datingsite parship

Home » Wat zet je in je Tinder bio?
Blog Wat zet je in je Tinder bio?

Laatst bijgewerkt op oktober 19th, 2020 | door Welke online datingsite?

0

Wat zet je in je Tinder bio?

Tinder is nog steeds één van de meest populaire dating apps. Tinder wordt wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt en ook in Nederland is de app erg populair. Het is een simpele en snelle manier om mensen te leren kennen en je kunt bovendien redelijk anoniem op Tinder zitten. Je hoeft immers niet je echte naam op te geven en je kunt bepaalde privé informatie voorlopig voor jezelf houden. Als je een account aanmaakt op Tinder is het belangrijk om goed na te denken welke informatie je wel en niet deelt met andere gebruikers van deze dating app.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Welke persoonlijke informatie wil je delen?

Bedenk goed dat de informatie die je in je openbare profiel zet voor iedereen zichtbaar is. Het is dus niet aan te raden om hier zaken te vermelden die erg privé zijn. Geef alleen informatie prijs die van belang kan zijn om leuke mensen te ontmoeten. Je kunt je woonplaats vermelden of een grote plaats in de buurt. Dit voorkomt dat je reacties krijgt van mensen die aan de andere kant van het land wonen en waarmee het lastig daten gaat worden. Ook voorkom je op deze manier dat je uitsluitend reacties krijgt uit het buitenland, wat ook vrij lastig is als je op zoek bent naar een serieuze relatie tenzij je serieus van plan bent om te willen emigreren.

welke informatie delen?

Wat kun je beter niet in je Tinder bio zetten?

Het is niet verstandig om echte privé informatie in je Tinder bio te zetten. Denk dan bijvoorbeeld aan je telefoonnummer, e-mailadres of je profiel bij sociale media. Je vergroot hiermee namelijk het risico op stalking door een afgewezen ‘minnaar’. Bij Tinder bestaat er zelfs een term voor, Tindstagramming, wat staat voor stalking of het sturen van haatberichten via Instagram nadat iemand op Tinder is afgewezen. Tinder heeft namelijk de mogelijkheid om je Instagram account te koppelen, met als gevolg dat je voor een Tinder gebruiker gemakkelijk op Instagram te vinden bent. Deze koppeling is niet verplicht, het is aan te raden om op Tinder een apart account aan te maken zodat je niet heel eenvoudig via andere sociale media te achterhalen bent met het risico op stalking of andere narigheid.

Wees niet te negatief over jezelf

Als je een kort stukje schrijft over jezelf dan is het niet handig om hierin negatieve dingen te vermelden. Ga dus niet uitgebreid klagen dat je al jaren alleen bent en dat je al heel vaak bent afgewezen en dat je nu eindelijk wel eens een relatie wilt die langer duurt dan twee dates. Dit komt namelijk nogal wanhopig over en daar knappen veel mensen op af. Houd je beschrijving dus positief. Vertel wat je leuk vindt, wat je hobby’s zijn en van wat voor muziek en films je houdt. Zo kan iemand die jou op Tinder tegenkomt zien of er overeenkomsten zijn in interesses. Een deel van de Tinder gebruikers gaat namelijk niet alleen maar op de foto af maar kijkt iets verder dan dat.

negatief positief

Denk goed na voordat je foto’s post

Natuurlijk zet je foto’s bij je Tinder bio. Een profiel zonder foto’s zal veel minder reacties opleveren. Als je foto’s uitkiest denk ook hier dan even goed over na. Het is niet zo handig om een foto te kiezen van 15 jaar geleden toen je nog 15 kilo lichter was en nog niet kalend. Want als het tot een ontmoeting komt zal de ander ongetwijfeld enorm op je afknappen. Gebruik als profielfoto dus een recente foto waar je op staat zoals je nu bent. Dan krijg je misschien wat minder reacties, maar de reacties die je krijgt zijn wel gemeend. Pas ook op met het posten van foto’s van je kinderen. Zij hebben er tenslotte niet om gevraagd om op Tinder te komen, dat was een keuze van hun vader of moeder.

Deel niet zomaar informatie

Heb je iemand leren kennen met wie het klikt, blijf ook dan oppassen met wat je deelt. Stuur geen erotische foto’s tenzij je echt heel zeker van je zaak bent. De kans dat deze foto’s onbedoeld worden gedeeld is anders best groot. Als jullie een liefdesrelatie beginnen en daarbij foto’s van elkaar maken, zorg er dan voor dat deze niet online terecht komen. Als de relatie stukloopt kan dit hele nare gevolgen hebben. En dat geldt dus ook voor andere privé kiekjes. Wees altijd op je hoede met wat je doet. Dat klinkt misschien niet romantisch, maar de praktijk heeft helaas uitgewezen dat het nodig is om op je hoede te zijn als je je op Tinder of onwillekeurig welke dating app dan ook begeeft. Online informatie is kwetsbaar en dat is iets waar je je steeds bewust van moet zijn.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑