datingsite parship

Home » Wat wordt er bedoeld met: “Liefde gaat door de maag”?
Blog

Laatst bijgewerkt op december 3rd, 2018 | door Welke online datingsite?

1

Wat wordt er bedoeld met: “Liefde gaat door de maag”?

Iedereen kent wel het gezegde: “Liefde gaat door de maag”. Doorgaans duidt dit op de wetenschap dat je het hart van een man kunt veroveren door het bereiden van zijn favoriete maaltijd. Dit doet hem herinneren hoe zijn moeder vroeger voor hem zorgde en haar liefde aan hem toonde via de vele maaltijden die ze voor hem heeft bereid tijdens zijn jonge jaren. Het getuigt dat je zorgzaam kunt zijn en dat hij een veilige haven heeft waar hij ’s avonds naar thuis kan komen.

Ook geeft het blijk dat het je interesseert waardoor hij zich goed voelt en van welke smaken hij kan genieten. Kort gezegd roept het bereiden van een aangename en smakelijke maaltijd bij hem herinneringen op die hem een geborgen gevoel kunnen geven. Als je dit in hem weet op te roepen, dan kun je hem voor je winnen. Door lekker eten te bereiden, zorg je ervoor dat hij iets bijzonders in je gaat zien en de liefde kan zo ontwaken. Op die manier gaat liefde door de maag.

Onderzoek zet dit kracht bij

Ondanks dat dit gezegde veelvuldig gebruikt wordt en vaak humoristisch wordt ingezet om te omschrijven hoe iemand van goed eten houdt, blijkt uit onderzoek dat het zeker op waarheid is berust. Voor een groot deel van de bevolking is een culinaire voorkeur bepalend voor de partnerkeuze. Als je veel dezelfde voorkeuren deelt dan is de kans een stuk groter dat je aantrekkelijker overkomt op de ander. Als je daarnaast ook nog goed kunt koken en dus goede maaltijden kunt bereiden, stijg je enkel in aanzien.

Veel mensen vinden dit een aantrekkelijk aspect. Afhankelijk van wat je tijdens een date bestelt, valt al veel op te maken of er een overeenkomstige voorkeur is voor culinaire gerechten of dat je hierin dusdanig afwijkt dat de ander zich gelijk minder tot je aangetrokken voelt. Uiteraard maakt het hierbij ook uit of iemand bepaalde etenswaren uit principe reeds ontwijkt, ook dan kan het een afknapper zijn als de ander juist een fervent eter hiervan is.

Eerste date: samen koken

Om helemaal zeker van je zaak te zijn, kun je voorstellen om tijdens een eerste date samen te gaan koken. Dan zie je gelijk of er een interesse in het koken is en of het je date goed af gaat. Dit is een duidelijke voorbode van wat je in latere tijden van elkaar kunt verwachten. Naast dat het vermakelijk is en je onder een leuke activiteit elkaar beter kunt leren kennen, werk je zo ook toe naar een smakelijke maaltijd. Je zult er ongetwijfeld geen flater mee slaan als je voorstelt om samen te gaan koken, want menig single vindt het een leuk idee om met een date de keuken in te duiken en nog iets bij te leren.

Je kunt zo je aandacht verspreiden tussen je date en het maken van een goed gerecht en dit maakt het contact een stuk speelser en gezelliger. Je kunt hiervoor naar een kookcursus en dan het gerecht dat je samen hebt bereid na afloop van het koken, opeten. Ook kun je je date natuurlijk bij je huis uitnodigen en daar de benodigde ingrediënten in huis halen. Vooraf kun je dan bespreken wat je wilt gaan maken, zodat je weet wat je nodig hebt en ook weet je dan gelijk waar je date van houdt. Dit verhoogt de kans op een geslaagd etentje en een gezellige eerste date.

Nadelig uitpakken

Het samen koken en opeten van het bereide eten kan ook nadelig uitvallen, als blijkt dat je toch niet zo’n held in de keuken bent als je vooraf deed overkomen. Lang niet iedereen zal gecharmeerd zijn door aangebrande koolresten of geflambeerde soep. Toch kun je hier ook enorm om lachen als blijkt dat je date de humor er wel van in kan zien. Ook dit kan jullie zeker verder met elkaar verbinden. Uiteraard zijn er nog andere aspecten van het samen eten die een afknapper kunnen zijn voor je date als je dit toont tijdens het eten. Zo vinden veel singles het aanstootgevend als je flink loopt te smakken tijdens het eten of juist telkens calorieën aan het tellen bent. Ook helpt het uiteraard niet als je aangeeft dat je het eten van je moeder duidelijk prefereert boven hetgeen je date voor je heeft klaargemaakt. Dit is een absolute no-go als je indruk wilt maken op je date. Duidelijke voorkeuren zoals vegetarisch zijn of veganistisch of enkel biologisch willen eten, kan de ander ook tegenstaan.

Levensvisie en gewoonten

Eetpatronen en voorkeuren zeggen een hoop over hoe iemand leeft en in het leven staat en als jouw visie hier te ver van afstaat, zal het in een relatie ook niet gemakkelijker verder komen. Het is zeker belangrijk dat er bepaalde eetgewoonten overeenkomen en worden gedeeld door beide betrokkenen. Zo kun je elkaar ondersteunen en aanmoedigen in eetpatronen. Als de één genoegen neemt met fast food en gezond voedsel nauwelijks bekijkt, dan zal een relatie niet gauw tot stand komen met iemand die volledig gericht is op biologische producten en super foods. Een dergelijke combinatie geeft nauwelijks een indicatie dat een succesvolle relatie haalbaar is.

Hoe mensen eten tijdens een date, zegt dan ook veel over de persoon zelf en hier kun je al veel uit afleiden. Het is dan ook zeker geen slecht idee om voedsel tot een onderwerp van gesprek te maken wanneer je hier de kans voor hebt. Zo weet je hoe iemand in elkaar steekt en of er vanuit het eetpatroon ruimte is voor het ontluiken van ware liefde tussen jou en de ander. Liefde gaat dus zeker wel degelijk door de maag.


About the Author

AnoniemEén Ervaring Wat wordt er bedoeld met: “Liefde gaat door de maag”?

  1. MGTOW MGTOW says:

    De liefde voor de man gaat door de maag. Let wel dat dat niet betekent dat hij weer moet trakteren op een diner maar het gaat dus om het bereiden van voedsel door de vrouw.

    De meeste moderne vrouwen kunnen maar matig koken. En/of hebben te weinig geld om goede ingredienten te halen. Ook zie je veel vrouwen die zichzelf omschrijven als vegetarisch of veganistisch.
    Niet zo vreemd dat de meeste chef-koks in top-restaurants van het mannelijk geslacht zijn.

    Misschien ben je het beste af met een buitenlands vrouw, bijvoorbeeld een surinaamse. Die houden wel van koken. Daar is het postuur dan vaak ook weer naar…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑