datingsite parship

Home » Wat is speeddaten?
Blog Wat is speeddaten?

Laatst bijgewerkt op januari 19th, 2020 | door Welke online datingsite?

0

Wat is speeddaten?

Speeddaten is echt een fenomeen van deze tijd. Werd het zo’n tien jaar geleden toen het net in opkomst kwam nog als iets vreemds en ongebruikelijks ervaren, tegenwoordig wordt het als heel normaal beschouwd en is het een algemeen geaccepteerde vorm van dating. Speeddating is een snelle en gemakkelijke manier om snel met een grote groep singles in contact te komen. Doordat je op één avond de gelegenheid hebt om tijdens korte gesprekken met heel veel potentiële partners kennis te maken, is er een grote kans op succes. En mocht er onverhoopt toch niet een geschikte man of vrouw voor je bij zitten, dan heb je zeer waarschijnlijk toch een gezellige avond gehad. Er zijn in Nederland verschillende speeddating websites te vinden voor een speeddate.

Is speeddaten iets voor jou?

Natuurlijk is een eerste keer erg spannend en misschien twijfel je of het wel echt iets voor jou is. Het is natuurlijk ook niet niks om met volslagen vreemden in gesprek te gaan. Misschien denk je dat het alleen voor zelfverzekerde mensen is weggelegd en acht je jezelf te onzeker voor een speeddatesessie. Ter voorbereiding zou je wat informatie op internet kunnen doornemen of misschien ken je mensen die ook wel eens een speeddate hebben gedaan en die hun ervaringen en tips met jou kunnen delen. Wanneer je weet hoe zo’n avond in zijn werk gaat en wat je ongeveer kunt verwachten, is het wellicht al een stuk gemakkelijker om de stap te wagen. En bedenk dat het voor al die andere deelnemers even goed spannend is.

speeddaten

Hoe gaat speeddaten in zijn werk?

In een zaal staan een rij tafels opgesteld. Hieraan kunnen de vrouwen plaats nemen. Zij blijven tijdens het speeddaten op hun stoel zitten. De mannen nemen tegenover de vrouwen plaats en rouleren steeds. In een tijdsbestek van zo’n drie minuten (bij sommige speeddate evenementen kan het ook vijf of zelfs tien minuten zijn) maken de tegenover elkaar zittende mannen en vrouwen kennis met elkaar. Het is de kunst om in deze korte tijd een indruk te krijgen van de persoon tegenover je. Vaak merk je snel genoeg of er wel of niet een klik is. In de praktijk blijkt dat je in enkele minuten vaak goed kunt beoordelen of iemand wel of niet jouw type is. Doordat de tijd ook vrij snel om is, zal de kans op veel ongemakkelijke stiltes gering zijn. Het is dus belangrijk dat je goede vragen stelt tijdens het speeddaten.

Wel of geen match?

Elke deelnemer heeft bij binnenkomst een zogenaamde matchkaart gekregen. Op deze kaart kan een ja worden ingevuld voor een gesprekspartner die je nog eens wilt zien, of een nee voor wanneer je dat niet wilt. Het invullen van de kaarten gebeurt discreet uit het zicht van elkaar. Als beide gesprekspartners een ‘ja’ bij elkaar hebben ingevuld, is er sprake van een match. Je krijgt dan elkaars telefoonnummer en kunt dezelfde avond nog nader met elkaar kennismaken. Mocht je geen match hebben, geen nood, er is voldoende tijd om gezellig na te kletsen en te borrelen, in een gezellige sfeer. En wie weet heb je tijdens een volgende speeddate wel succes.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑