datingsite parship

Home » Welke openingszinnen werken goed?
Blog

Laatst bijgewerkt op september 15th, 2018 | door Welke online datingsite?

0

Welke openingszinnen werken goed?

Voor mannen kan het ontzettend spannend zijn om een mooie vrouw aan te spreken. In een tijd waarin ook vrouwen steeds vaker het initiatief nemen of zich genoodzaakt voelen een stap te zetten, is voor hen vaak net zo ongemakkelijk om in contact te komen met een man die ze aantrekkelijk vinden. Meestal helpt het om dan enkele openingszinnen te kennen die je verder kunnen helpen om het eerste contact te leggen.

Openingszinnen kunnen je helpen te leren wat voor soort zinnen je zelf eventueel zou kunnen bedenken in de situaties waarin je je op dat moment bevindt. Je wilt immers toch iemand aan kunnen spreken en ontdekken of je een leuk gesprek met iemand kunt hebben. Of je wilt iemand al geruime tijd mee uit vragen en je kunt maar niet bedenken wat de beste manier is om dit in actie te zetten. Openingszinnen kunnen dan een goede start tot een eerste contact zijn.

Groeiend zelfvertrouwen

Zodra je een openingszin wilt gaan inzetten, is het wel belangrijk dat het een goede zin is. Je wilt immers wel goed overkomen en een blijvende indruk maken. Een goede openingszin is bedoeld om het ijs op een prettige manier te breken. Zo heb je direct de aandacht van die ene leuke vrouw in de kroeg of heb je een aanknooppunt wanneer je iemand helpt in de supermarkt. Je wilt gelijk haar aandacht trekken op een leuke, spontane manier. Door je te verdiepen in goede openingszinnen leer je wat voor zinnen goed kunnen werken en in welke situaties je deze het beste kunt gebruiken.

Na een poosje groeit je zelfvertrouwen en kun je steeds beter zelf op aantrekkelijke zinnen komen, om in elke situatie met iemand in gesprek te komen die je aanspreekt. Je leert vanzelf wat wel werkt, op welke manier je de zinnen het beste kunt gebruiken en ook je intuïtie over of het überhaupt aan zal slaan zal groeien. Zo zul je je steeds zekerder voelen en meer in je eigen vermogen vertrouwen om op iemand af te stappen en het gesprek te beginnen. Verdiep je dan ook vooral in de vele positieve openingszinnen die online te vinden zijn of informeer bij vrienden welke zinnen zij gebruiken en welke voor hen het beste werken. Zo leer je steeds beter het spel spelen en komt iedereen op een gegeven moment advies bij jou vragen.

Kwaliteit is belangrijk

Een goede openingszin kan worden ingezet op het juiste moment. Lang niet elke openingszin die je jezelf aanleert, kan willekeurig worden gebruikt. Vaak bepaalt de situatie of een openingszin zich ervoor leent om effectief te zijn. Je moet je hier wel bewust van maken, anders loop je het risico om eerder wat vreemd over te komen en zal de dame in kwestie je enkel geïrriteerd aankijken of van je wegdraaien. Als je helemaal de plank misslaat, kan ze je een engerd gaan vinden en alles doen om je uit haar buurt te krijgen. Dit wil je uiteraard koste wat kost vermijden, aangezien dit ook een deuk in je zelfvertrouwen zal geven. En je wilt niet bij volgende pogingen daardoor belemmerd worden.

Het is dan ook belangrijk goed de situatie af te tasten, zodat je hierop in kunt spelen en een pakkende openingszin kunt kiezen uit het arsenaal aan zinnen dat je jezelf kunt aanleren of mogelijk zelf in staat bent om ter plekke te verzinnen. Een bepaalde openingszin zal beter in een kroeg werken dan wanneer je iemand bij een gala tegenkomt. Het is belangrijk om in te spelen op de thematiek die speelt waar je bent. Zo kun je aansluiten bij een interesse waarvan je reeds kunt bemerken dat ze die deelt, of je vraagt naar haar mening over de film die jullie beiden bekijken in de bioscoop zodra het pauze is. Dan weet je zeker dat het gesprek soepel van start kan gaan en dat er een geldend aanknooppunt is, waar ze wellicht op wil doorgaan.

Humor is het halve werk

Bij het uitspreken van een openingszin, is het belangrijk om deze vooral met enige humor of luchtigheid te brengen. Zo zul je eerder succes hebben en wordt de zin niet zo snel als opdringerig of irritant ervaren. Je toont jezelf gelijk van een speelse en enthousiaste kant en ook dit zal eerder tot de verbeelding spreken. De zin blijft niet enkel een gesproken zin waarmee je de aandacht van iemand wil opeisen, maar je creëert gelijk een ontspannen en intrigerende ambiance. Hierdoor zul je sneller in de smaak vallen en zal een vrouw eerder geneigd zijn je het voordeel van de twijfel te geven.

Als je haar door je openingszin gelijk helemaal aan het lachen weet te brengen, heb je nog meer kans van slagen en zul je kunnen rekenen op een langer gesprek. Het is dan ook zeker belangrijk dat je weet hoe je een openingszin moet aankleden en moet presenteren. Dit maakt of de zin je kansen maakt of breekt. Probeer hierbij te ontspannen en vooral niet teveel over de uitkomst na te denken. Het moet lijken alsof de zin spontaan in je op kwam en dat je nonchalant in gesprek komt met de dame in kwestie. Dit zijn de beste situaties waarin een eerste stap gezet kan worden en je kansen op succes zullen zo zeker toenemen.

Enkele voorbeeldzinnen

Het is belangrijk om alvast enkele zinnen in gedachten te hebben, zodat je weet wat je kunt zeggen. Zelfs als je niks kunt bedenken zelf, heb je alsnog een kans om met die leuke vrouw in contact te komen. Een goede openingszin die eerlijk is en duidelijk blijft uiteraard: ‘Hallo, ik ben…, wil je dansen, wat drinken, etc?’. Zo weet iemand gelijk wie je bent en wat je intenties zijn. Ook kunt je vragen: ‘Wat voor werk doe je?’. Een dergelijke zin werkt beter als je al in een werkomgeving bent of hier al enigszins een link naar wordt gemaakt. Ook zinnen als: ‘Je hebt het mooiste haar van iedereen hier’, ‘Hoi, wie ben jij?’, ‘Ik zag je al een tijdje zitten en wilde graag meer over je weten,’ doen het ook goed. Het hangt helemaal van de situatie af wat goed voelt om te zeggen.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑