datingsite parship

Home » Wat is een soulmate?
Blog

Laatst bijgewerkt op januari 16th, 2017 | door Welke online datingsite?

0

Wat is een soulmate?

Soms hoor je iemand zeggen dat zijn of haar partner echt hun “soulmate” is. Maar wat versta je daar eigenlijk onder? Wat is dat nou precies, een soulmate? Een zielenmaatje, als je het letterlijk vertaalt, maar dan weet je feitelijk nog niet veel. Feit is dat mensen die zeggen in hun partner hun soulmate te hebben gevonden, vaak ook aangeven erg gelukkig te zijn en er vanuit te gaan dat hun relatie zal duren tot de dood. Een soulmate vinden is niet perse moeilijk, het moet je overkomen. Sommigen is het gegund, anderen hebben dit geluk niet en blijven hun hele leven zoeken naar de ene ware liefde.

Wat voor gevoel geeft een soulmate je?

Als je partner echt je soulmate is, dan geeft hij of zij je het gevoel dat je samen compleet bent. Jullie vullen elkaar aan, en begrijpen elkaar met een half woord. Jullie denken over veel dingen hetzelfde, dus discussies zijn er bijna nooit. Niet over de vakantiebestemming voor volgend jaar, maar ook niet over bij voorbeeld de opvoeding van de kinderen. Want jullie hebben dezelfde denkbeelden, jullie kinderen hoeven het niet te presteren om het eerst bij mama en vervolgens bij papa te proberen, want als de één nee zegt, dan zal de ander dat consequent ook doen. Jullie vormen zo’n stel waar veel vrienden jaloers op zijn, zeker als ze zelf een relatie hebben waar soms het servies door de kamer vliegt.

Jaloers op jouw soulmate

Soms beweren mensen dat hun partner hun soulmate is, terwijl dat niet echt zo is, maar omdat het zo leuk klinkt om het te zeggen. Jaloezie op stellen die overduidelijk gelukkig zijn speelt daarbij ook zeker een rol. Soulmates kun je wel worden in de loop van de tijd. Het is niet zo dat je, als je een relatie met iemand krijgt, direct het gevoel moet hebben “dit is mijn soulmate”. Het is mooi als dat gevoel er meteen is, maar er zijn genoeg relaties waarin die diepe zielsverwantschap in de loop der jaren groeit. Als een stel lang bij elkaar is, dan worden het vaak vanzelf soulmates, tenzij de sleur en de verveling toeslaan en ze alleen uit gewoonte bij elkaar blijven. Maar als je al tientallen jaren een relatie hebt met je partner en jullie zijn nog steeds allebei oprecht gelukkig, dan mag je gerust zeggen dat je partner je soulmate is.

Soms word je soulmates door tegenslag

Soms groei je in een relatie naar elkaar toe en word je soulmates doordat het leven je niet meezit. Wanneer één van beide partners bij voorbeeld ziek wordt of een ernstig ongeluk krijgt kan dat ervoor zorgen dat jullie dichter naar elkaar toe groeien. Je hoort dit ook vaak wanneer er kinderen komen en het blijkt dat die gehandicapt zijn of een ernstige ziekte hebben. Dit kan ook ertoe leiden dat je relatie juist stuk loopt omdat die onder de spanningen bezwijkt. Maar als jullie besluiten om er bij tegenslag samen je schouders onder te zetten om toch nog zo veel mogelijk uit het leven te halen, dan is dit een perfecte basis om soulmates te worden.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑