datingsite parship

Home » Wat betekent overspel?
Blog Wat betekent overspel?

Laatst bijgewerkt op augustus 3rd, 2020 | door Welke online datingsite?

0

Wat betekent overspel?

De exacte omschrijving van overspel is het hebben van seksueel contact met iemand anders dan de vaste partner. Maar wat iemand precies wel en niet onder overspel verstaat, dat kan flink verschillen. Wat de één overspel vindt, geldt voor een ander wellicht nog als acceptabel. Over het algemeen vinden veel mensen wel dat er sprake is van overspel wanneer hun partner seks heeft met een ander en dus niet monogaam zijn. Maar anderen vinden het al overspel als hun partner zoent met een ander. Of als er sprake is van seks via het internet via de webcam. Of als een man bij voorbeeld naar een prostituee gaat. Hoe je vervolgens omgaat met het overspel hangt vaak van de situatie af.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Betekent overspel het einde van een relatie?

Wanneer je erachter komt dat je partner is vreemdgegaan, dan is wellicht je eerste gedachte om de relatie direct te beëindigen. Dit kan een optie zijn, als overspel voor jou zo belangrijk en essentieel is dat je met de partner die je heeft bedrogen geen dag meer onder één dak wilt wonen. Maar bedenk wel dat er veel komt kijken bij een scheiding. Het is wellicht zinvol om eerst uit te zoeken waarom het overspel heeft plaatsgevonden en wat het voor jullie relatie betekent. Is je man of vrouw één keer vreemd gegaan of is er sprake van een langdurige buitenechtelijke relatie? Tussen die twee uitersten zit een wezenlijk verschil. Daarbij kan het ook een rol spelen of het de eerste keer is of dat er al vaker bedrog heeft plaatsgevonden.

overspel

Je relatie nog een kans geven na overspel

Als je partner overspel heeft gepleegd en je wilt de relatie toch niet verbreken, dan is het wel goed en belangrijk om hetgeen er is gebeurd goed uit te praten. Wanner het een eenmalig incident was dan is het wellicht wat makkelijker om er als “bedrogen partner” overheen te stappen dan wanneer er sprake is geweest van een langere buitenechtelijke verhouding. Als jullie besluiten om samen verder te gaan dan zal je je partner wel weer moeten vertrouwen na overspel. Het heeft geen zin om voortdurend wantrouwig of jaloers te zijn en bij alles wat maar enigszins verdacht zou kunnen zijn meteen weer verwijten te gaan maken. Degene die het bedrog heeft gepleegd zal er wel begrip voor moeten hebben dat het geschonden vertrouwen niet zomaar terug zal komen.

Als overspel voor jou onvergeeflijk is

Als overspel voor jou een onvergeeflijke fout is, zorg er dan voor dat je partner dit weet. Dan kan hij of zij de afweging maken als het ooit aan de orde is of hij of zij jullie relatie daarvoor op het spel wil zetten. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er van overspel nooit sprake zal zijn. Want soms kan het je inderdaad “overkomen” dat je seks hebt met een ander. Als dit voor jullie beiden een incident was en het duidelijk is dat er geen vervolg aan een affaire zal worden gegeven dan is het wellicht te overwegen om het stil te houden voor jullie partners. Dit zal een hoop verdriet en narigheid voorkomen.

affaire

Overspel maakt je chantabel

Maar realiseer je als je vreemdgaat, dat het overspel je chantabel maakt. De ander kan immers altijd dreigen met deze informatie naar je partner te stappen. Ook dit is een belangrijke afweging om te maken voordat je met een ander het bed in duikt.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑