Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Ontmasker golddiggers: herken de rode vlaggen!
golddigger jonge vrouw met een aanzienlijk oudere rijke man

Ontmasker golddiggers: herken de rode vlaggen!

Welke online datingsite?
11 december 2023

Een golddigger is een persoon die in een relatie voornamelijk geïnteresseerd is in het geld en de bezittingen van de partner. Vaak wordt gedacht dat alleen vrouwen golddiggers zijn, maar dit is zeker niet het geval. Ook mannen kunnen zich schuldig maken aan het daten van rijke partners om financieel gewin. In onze blog leggen we uit wat een golddigger is en geven we tips om te herkennen of iemand geïnteresseerd is in je geld. Ook behandelen we de vraag of alle rijke mannen en vrouwen slachtoffer zijn van golddiggers. Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees dan snel verder!

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Echte golddiggers

Misschien heb je de term “golddigger” wel eens voorbij horen komen. Met een golddigger wordt meestal een vrouw aangeduid die een relatie heeft met een man die het financieel goed heeft en dan is dat nog een voorzichtige benadering van zijn financiële positie. De echte golddiggers, dat zijn de dames die hun oog laten vallen op een miljonair. Vaak is de man in kwestie een flink stuk ouder en heeft hij al de nodige relaties achter de rug. Misschien zie je de foto’s wel eens in showbizz bladen van zo’n grijzende heer van rond de 60 met een dame aan zijn arm die minstens dertig jaar jonger is. Dit soort vrouwen wordt in de regel “golddigger” genoemd, maar zijn alle jonge vrouwen met een oudere man dan golddiggers? Nee, lang niet allemaal. En andersom gaat de regel ook op: Ook vrouwen die een relatie aanknopen met een man van hun eigen leeftijd kunnen best golddiggers zijn.

Jonge vrouw met goudkleurige schep, symbool voor figuurlijk graven naar rijkdom

De oudere man met de jonge minnares

Soms worden mannen onrustig als ze de vijftig zijn gepasseerd. Ze vragen zich af of ze nog wel aantrekkelijk zijn voor het andere geslacht. Hun eigen vrouw, waar ze misschien al jaren mee getrouwd zijn, is een beetje tot het meubilair gaan behoren. Op zoek naar avontuur legt zo’n man het dan soms aan met een veel jongere vrouw. Vaak spreken we dan van een midlife crisis. Maar om zijn jonge geliefde tevreden te houden, moet hij dan soms diep in de buidel tasten. Want de dame in kwestie beseft maar al te goed dat hij gekker is op haar dan zij op hem. Zij is alleen op hem gevallen omdat ze weet dat hij een goede baan heeft en er financieel dus warmpjes bij zit. Dure cadeaus, dure vakanties, het kan allemaal niet gek genoeg. En natuurlijk hoeft de prinses niet te werken want het ontbreekt haar aan niets.

De berekenende dames op jacht naar geld

Zijn de jonge vrouwen die voor een veel oudere man vallen dan soms nog wel onschuldig, er is ook een ander soort vrouwen. Dit zijn de dames die zelf al de nodige levenservaring hebben opgedaan. Misschien dat het financieel allemaal niet zo heeft meegezeten in het verleden, er kunnen verschillende redenen zijn waarom een vrouw op zoek gaat naar een rijke minnaar. Haar eigen man heeft wellicht niet de carrière gemaakt waar zij op had gehoopt. Hij gaat elke dag fluitend naar zijn werk, maar het salaris dat hij iedere maand gestort krijgt is de afgelopen jaren min of meer hetzelfde gebleven. Hij is daar tevreden mee, maar zij droomt van meer. En dus gaat ze op zoek naar een minnaar die haar overlaadt met aandacht en vooral met dure cadeaus en luxe waar ze voorheen alleen maar van kon dromen.

golddigger

Hoe herken ik een golddigger?

Als je een goede baan hebt of om een andere reden ruim in je geld zit, is het altijd oppassen of een vrouw op je valt om wie je bent of alleen omdat je veel geld hebt. Meestal kom je daar vrij eenvoudig achter. Als ze je steeds weer op subtiele wijze om dure cadeaus vraagt dan moet je je afvragen hoe oprecht een vrouw is. Ook voortdurend klagen dat kleding zo duur is, dat haar wasmachine nu toch echt moet worden vervangen of dat de auto vast niet meer door de keuring zal komen zijn signalen dat je op je hoede moet zijn. Laat je als man niet verblinden door liefde. Je vrouw af en toe verwennen als je het je kunt veroorloven is prima, maar ze mag het niet gewoon gaan vinden.

Zijn mannen ook golddiggers?

Golddiggers worden meestal geassocieerd met vrouwen die op zoek zijn naar mannen met geld. Maar is het zo dat alleen vrouwen golddiggers kunnen zijn, of zijn mannen ook in staat tot dit gedrag? Het antwoord is ja, mannen kunnen zeker ook golddiggers zijn. Het kan voorkomen dat mannen op zoek zijn naar een vrouw met een goedbetaalde baan of veel vermogen, in plaats van op zoek te zijn naar ware liefde. Ook zijn er mannen die hun partner ondersteunen in de hoop dat ze later financieel profiteren van de relatie. Dit gedrag is niet alleen verkeerd, maar kan ook schadelijk zijn voor beide partijen. Het is belangrijk om te streven naar een gelijkwaardige relatie waarin geld niet de drijfveer is, maar liefde en respect.

een vrouw met een welvarende man

Golddiggers: zijn alle rijke mannen en vrouwen slachtoffer?

Golddiggers zijn mensen die een relatie aangaan om financiële redenen in plaats van echte liefde. Vaak wordt gedacht dat alleen rijke mannen en vrouwen het doelwit zijn van golddiggers, maar is dit wel echt het geval? In deze blog gaan we dieper in op de vraag of alle rijke mannen en vrouwen slachtoffer zijn van golddiggers. Hoewel het waar is dat rijke mensen vaak aantrekkelijk zijn voor golddiggers, is het belangrijk om te beseffen dat niet alle rijke mensen hetzelfde zijn. Sommige rijke mensen zijn bijvoorbeeld erg slim en voorzichtig in hun relaties, terwijl anderen juist meer openstaan voor financiële arrangementen. Daarnaast zijn er ook mensen die juist op zoek zijn naar een relatie met iemand die financieel minder stabiel is. Het is dus belangrijk om te begrijpen dat golddiggers niet alleen op zoek zijn naar rijke partners, maar dat het uiteindelijk gaat om de intentie achter de relatie.

Hoe kun je jezelf beschermen tegen golddiggers bij online dating?

Hopelijk heeft deze blogpost je geholpen om beter te begrijpen wat een golddigger is en hoe je signalen kunt herkennen. Of je nu op zoek bent naar liefde of gewoon wilt voorkomen dat je wordt gebruikt voor je geld, het is belangrijk om alert te blijven en je gezonde verstand te gebruiken. Bij online dating is het altijd goed om voorzichtig te zijn en te letten op mogelijke rode vlaggen. Vergeet niet dat er ook veel oprechte mensen zijn die op zoek zijn naar een echte connectie, dus geef niet op! Blijf ons volgen voor meer dating-gerelateerde tips en adviezen.

oudere man met jonge dame

23 reacties op “Ontmasker golddiggers: herken de rode vlaggen!”

  1. Ima Ching schreef:

    ja die is leuk…en die houden we er in! 😀

  2. MAM schreef:

    Vandaag zag ik op een Engels vliegveld een dame lopen die gekleed ging in een jurkje met daarop de tekst “Girls just wanna have funds.” Zo op het eerste gezicht een grappige verwijzing naar het liedje “Girls just wanna have fun” van Cyndi Lauper, maar ik vrees dat er wel eens een perverse waarheid in zou kunnen schuilen…

  3. superboer schreef:

    Het is oh zo waar sjaak..

  4. MGTOW schreef:

    De verhalen over vrouwen die uit zijn op een gratis diner zijn legio. Het is heel gemakkelijk voor vrouwen om dit te doen omdat er een grote groep mannen (80/20-regel) moeite heeft om dates te regelen. Als het dan eens lukt plaatsen zij vrouwen op een voetstuk en sloven zich uit, denkende dat dit de rol van de man is. Maar sinds het feminisme zijn vrouwen niet meer de hulpeloze wezentjes die geholpen moeten worden. Ook hoef je geen exclusiviteit te verwachten van haar want via sites en apps houdt ze dikwijls meerdere mannen aan het lijntje. Natuurlijk spelen vrouwen dit spel mee door te zeggen dat ze ouderwets zijn en verwachten getrakteerd te worden. Maar denk dan niet dat er een ouderwetse maagd tegenover je zit. Het is van 2 walletjes eten; vrijgevochten, geëmancipeerd en de cock carrousel berijden, maar OOK traditioneel getrakteerd willen worden. Tip: 1e keer ergens wat drinken. 2e keer ga jij thuis voor haar koken. Wijntje erbij. Kost je geen vermogen en het bed staat in de buurt.

  5. Ricardo G. schreef:

    Helaas ben ik in mijn leven niet veel hoog-opgeleide vrouwen tegen gekomen, maar die ik wel tegen kwam waren óf langdurig werkloos, of kozen uiteindelijk toch maar voor de rammelende eierstokken en beëindigden vroegtijdig de carrière om vervolgens nimmer meer te gaan werken. En intussen hoor je werkelijk zo gi-ga-veel geklaag.

    Een maat van mij voert veel coachingsgesprekken met vrouwen en de eerste die óf niet klaagt óf ook eens inziet dat de schuld misschien toch wel bij haarzelf ligt moet volgens hem nog geboren worden…

  6. gezondehanden schreef:

    ad.nl/koken-en-eten/vrouwen-gaan-soms-op-date-om-gratis-te-kunnen-eten~a553450c/?fbclid=IwAR0lxDOFfihgDO05zhHEyiE5HXQL9zSc5Ch6nYGGYAuQMeuvkr2cdBV8RKA

    Ik betaal niks ze heeft twee gezonde handen en twee gezonden benen. Ze kan best wel gaan werken en heeft ze werk dan heeft nog commentaar ( hoor dat vaak onder anderen hard werkende Nederlandse mannen) Ik moet steeds vaak om lachen.

    Heeft ze kinderen dan gaat ze het ergens anders vandaan graaien.

  7. Sjaak schreef:

    Gewoon vrijgezel blijven=problem solved
    Geen gezeik en je kan doen wat je wilt, vrouwen hebben nou eenmaal mannen nodig. Andersom totaal niet!

  8. ongeluk schreef:

    Ze zijn niet anders dan Amerikaanse vrouwen. Ik had twee vrouwen die hetzelfde bleken te zijn. De eerste was 7 jaar totdat ik een auto-ongeluk had en een tijdje niet kon werken, dus rende ze weg met een vriend die meer geld had dan ik. De tweede was 22 jaar bij me en toen probeerde ze me te vermoorden en scheidde ze van me en nam alles over waardoor ik in een tent leefde. Toen ze van me scheidde, vertelde ze me dat ze alleen met me was getrouwd omdat ze dacht dat ik veel geld ging verdienen. Beiden waren universitair opgeleid en zorgden voor zichzelf totdat ze met me trouwden en dat was het einde van hun vervoer. Dus de Nederlandse vrouwen grote groepen waar on der blanke Nederlandse vrouwen zijn ook allemaal goudzoekers, dus er is geen verschil.

  9. MGTOW schreef:

    Een stuk jongere vrouw mag best een golddigger zijn als daar goede sex tegenover staat. Echter via datingsites kom je al snel een vrouw tegen die wel van je wilt profiteren maar sex houdt ze op een afstand; je bevindt je dan in de ‘ friendzone’. Je hebt daar helemaal niets aan. Het is zaak dit soort profiteurs zo snel mogelijk te herkennen. Je moet nuchter blijven denken en je niet emotioneel aan haar verbinden.

  10. knettergek schreef:

    Voor al in heel Nederland kijk om je heen.

    Zulke vrouwen als je ze kunt vermijden graag of afschieten dan wordt de boel ook minder. Vaak zie je ze met baby of ze gaan in tussen door vreemd met een rijkere man die die boven 1000,- euro 2000,- euro meer verdiend ze verkopen hun lichaam graag voor geld.

    De Nederlandse vrouwen zijn kanker lui ga werken. Ik ben met een west Afrikaanse die werkt en die voor mij kookt en die voor haar ouders zorg. Respect en familie en man zijn nummer 1. En niet het geld of aandringen tot dure goederen. Gestoorde vrouwen uit heel Nederland allemaal zijn het 1 pot nat.

  11. MGTOW schreef:

    Dit is in de kern hypergamie; continu op zoek naar iets beters, een man met hogere status dan zij zelf.
    Nu vrouwen ook studeren en hun eigen geld hebben zie je dat ze de lat ook een heel stuk hoger leggen. De meeste mannen zijn dan niet goed genoeg voor haar.
    Als je aandelen zoekt neem dan aandelen in kattenvoer, want al die vrouwen voor wie geen man goed genoeg is nemen een zwik katten in huis. Dit om invulling te geven aan hun moederinstinct. Een enkeling neemt ook een hond maar die moet worden uitgelaten en dat interfereert teveel met een makkelijk leven.

  12. Andreas schreef:

    Weetje wat probleem is met vrouwen dat ze geen grens hebben waar tevreden hun rijkdom hebben. Als je rijk wilt leven zie ik als gezondheid plaats van de centen. Gezondheid kan je niet kopen. Zeker niet als je veel geld heb niet gelukkig ervan wordt. want grens komt automatisch zelf te voorschijn alle leuke dingen wil doen en wordt steeds saaier dan normaal. En als ergste dat ze te lui zijn om te koken voor de partner! want de meeste vrouwen hebben altijd grof taalgebruik en asociale houding. Ik zal jullie 1 ding zeggen NIEMAND IS PERFECT!

    accepteer zoals het is dames!

  13. MGTOW schreef:

    Valt mij ook op, terrassen en vreetgelegenheden vol uitgezakte vrouwen, ook tijdens kantooruren. Menig restaurant lijkt wel een lesbische tent met veel vrouwelijke ‘koppels’.
    Voor veel vrouwen is consumeren statusverhogend. Daarom zie je op datingsites vaak fotoos van vrouwen die aan het shoppen zijn en wereldreizen maken.
    Binnen een relatie zijn vrouwen vaak de ‘big spenders’. Ze kopen woonmagazines om vervolgens het interieur om te gooien en zijn gek op tuinieren (af en toe wat planten water geven; de aanleg van de tuin dat komt een dure hovenier doen). Oja, voor dat je een relatie hebt mag je haar natuurlijk trakteren op diverse etentjes, zij is het waard…….en jij bent haar sloof…..
    Ik ben al een aantal jaar vrijgezel en heb nog nooit zo’n vette bankrekening gehad als nu. Terwijl ik de hypotheek en andere vaste lasten toch in mn eentje betaal. Als je een vrouw tegenkomt vraag eens naar haar financiele reserves; 9 van de 10 keer hebben ze die niet. Alles geconsumeerd. Op zo’n moment is een man met een goede baan een interessant doelwit. Zeker als de wasmachine kapot is.

  14. superboer schreef:

    echt wel met jou eens mgtow/ owe daar je geen werk hebt als man, dan wil mevrouwtje niet [meer]. waardeloos van die vrouw[en] op deze manier, zelf zitten ze het liefst hele dagen in de zon op een terras niks te doen, moet je nu eens om je heen kijken, terrassen zitten vol met alleen maar vrouwen door de weeks, hebben ze niks anders te doen vraag ik me af?

  15. MGTOW schreef:

    In principe schuilt er in elke vrouw een golddigger.
    Vrouwen zijn van nature hypergaam, dwz altijd op zoek naar een partner die het wat beter voor elkaar heeft. En mannen vallen dan weer op een jonge vruchtbare vrouw
    In vroegere tijden werd hypergamie beperkt door religie en sociale conventie.
    In moderne tijden met behulp van de smartphone en ’emancipatie’ zit er geen rem op.
    Je ziet het terug in de scheidingsstatistieken en de wensenlijstjes die vrouwen in hun datingprofiel neerzetten. Sites die zich speciaal richten op hoog opgeleiden zijn notoire plaatsen om een golddigger te treffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---