datingsite parship

Home » Wat betekent: een one night stand?
Blog

Laatst bijgewerkt op augustus 9th, 2018 | door Welke online datingsite?

1

Wat betekent: een one night stand?

Een one night stand is een avontuurtje waarbij je een korstondig, seksuele ontmoeting hebt met iemand die vaak nauwelijks of helemaal niet kent. De intentie is hierbij vaak enkel gericht op deze eenmalige seksuele intimiteit, zonder dat er plannen zijn om dit in de toekomst te vervolgen. Het gaat hierbij puur om het uitvoeren van seksuele handelingen, zonder dat er verder verwachtingen aan vast zitten. Dit is ook vaak een absolute no-go, aangezien het duidelijk moet zijn voor beide partijen dat er verder geen interesse is om de ander beter te leren kennen. Een one night stand is in dat opzicht anders dan een relatie of vriendschap met benefits, waar emotionele perikelen vaak gemakkelijker hun weg in het contact vinden.

Geen verdere kennismaking

Bij een one night stand wordt contact gelegd met een ander individu die net als jij behoefte heeft aan het samenkomen voor een seksuele uitwisseling. Hierbij wordt doorgaans weinig tot geen verdere poging ondernomen om eerst verder kennis te maken met de persoon waarmee je seks wilt hebben. Online kun je heel gemakkelijk een date regelen, puur met de intentie om seks met elkaar te hebben. Er zijn zelfs datingsites die zich hier specifiek op richten en waarbij de voorwaarden voor iedereen gelijk duidelijk zijn. Niemand is hier namelijk op zoek naar een nieuwe relatie, vriendschap of partner voor het leven. Het gaat enkel om het vervullen van de eigen behoefte aan seks. Er vindt dan ook nauwelijks een uitwisseling plaats, waarbij de ander zich persoonlijk aan de ander voorstelt.

Er wordt vaak al gauw op seksuele handelingen overgegaan en ook het afscheid is onpersoonlijk en snel. Zolang beide partijen zich hierin kunnen vinden, zal er weinig mis kunnen gaan. Je bekijkt wie bij je past, of er een seksuele aantrekking is en of er overeenkomstige wensen of behoeftes zijn en een afspraak is dan snel gemaakt. Je kunt ook iemand in een kroeg of andere sociale gelegenheid tegenkomen en dan al snel doorhebben dat die persoon enkel aan één ding denkt. Wanneer je hiervoor openstaat, kun je na een avond leuk stappen gelijk met iemand mee naar huis voor een one night stand. Ook dan zul je deze persoon waarschijnlijk nooit meer zien.

Verschil one night stand en relatie

Het verschil tussen een one night stand en een relatie mag duidelijk zijn. Wanneer je met iemand een relatie wilt opbouwen, zal hier wel meer een persoonlijke basis voor worden aangelegd. Je zult met iemand vaker willen praten, juist om de ander beter te leren kennen. Zo kun je bepalen of er voldoende overeenkomsten en aantrekkingskracht is om samen een relatie te starten. Bij een one night stand worden deze stappen juist moedwillig overgeslagen, omdat het voor het slagen van het seksueel treffen belangrijk is dat je weinig emotioneel geïnvesteerd bent. Het gaat enkel puur om een eenmalig seksueel samenkomen, waarbij je aandacht op de seks is gericht en niet op elkaar als persoon.

Hoe minder je over de ander weet, des te meer het alleen om de seks kan draaien. Er is geen sprake van aantrekkingskracht, liefde of verdere interesse in de persoon met wie je bent. De seks is het doel en het spel op zichzelf en daar ben je samen tot overeengekomen. Bij een relatie heb je eerder de verplichting om interesse te tonen in de ander en rekening te houden met de individuele behoeften en gevoelens. Bij een one night stand is dit niet aan de orde.

Wederzijds consent

Bij een one night stand is er sprake van een overeenkomst tussen twee mensen, die de nacht doorbrengen om hun seksuele behoeften te vervullen. Hierbij gaat het niet om betaalde seks, misbruik of manipulatie, maar een volwassen besluit met wederzijds consent. Veel mensen hebben er alsnog vaak een oordeel over, omdat zo de waarde van liefde verloren gaat. Steeds meer mensen kunnen zich vinden in een dergelijk eenmalig samenkomen, zonder dat er verder over consequenties wordt nagedacht.

Lichamelijke vervulling van seksuele behoeftes voorkomen zo dat mensen nog moeite doen voor het werken aan een waardevolle, langdurige relatie. Toch kan ook een one night stand een waardevolle ervaring zijn, zeker als je al een tijdje geen nieuwe relatie hebt kunnen vinden. Zolang beide partijen overeenkomen dat ze het prima vinden om intiem met elkaar te zijn voor de duur van een enkele nacht, is er niets op aan te merken. Ieder mens mag hier zelf over beslissen en bepalen of dit voor hen werkt of dat ze toch liever wachten tot ze iemand speciaal hebben ontmoet.

Kenmerken van een one night stand

Een one night stand kenmerkt zich door het feit dat de partners elkaar vaak nauwelijks of niet kennen en er dus sprake is van anonimiteit. Het gaat hierbij om het genieten van seks, zonder dat hier verder een relatie uit voortkomt. Meestal zien beide partijen elkaar na de seks niet meer terug. Vaak speelt ook een gevoel van bindingsangst een rol in het samenkomen van mensen enkel voor seks omdat je dan verder geen verplichtingen hebt. Een one night stand is een keuze die iedereen voor zichzelf mag maken of dit een wenselijke ervaring is.


About the Author

AnoniemEén Ervaring Wat betekent: een one night stand?

  1. MGTOW MGTOW says:

    Een one night stand betekent vertaald: niet voor herhaling vatbaar.

    Met name vrouwen klagen hier massaal over. Blader maar eens door de profielen heen. Dat komt omdat ze te veeleisend zijn en enkel gaan voor de top 20% (qua uiterlijk) van mannen. Onderzoek heeft dat namelijk aangetoond. Een dergelijke man gaat zich niet binden aan een vrouw met een lagere marktwaarde dan hij zelf. Als het nieuwtje en de spanning er van af is vertrekt hij daarom naar de volgende dame.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑