datingsite parship

Blog

Laatst bijgewerkt op mei 17th, 2017 | door Welke online datingsite?

0

Welke datingsites nemen het serieus op?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel simpel: vrijwel alle datingsites nemen hun taak serieus. Wat het geheel kan verpesten, zijn de gebruikers of het imago dat een bepaalde datingsite heeft verworven. Bij elke datingsite geldt sowieso dezelfde werking: je moet ervoor betalen. En dat lijkt misschien soms wat dubbelzinnig, want wil je nu echt gaan betalen om de liefde van je leven te vinden? Natuurlijk moet je je ook even in de schoenen van de datingwebsite plaatsen. Je kunt niet zomaar een gratis dienst verlenen, een website onderhouden, kost natuurlijk ook geld. Vandaar dus de abonnementskosten.

Voor een nachtje maar

Het grote probleem waar je op een datingwebsite mee kunt kampen, zijn mensen die het allemaal niet zo serieus nemen. Dat hoor je bijvoorbeeld vaak over de gratis relatie-app Tinder. Vaak zitten mensen er enkel op om een nachtje seks te kunnen hebben. Toch resulteert de app vaak in mooie, langdurige relaties. Maar even terug naar onze datingsites waarvoor je dus vaak moet betalen. Je zou dus denken dat iedereen die ervoor betaalt, het ook wel serieus neemt. En meestal is dit wel het geval. Toch moet je altijd opletten met mensen die iets te snel willen afspreken en het enkel maar kunnen hebben over seks. Dan weet je natuurlijk snel hoe laat het is.

Vergelijk voor je een abonnement kiest

Tegenwoordig is er een ruim aanbod aan datingsites. Je ziet ook vaak pop-ups verschijnen als je een andere website bezoekt en ook op de radio of als je naar Spotify luistert, krijg je nu en dan reclame van zo’n site te horen. Met andere woorden: ze zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Daarom is het ook aangeraden om eerst wat research te doen alvorens je je zomaar inschrijft op een website. Een goede manier is om enkele reviews te lezen van de verschillende websites en deze uitgebreid met elkaar te vergelijken. Zie de datingsite als een nieuwe auto, die je ook niet impulsief aankoopt. Op die manier ontdek je welke datingsite het beste bij jouw eisen past. Ook is de kans op teleurstelling achteraf dan veel kleiner.

Zoek in je eigen doelgroep

Belangrijk is ook dat je op voorhand voor jezelf een bepaald doel voor ogen stelt. Daarbij moet je zeker je doelgroep afbakenen. Kies daarbij bijvoorbeeld voor je eigen leeftijdsgroep. Zo bestaan er speciale datingsites voor vijftigplussers. Ook status hoort nu eenmaal bij datingsites. Zo vind je al heel wat websites die zich specialiseren in het samenbrengen van hoogopgeleiden. Door het grote publiek op te delen in deze vakjes, is de kans groter dat je sneller je zielsverwant vindt. Natuurlijk zijn er nooit garanties, maar meestal lukt het zo wel beter.

Check tot slot ook altijd of de datingsite is aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten. Dit kun je beetje vergelijken met een Tripadvisor-sticker bij een bar of restaurant. Ook hier zijn er geen garanties. Zo zijn niet alle goede datingsites aangesloten bij dit keurmerk.


About the Author

Anoniem



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑