datingsite parship

Home » Wat kun je leren van je dates?
Blog

Laatst bijgewerkt op augustus 2nd, 2018 | door Welke online datingsite?

0

Wat kun je leren van je dates?

Daten kan veel van je vragen. Ondanks dat het uiteraard leuk is om tijd met iemand door te brengen en iemand beter te leren kennen, maak je ook wel eens interessante ervaringen mee tijdens het uitgaan. Zo kun je dingen meemaken die je mogelijk weer even doen twijfelen of het daten wel werkelijk iets voor je is of dat je wel volkomen geschikt bent om hier je draai in te vinden. Het is zeker niet alleen maar plezier, het kan ook flink wat persoonlijke thema’s bij je aanraken.

Uiteraard kun je daardoor besluiten het daten maar even weer geheel te laten voor wat het is. Echter kun je er ook voor kiezen om er anders naar te kijken en te zien wat je van het daten kunt leren. Alles is immers een groeiproces en een uitdaging om er zelf sterker uit te komen. Ook als je wat mindere gezellige dates hebt of het contact leggen wil maar moeizaam op gang komen, er zijn genoeg kansen om als persoon te groeien en te leren van je dates.

Ontdek je verborgen schatten

In ieder contact of in de verschillende pogingen om met iemand een aangenaam gesprek aan te gaan, zit informatie verstopt die je kan helpen om jezelf beter te profileren. Zodra je je op datingmarkt begeeft, zul je verschillende ervaringen opdoen. Allereerst zul je moeten gaan ontdekken welke platformen voor jou beschikbaar staan om met andere mensen in contact te komen. Mogelijk zijn enkele hiervan onbekend voor je dus, je zult over een drempel heen moeten stappen als je angst of twijfels ervaart om jezelf in die omgeving te begeven. Het toont je waar je onzekerheden liggen en welk werk je nog aan jezelf zult moeten doen om verder te komen op het gebied van daten. Als je je door je angsten laat weerhouden om bijvoorbeeld een kroeg binnen te stappen of je weet niet goed hoe je mensen aan moet spreken, kun je ervoor kiezen om dergelijke situaties te vermijden.

Zo hoef je niet de gevoelens te voelen die in je opkomen en kun je jezelf wijsmaken dat je ook wel iemand ergens anders gewoon tegen het lijf zult kunnen lopen. Vaak valt dit in praktijk echter weleens tegen. Om gericht jezelf in situaties te plaatsen waar de kans hoger ligt dat je iemand tegenkomt, vergroot je je kansen op succes. Uiteraard zul je dan wel door je angsten heen moeten durven gaan. De informatie en de groeimogelijkheden die hierin verscholen zijn, zullen je uiteindelijk enkel verder helpen. Durf daarom de verborgen schatten uit het dateproces te zoeken en je zult veel beter worden in het hele spel van communicatie en interactie.

Verbeterde communicatie

Door veel te daten leer je veel over jezelf. Je zult belemmeringen tegenkomen in je houding, je manier van praten, het lef om iemand mee uit te vragen en twijfels over de invulling en uitvoering van de dates zelf. Er zullen dingen goed gaan en tevens zul je in situaties komen waarin je je geen houding zult weten te geven. Elke ervaring biedt een eigen leerproces, waarbij je jezelf beter leert begrijpen. Door hier bewust op te letten en jezelf het niet te zwaar aanrekent wanneer iets minder goed gaat, kun je veel leren van een date ervaring. Je kunt ervan weglopen, maar er ook je voordeel mee doen en sterker en zelfverzekerder door worden. Je kunt zo goed aan jezelf werken en onzekerheden overwinnen.

Ook de algehele communicatievaardigheden kun je hiermee aansterken. Je komt namelijk met verschillende mensen in contact en elk communiceert op een eigen manier. Hierdoor leer je jezelf beter te presenteren en zul je bemerken dat het steeds gemakkelijker wordt om met nieuwe potentiële dates in gesprek te zijn. Het flirten zal je steeds beter afgaan en je houding zal positiever worden en meer zelfvertrouwen uitstralen. Je raakt immers vertrouwd met de ups en downs van het daten en zult hierin gemakkelijker je weg gaan vinden. Een krachtigere communicatie gaat je hierbij alleen maar helpen. En dit leer je enkel door met anderen in gesprek te blijven en te zien wat wel werkt en wat minder.

Bewust selecteren

Door veelvuldig op dates te gaan, leer je bovendien steeds beter te onderscheiden wat je wel of niet in een potentiële levenspartner zoekt. Iets waarop je eerst misschien hoopte, kan later behoorlijk tegenvallen. Verschillende ervaringen met dates leren je te realiseren waar je wel prettig bij voelt en over welke eigenschappen je toekomstige partner moet beschikken. Iedere date brengt hierin uniek eigenschappen en zo kun je gaan ontdekken wat je graag wilt terugzien in een uiteindelijke partner. Het zal ook het selectieproces op bijvoorbeeld een online datingsite vergemakkelijken, aangezien je steeds beter weet waarnaar je op zoek bent. Je kunt hier gemakkelijk selecteren op bepaalde karaktereigenschappen, uiterlijke kenmerken en locatie.

Zo vind je ongetwijfeld uiteindelijk precies de persoon waarbij je je helemaal op je gemak zult voelen. Door op verschillende dates te gaan en jezelf in diverse uiteenlopende situaties te brengen, leer je meer over jezelf en over wat je in een partner zoekt. Het helpt je bij je zelfvertrouwen, scherpt je sociale vaardigheden aan en brengt je interessante herinneringen. Uiteindelijk kun je zo goed inschatten wie het beste bij je past en heb je ook de moed en zekerheid om die persoon aan te spreken en een relatie mee op te bouwen. Er is dus zeker veel wat je van al je verschillende dates kunt leren.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑