb zondag voor het eerst een flitsdate-middag meegemaakt in Amsterdam. De locatie was gewijzigd naar Barça, midden in de stad: een TOP-lokatie voor zoiets!!! Warme, gezellige sfeer van een Grand-café. Leuke gastvrouw en de gesprekken verliepen soepel en respectvol. Zeker aan te raden om te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑