datingsite parship

Home » Wat is Grindr – Hoe werkt het en is het veilig?
Blog Wat is Grindr?

Laatst bijgewerkt op juli 30th, 2020 | door Welke online datingsite?

2

Wat is Grindr – Hoe werkt het en is het veilig?

Grindr is een dating app die zich speciaal richt op homoseksuele en biseksuele mannen. Zij kunnen via de app in contact komen met gelijkgestemde mannen die zich op dat moment in hun directe omgeving bevinden. De locatie van gebruikers wordt bepaald aan de hand van geolocatie via de smartphone. De app kan dan ook allen op een telefoon worden gebruikt. Er zijn versies voor Apple (iOS), Android en Blackberry. De app werd gelanceerd in 2009 in de Verenigde Staten. Een paar jaar later was de app wereldwijd een succes met ruim 4 miljoen gebruikers waarvan er ruim anderhalf miljoen dagelijks de app gebruiken.

in dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Grindr in Europa

In Europa is Grindr gemiddeld populair. In Londen heeft de app ongeveer 350.000 fans, waarmee Londen als stad de meeste gebruikers heeft. In Nederland hebben ongeveer 15.000 personen op Grindt een profiel aangemaakt. Dat is niet veel als je het vergelijkt met andere dating apps en websites. Hier staan vaak tienduizenden profielen op, maar hierbij moet wel worden opgemerkt dat veel dating apps en –websites toegankelijk zijn voor iedereen en niet alleen voor homo mannen.

gaydating via Grindr

Wat zijn de voordelen van Grindr?

Het belangrijkste voordeel van Grindr is dat het een app is die speciaal bedoeld is voor homoseksuele mannen. Dit betekent dat je via deze app als het goed is uitsluitend gelijkgestemden tegenkomt. Als je je aanmeldt bij een algemene app en iemand zet een instelling verkeerd bij het aanmelden dan loop je de kans dat je een man benadert die uitsluitend op vrouwen valt. Dit betekent dan vaak een flinke teleurstelling of zelfs een vervelende reactie. Via Grindr kun je gemakkelijk contacten leggen, wat ideaal is als je een date zoekt. De app zoekt gebruikers in de buurt, dat geldt dus ook als je een avondje gaat stappen in een andere stad. Ga je een avond naar Amsterdam en zoek je een date? Je kunt hem vinden via Grindr.

Hoe werkt Grindr?

Als je de app opent zie je profielfoto’s van medegebruikers. Sommige foto’s staan dichtbij, andere verder weg. De dichtstbijzijnde zijn personen die zich in je directe omgeving bevinden. Hoe verder weg de foto op het scherm staat, hoe verder weg deze persoon op dat moment is. Je kunt een profielfoto aanklikken en vervolgens met deze persoon chatten. Jullie kunnen ook foto’s en video’s uitwisselen. Je kunt als je dat wilt je huidige locatie doorgeven aan degene met wie je in gesprek bent. Dit is natuurlijk erg handig als jullie willen afspreken.

Is daten via Grindr veilig?

Voor alle online manieren om een date te regelen geldt dat enige voorzichtigheid altijd handig is. Als je iemand voor het eerst “ontmoet” op een datingapp als Grindr is het verstandig om elkaar eerst wat beter te leren kennen. Spreek een eerste keer niet bij één van jullie thuis af, maar liever in een openbare gelegenheid zoals een bar, café of restaurant. Natuurlijk is al te veel wantrouwen niet goed, maar helaas komt homohaat nog steeds voor in Nederland.

grindr veilig

Probeer dus uit te vinden of de andere persoon oprecht in jou geïnteresseerd is en spreek niet af op een verlaten plaats zoals bij voorbeeld een openbare parkeerplaats of een parking langs een snelweg. Een plaats waar meer mensen komen is een veiliger optie. Wil je meer zekerheid overweeg dan om in je te schrijven bij een gay datingsite. Doordat profielen beter zijn gecontroleerd is de kans op een betrouwbare date groter.


About the Author

Anoniem2 Ervaringen - Wat is Grindr – Hoe werkt het en is het veilig?

  1. Henk Dekker Henk Dekker schreef:

    Beste mensen,

    Moet ik Grindr installeren (account aanmaken) via laptop of via IPhone? Bvd voor reactie.
    Groet, Henk Dekker.

  2. rajae rajae schreef:

    I am serious

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑