datingsite parship

Home » Wat moet je absoluut niet doen op een eerste date?
Blog

Laatst bijgewerkt op augustus 6th, 2018 | door Welke online datingsite?

0

Wat moet je absoluut niet doen op een eerste date?

Wanneer je op een date bent, wil je uiteraard een goed indruk maken. Je zet je beste beentje voor en laat voornamelijk je positieve eigenschappen zien, zodat je date hopelijk geïnteresseerd raakt. Uiteraard heeft iedereen onzekerheden die in dit soort situaties parten kunnen gaan spelen. Je kunt gestrest raken over hoe je dan op een aantrekkelijk manier over moet komen, of je wel voldoende in kunt spelen op de verwachtingen van je date en hoe je de date kunt laten verlopen. Er zijn veel dingen te bedenken die je hierbij kunnen helpen. Uiteraard zijn er ook bepaalde dingen die je beter niet kunt doen op een eerste date, als je niet wilt dat je date vol verbazing of afgrijzen nooit meer iets van haar laat horen. Je kunt aardig de plank misslaan met bepaalde eigenaardigheden, als je hier niet bedachtzaam op bent.

Een date is niet altijd een date

Afhankelijk van hoe je haar mee uitvraagt, zal een samen uitgaan wel of niet als een date worden gecategoriseerd. Wanneer je een vrouw mee vraagt om ergens wat te gaan drinken, wil dit lang niet altijd gelijk betekenen dat het ook een date is. Het feit dat zij een vrouw is en jij een man bepaalt niet op zichzelf dat het direct een date wordt. Er moet immers een romantische sfeer hangen en een intentie zijn om de ander beter te leren kennen, om te zien of het meer kan zijn dan enkel vriendschap.

Noem het uitgaan met een vrouw dan ook niet altijd gelijk een date. Vaak komt hierdoor een extra lading aan de afspraak, die de ambiance ongemakkelijk kan maken. Door er nuchterder in te staan, kun je soms op een veel meer ontspannen manier met elkaar in gesprek zijn en zo meer over iemand te weten komen. Je kunt dan alsnog een drankje voor haar betalen, maar gewoon uit vriendelijkheid. Er ligt zo minder een verwachting op de afspraak en het biedt je de mogelijkheid om amicaler tijd met elkaar door te brengen.

Doe je niet anders voor

Het is tijdens een date belangrijk dat je jezelf niet anders voordoet dan dat je bent. Je kunt misschien de neiging hebben om dingen te gaan overdrijven of mooier te maken dan dat ze zijn, om zo een goede indruk achter te laten bij je date, maar hiermee val je vroeg of laat door de mand. Ook kun je niet dingen gaan vertellen die niet waar zijn. Je wilt dat je date jou leuk gaat vinden om jou, niet om wat ze denkt dat waar is, terwijl achteraf blijkt dat hier niks van klopt.

Een date is bedoeld om duidelijkheid te krijgen of jullie bij elkaar passen, of je persoonlijkheden met elkaar overeenkomen en of bepaalde hobby’s en interesses worden gedeeld. Als je aangeeft dat je van kunst houdt, terwijl je nog nooit in een museum bent geweest, zal je date dit niet kunnen waarderen. Je geeft zo een verkeerd beeld van hoe je bent en je misleidt haar in het leuk vinden van een onjuiste persoonlijkheid. Hoewel de date dan nog gezellig kan zijn, er wordt geen goede basis gelegd voor een toekomst samen.

Plan de date

Een andere absolute no-go is als je als man helemaal niets hebt bedacht voor een leuke date. Als je besluit elkaar ergens te treffen en blijkt dat je niet hebt nagedacht over wat jullie samen kunnen gaan doen. Als man hoor je de date te plannen en de vrouw mee uit te nemen. Bedenk dus vooraf wat een leuke activiteit kan zijn om samen te ondernemen. Dit kan een etentje bij een restaurant zijn of een film bekijken in de bioscoop. Regel dan ook alle details, zoals naar welk restaurant je wilt gaan, regel het vervoer, bekijk het keuzeaanbod en betaal ook achteraf de rekening. Je date zal het waarderen als ze ziet hoeveel moeite en aandacht je aan de date hebt besteed.

Dit geeft blijk van goede persoonlijke kwaliteiten en ook toon je zo een oprechte interesse in haar. Het is zeker niet goed als je het aan het moment over laat en haar laat bedenken waar jullie heen kunnen gaan op de dag van de date zelf. Je kunt niet simpelweg aangeven dat je overal genoegen mee neemt en dat alles wat zij voorstelt prima is voor jou. Je mag zelf richting geven aan de date en haar een waardevolle ervaring geven.

Deel niet gelijk je hele verhaal

Een ander ding dat je beter niet kunt doen, is gelijk je hele levensverhaal met haar delen. Het is prima om bepaalde aspecten te noemen, om de ander meer over jezelf te laten weten. Je kunt echter niet eindeloos doorpraten over eerdere relaties of jeugdproblematiek. Dit is voor je date niet gezellig of aangenaam om te horen. Je bent immers op date met haar in het hier en nu, dus houd je verhaal actueel en toon hierin je interesse in haar.

Het is belangrijk dat je durft aan te geven wat je leuk vindt aan haar, niet hoe je moeite had in eerdere relaties. Dit geeft haar weinig vertrouwen op een haalbare of mogelijk wenselijke toekomst met jou. Een volgende date ligt dan ook een stuk minder goed in de kaarten. Wees aandachtig op haar, probeer er helemaal voor haar te zijn en zie waar jullie mogelijkheden liggen om verder iets op te bouwen. De date moet over jullie gaan, niet over het verleden. Zo zijn er verschillende dingen te noemen die bijdragen aan een geslaagde date als je ze juist weglaat.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑