datingsite parship

Home » Wat is een golddigger?
Blog

Laatst bijgewerkt op december 14th, 2016 | door Welke online datingsite?

24

Wat is een golddigger?

Misschien heb je de term “golddigger” wel eens voorbij horen komen. Met een golddigger wordt meestal een vrouw aangeduid die een relatie heeft met een man die het financieel goed heeft en dan is dat nog een voorzichtige benadering van zijn financiële positie. De echte golddiggers, dat zijn de dames die hun oog laten vallen op een miljonair. Vaak is de man in kwestie een flink stuk ouder en heeft hij al de nodige relaties achter de rug. Misschien zie je de foto’s wel eens in showbizz bladen van zo’n grijzende heer van rond de 60 met een dame aan zijn arm die minstens dertig jaar jonger is. Dit soort vrouwen wordt in de regel “golddigger” genoemd, maar zijn alle jonge vrouwen met een oudere man dan golddiggers? Nee, lang niet allemaal. En andersom gaat de regel ook op: Ook vrouwen die een relatie aanknopen met een man van hun eigen leeftijd kunnen best golddiggers zijn.

De oudere man met de jonge minnares

Soms worden mannen onrustig als ze de vijftig zijn gepasseerd. Ze vragen zich af of ze nog wel aantrekkelijk zijn voor het andere geslacht. Hun eigen vrouw, waar ze misschien al jaren mee getrouwd zijn, is een beetje tot het meubilair gaan behoren. Op zoek naar avontuur legt zo’n man het dan soms aan met een veel jongere vrouw. Maar om zijn jonge geliefde tevreden te houden, moet hij dan soms diep in de buidel tasten. Want de dame in kwestie beseft maar al te goed dat hij gekker is op haar dan zij op hem. Zij is alleen op hem gevallen omdat ze weet dat hij een goede baan heeft en er financieel dus warmpjes bij zit. Dure cadeaus, dure vakanties, het kan allemaal niet gek genoeg. En natuurlijk hoeft de prinses niet te werken want het ontbreekt haar aan niets.

De berekenende dames op jacht naar geld

Zijn de jonge vrouwen die voor een veel oudere man vallen dan soms nog wel onschuldig, er is ook een ander soort vrouwen. Dit zijn de dames die zelf al de nodige levenservaring hebben opgedaan. Misschien dat het financieel allemaal niet zo heeft meegezeten in het verleden, er kunnen verschillende redenen zijn waarom een vrouw op zoek gaat naar een rijke minnaar. Haar eigen man heeft wellicht niet de carrière gemaakt waar zij op had gehoopt. Hij gaat elke dag fluitend naar zijn werk, maar het salaris dat hij iedere maand gestort krijgt is de afgelopen jaren min of meer hetzelfde gebleven. Hij is daar tevreden mee, maar zij droomt van meer. En dus gaat ze op zoek naar een minnaar die haar overlaadt met aandacht en vooral met dure cadeaus en luxe waar ze voorheen alleen maar van kon dromen.

Hoe herken ik een golddigger?

Als je een goede baan hebt of om een andere reden ruim in je geld zit, is het altijd oppassen of een vrouw op je valt om wie je bent of alleen omdat je veel geld hebt. Meestal kom je daar vrij eenvoudig achter. Als ze je steeds weer op subtiele wijze om dure cadeaus vraagt dan moet je je afvragen hoe oprecht een vrouw is. Ook voortdurend klagen dat kleding zo duur is, dat haar wasmachine nu toch echt moet worden vervangen of dat de auto vast niet meer door de keuring zal komen zijn signalen dat je op je hoede moet zijn. Laat je als man niet verblinden door liefde. Je vrouw af en toe verwennen als je het je kunt veroorloven is prima, maar ze mag het niet gewoon gaan vinden.


About the Author

Anoniem24 Ervaringen - Wat is een golddigger?

 1. MAM MAM says:

  Vandaag zag ik op een Engels vliegveld een dame lopen die gekleed ging in een jurkje met daarop de tekst “Girls just wanna have funds.” Zo op het eerste gezicht een grappige verwijzing naar het liedje “Girls just wanna have fun” van Cyndi Lauper, maar ik vrees dat er wel eens een perverse waarheid in zou kunnen schuilen…

  • Ima Ching Ima Ching says:

   ja die is leuk…en die houden we er in! 😀

  • Ima Ching Ima Ching says:

   …en als je het zakelijk bekijkt, pakken dames het slimmer aan dan de gemiddelde man. Maar slimme mannen overtroeven de dames; dat zijn de heren die zich niet zullen binden en via datingsites en escortbureaus de seks regelen. En als zij zich wel binden zorgen ze voor een behoorlijk geheim potje met geld voor de periode na de scheiding (aanrader). Pure business.

   Mannen willen seks. Vrouwen willen energie, en dan liefst energie die door anderen geleverd is. Geld zie ik als een vorm van opgeslagen energie. Je herkent het vast wel; voordat je überhaupt van bil gaat zijn er altijd wel klusjes te doen. Al is het maar de vuilnis buiten zetten…

   • MGTOW MGTOW says:

    Alpha fucks, beta bucks.

    Een relatie met een vrouw kost je ook mentale energie, zeker met de tegen-gas vrouwen waar je op eieren moet lopen. Je levensenergie gaat ook weg want vaak werkt ze tegen je hobbies, sport en relaties met familie en vrienden. En wat krijg je er voor terug? Een paar keer voorwaardelijke sex…..

  • verpanden verpanden says:

   Hahah ik wordt ziek van golddiggers en profiteurs. De meeste willen alleen maar geld zien en gratis cadeau’s hebben. Ik zou een golddigger nooit geld geven en zou het liever geven aan het leger deils heils verpanden.

   Ze mag best wel uitkijken met mij ze kan een mes in haar ruggen graat verwachten. Heel Nederland zit vol met golddigers.

   De mensen die zich gelukkig mogen voelen zijn mensen zonder kinderen. Zet je zo’n kut dochter op de wereld en dan gaat er zo’n kut wereldje weer voor open.

   En vrouwen met kinderen loop eens een keer naar de hell. We blijven wel erom lachen waarom ze steeds op een dating site zitten, gratis vieze smerige profiteurs.

   • MGTOW MGTOW says:

    Er is niks met een dochter.
    Vrouwen worden gemaakt door de vrijheden die hun gegeven wordt.
    Vroeger dacht ik dat scheidingen kwamen omdat de man vreemdging. En dat zal heus gebeuren. Maar……….uit onderzoek blijkt dat het gros van de scheidingen is geinitieerd door de vrouw. Ontevreden! De man raakt vaak de helft van zijn shit kwijt, moet alimentatie betalen. Er wordt geen schande gesproken, maar mevrouw heeft via haar smartphone in no-time weer een ander. Zo veel opties en kansen….. geen verantwoording af te leggen. Dus alle ruimte voor amoreel gedrag. Een gescheiden vrouw krijgt dan enerzijds alimentatie en anderzijds is er een nieuwe beta-simp die alles voor haar betaalt. Wat wil je nog meer? Over privileges gesproken!

   • MGTOW MGTOW says:

    typo: er is niks mis met een dochter

 2. gezondehanden gezondehanden says:

  ad.nl/koken-en-eten/vrouwen-gaan-soms-op-date-om-gratis-te-kunnen-eten~a553450c/?fbclid=IwAR0lxDOFfihgDO05zhHEyiE5HXQL9zSc5Ch6nYGGYAuQMeuvkr2cdBV8RKA

  Ik betaal niks ze heeft twee gezonde handen en twee gezonden benen. Ze kan best wel gaan werken en heeft ze werk dan heeft nog commentaar ( hoor dat vaak onder anderen hard werkende Nederlandse mannen) Ik moet steeds vaak om lachen.

  Heeft ze kinderen dan gaat ze het ergens anders vandaan graaien.

  • MGTOW MGTOW says:

   De verhalen over vrouwen die uit zijn op een gratis diner zijn legio. Het is heel gemakkelijk voor vrouwen om dit te doen omdat er een grote groep mannen (80/20-regel) moeite heeft om dates te regelen. Als het dan eens lukt plaatsen zij vrouwen op een voetstuk en sloven zich uit, denkende dat dit de rol van de man is. Maar sinds het feminisme zijn vrouwen niet meer de hulpeloze wezentjes die geholpen moeten worden. Ook hoef je geen exclusiviteit te verwachten van haar want via sites en apps houdt ze dikwijls meerdere mannen aan het lijntje. Natuurlijk spelen vrouwen dit spel mee door te zeggen dat ze ouderwets zijn en verwachten getrakteerd te worden. Maar denk dan niet dat er een ouderwetse maagd tegenover je zit. Het is van 2 walletjes eten; vrijgevochten, geëmancipeerd en de cock carrousel berijden, maar OOK traditioneel getrakteerd willen worden. Tip: 1e keer ergens wat drinken. 2e keer ga jij thuis voor haar koken. Wijntje erbij. Kost je geen vermogen en het bed staat in de buurt.

  • ongezondleven ongezondleven says:

   Of ze neukt met negers en daarna zoekt ze een makkelijke slachtoffer om haar soa te dumpen, dus die hebt je ook. Nederland overheerst met zoveel ziektes, vrouw die soa’s en hiv en, aids hebben zullen je dit niet vertellen, maar dat prijs kaart die er aanhangt is hoger dan jou eigen leven.

   Er zijn best wel gebruikte vrouwen dating sites of in heel Nederland. Dus al je alleen kunt zijn graag een man heeft meer waarde dan een vrouw. Een vrouw wanneer ze haar leeftijd heeft bereikt is ze aan het afsterven. Een man kan alle kanten op.

   • MGTOW MGTOW says:

    Het aantal gediagnosticeerde SOAs is bij vrouwen hoger dan mannen (GGD).
    Een verklaring kan zijn dat conform de 80-20 selectie een kleine groep mannen sex heeft met een grote groep vrouwen. Een enkele geinfecteerde man levert dan meerdere geïnfecteerde vrouwen op. Deze laatsten zetten dan in hun datingprofiel ‘ GEEN ONS’.

 3. gezondehanden gezondehanden says:

  https://www.ad.nl/koken-en-eten/vrouwen-gaan-soms-op-date-om-gratis-te-kunnen-eten~a553450c/?fbclid=IwAR0lxDOFfihgDO05zhHEyiE5HXQL9zSc5Ch6nYGGYAuQMeuvkr2cdBV8RKA

  Ik betaal niks ze heeft twee gezonde handen en twee gezonden benen. Ze kan best wel gaan werken en heeft ze werk dan heeft nog commentaar ( hoor dat vaak onder anderen hard werkende Nederlandse mannen) Ik moet steeds vaak om lachen.

  Heeft ze kinderen dan gaat ze het ergens anders vandaan graaien.

 4. Sjaak Sjaak says:

  Gewoon vrijgezel blijven=problem solved
  Geen gezeik en je kan doen wat je wilt, vrouwen hebben nou eenmaal mannen nodig. Andersom totaal niet!

 5. ongeluk ongeluk says:

  Ze zijn niet anders dan Amerikaanse vrouwen. Ik had twee vrouwen die hetzelfde bleken te zijn. De eerste was 7 jaar totdat ik een auto-ongeluk had en een tijdje niet kon werken, dus rende ze weg met een vriend die meer geld had dan ik. De tweede was 22 jaar bij me en toen probeerde ze me te vermoorden en scheidde ze van me en nam alles over waardoor ik in een tent leefde. Toen ze van me scheidde, vertelde ze me dat ze alleen met me was getrouwd omdat ze dacht dat ik veel geld ging verdienen. Beiden waren universitair opgeleid en zorgden voor zichzelf totdat ze met me trouwden en dat was het einde van hun vervoer. Dus de Nederlandse vrouwen grote groepen waar on der blanke Nederlandse vrouwen zijn ook allemaal goudzoekers, dus er is geen verschil.

  • Ricardo G. Ricardo G. says:

   Helaas ben ik in mijn leven niet veel hoog-opgeleide vrouwen tegen gekomen, maar die ik wel tegen kwam waren óf langdurig werkloos, of kozen uiteindelijk toch maar voor de rammelende eierstokken en beëindigden vroegtijdig de carrière om vervolgens nimmer meer te gaan werken. En intussen hoor je werkelijk zo gi-ga-veel geklaag.

   Een maat van mij voert veel coachingsgesprekken met vrouwen en de eerste die óf niet klaagt óf ook eens inziet dat de schuld misschien toch wel bij haarzelf ligt moet volgens hem nog geboren worden…

 6. MGTOW MGTOW says:

  Een stuk jongere vrouw mag best een golddigger zijn als daar goede sex tegenover staat. Echter via datingsites kom je al snel een vrouw tegen die wel van je wilt profiteren maar sex houdt ze op een afstand; je bevindt je dan in de ‘ friendzone’. Je hebt daar helemaal niets aan. Het is zaak dit soort profiteurs zo snel mogelijk te herkennen. Je moet nuchter blijven denken en je niet emotioneel aan haar verbinden.

 7. knettergek knettergek says:

  Voor al in heel Nederland kijk om je heen.

  Zulke vrouwen als je ze kunt vermijden graag of afschieten dan wordt de boel ook minder. Vaak zie je ze met baby of ze gaan in tussen door vreemd met een rijkere man die die boven 1000,- euro 2000,- euro meer verdiend ze verkopen hun lichaam graag voor geld.

  De Nederlandse vrouwen zijn kanker lui ga werken. Ik ben met een west Afrikaanse die werkt en die voor mij kookt en die voor haar ouders zorg. Respect en familie en man zijn nummer 1. En niet het geld of aandringen tot dure goederen. Gestoorde vrouwen uit heel Nederland allemaal zijn het 1 pot nat.

 8. Andreas Andreas says:

  Weetje wat probleem is met vrouwen dat ze geen grens hebben waar tevreden hun rijkdom hebben. Als je rijk wilt leven zie ik als gezondheid plaats van de centen. Gezondheid kan je niet kopen. Zeker niet als je veel geld heb niet gelukkig ervan wordt. want grens komt automatisch zelf te voorschijn alle leuke dingen wil doen en wordt steeds saaier dan normaal. En als ergste dat ze te lui zijn om te koken voor de partner! want de meeste vrouwen hebben altijd grof taalgebruik en asociale houding. Ik zal jullie 1 ding zeggen NIEMAND IS PERFECT!

  accepteer zoals het is dames!

  • MGTOW MGTOW says:

   Dit is in de kern hypergamie; continu op zoek naar iets beters, een man met hogere status dan zij zelf.
   Nu vrouwen ook studeren en hun eigen geld hebben zie je dat ze de lat ook een heel stuk hoger leggen. De meeste mannen zijn dan niet goed genoeg voor haar.
   Als je aandelen zoekt neem dan aandelen in kattenvoer, want al die vrouwen voor wie geen man goed genoeg is nemen een zwik katten in huis. Dit om invulling te geven aan hun moederinstinct. Een enkeling neemt ook een hond maar die moet worden uitgelaten en dat interfereert teveel met een makkelijk leven.

 9. superboer superboer says:

  echt wel met jou eens mgtow/ owe daar je geen werk hebt als man, dan wil mevrouwtje niet [meer]. waardeloos van die vrouw[en] op deze manier, zelf zitten ze het liefst hele dagen in de zon op een terras niks te doen, moet je nu eens om je heen kijken, terrassen zitten vol met alleen maar vrouwen door de weeks, hebben ze niks anders te doen vraag ik me af?

  • MGTOW MGTOW says:

   Valt mij ook op, terrassen en vreetgelegenheden vol uitgezakte vrouwen, ook tijdens kantooruren. Menig restaurant lijkt wel een lesbische tent met veel vrouwelijke ‘koppels’.
   Voor veel vrouwen is consumeren statusverhogend. Daarom zie je op datingsites vaak fotoos van vrouwen die aan het shoppen zijn en wereldreizen maken.
   Binnen een relatie zijn vrouwen vaak de ‘big spenders’. Ze kopen woonmagazines om vervolgens het interieur om te gooien en zijn gek op tuinieren (af en toe wat planten water geven; de aanleg van de tuin dat komt een dure hovenier doen). Oja, voor dat je een relatie hebt mag je haar natuurlijk trakteren op diverse etentjes, zij is het waard…….en jij bent haar sloof…..
   Ik ben al een aantal jaar vrijgezel en heb nog nooit zo’n vette bankrekening gehad als nu. Terwijl ik de hypotheek en andere vaste lasten toch in mn eentje betaal. Als je een vrouw tegenkomt vraag eens naar haar financiele reserves; 9 van de 10 keer hebben ze die niet. Alles geconsumeerd. Op zo’n moment is een man met een goede baan een interessant doelwit. Zeker als de wasmachine kapot is.

 10. MGTOW MGTOW says:

  In principe schuilt er in elke vrouw een golddigger.
  Vrouwen zijn van nature hypergaam, dwz altijd op zoek naar een partner die het wat beter voor elkaar heeft. En mannen vallen dan weer op een jonge vruchtbare vrouw
  In vroegere tijden werd hypergamie beperkt door religie en sociale conventie.
  In moderne tijden met behulp van de smartphone en ‘emancipatie’ zit er geen rem op.
  Je ziet het terug in de scheidingsstatistieken en de wensenlijstjes die vrouwen in hun datingprofiel neerzetten. Sites die zich speciaal richten op hoog opgeleiden zijn notoire plaatsen om een golddigger te treffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑