datingsite parship

Blog

Laatst bijgewerkt op juli 15th, 2017 | door Welke online datingsite?

1

Welke gratis dating apps zijn er?

Er zijn tientallen dating apps beschikbaar via de App Store en Google Play. Een aantal daarvan kun je alleen gebruiken als je een betaald abonnement neemt of als je credits koopt waarmee je berichten kunt versturen. Als geen geld kunt of wilt uitgeven aan een dating app dan is er een aantal alternatieven waar je uit kunt kiezen voor het vinden van een date of een relatie. Deze apps zijn meestal te downloaden via een link op de website of je kunt ze op naam zoeken in Google Play of de App Store. De bekendste zetten we hier voor je op een rijtje.

Badoo
Badoo is één van de bekendere gratis dating apps voor zowel mannen als vrouwen. Badoo is internationaal, maar dat hoeft geen belemmering te zijn. De app maakt namelijk gebruik van je locatie om matches te zoeken bij jou in de buurt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je gekoppeld wordt aan een persoon in Australië of de VS.

Tenzij je dit zelf aangeeft natuurlijk. Maar je kunt in de instellingen aangeven wat je zoekcriteria zijn. Badoo houdt hier dan rekening mee bij het aanbieden van matches. Nadat je het profiel hebt gelezen en als je iemand wel ziet zitten kun je aangeven interesse te hebben. Als deze interesse wederzijds is kunnen jullie elkaar via privé chat beter leren kennen.

Tinder
Hoewel Tinder bepaalde diensten heeft waarvoor betaald moet worden is de basis app gratis te gebruiken. Tinder is met afstand de app die het meest wordt gebruikt voor het vinden van een date, zowel door mannen als door vrouwen. Van Tinder hebben alle andere apps het ‘swipen’ afgekeken waarmee je een profiel wel of niet leuk vindt.

Je kunt door eenvoudig naar rechts of naar links te swipen laten weten of je iemand graag wilt leren kennen. Is er een match? Dan krijg je een pushberichtje en kunnen jullie met elkaar in gesprek gaan. Een afspraak voor een eerste date is zo gemaakt. Of misschien wil je wel gewoon gezellig gaan stappen en is het niet je eerste intentie om een relatie te beginnen. Ook dat kan met Tinder.

Niet geheel gratis, maar wel grote kans op succes

Naast appswaar je gratis contact kunt leggen zijn er ook dating apps die je weliswaar gratis kunt downloaden, maar waarvoor betaald moet worden als je er volledig gebruik van kunt maken. EliteDating is daar een voorbeeld van. Je kunt een glimlach sturen naar een member om je interesse te laten zien. Wil je chatten dan is een betaald lidmaatschap nodig. Datzelfde geldt voor de apps van landelijk bekende dating platforms zoals bijvoorbeeld Lexa en Pepper.

Het aanmaken van een account gaat meestal makkelijker vanachter een computer of laptop. Maar daarna kun je de app downloaden en via je smartphone of tablet opzoek naar een leuke date of een serieuze relatie. EliteDating is vooral bedoeld voor hoger opgeleiden, apps als Pepper en Lexa kennen geen bepaalde voorwaarden. Hoewel je je bij EliteDating ook wel mag aanmelden als je geen Hbo-niveau hebt, maar de kans is wat kleiner dat je een geschikte match gaat vinden.

 


About the Author

AnoniemEén Ervaring Welke gratis dating apps zijn er?

  1. Sara D. Sara D. says:

    Als aanvulling op dit mooie artikel, heb ik allicht nog suggestie voor een relatief nieuwe nederlandse gratis dateapp. Je kunt via dateapp.nl ondermeer dezelfde functionaliteiten vinden als Tinder en Badoo. Verder heb je diverse nieuwe mogelijkheden welke andere datingapps niet hebben, zoals het uitdelen van gratis digitale presentjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑