datingsite parship

Home » Waarom werken datingsites voor mij niet?
Blog

Laatst bijgewerkt op augustus 28th, 2018 | door Welke online datingsite?

3

Waarom werken datingsites voor mij niet?

Steeds meer mensen kiezen voor online daten. Ze doen dat omdat ze geen tijd hebben om uit te gaan en op die manier iemand te ontmoeten. Ook mensen met een beroep dat de kans klein maakt om op het werk iemand tegen te komen kiezen soms voor online daten. Voor veel mensen werkt dat goed. Het internet staat vol met succesverhalen van mensen die online hun grote liefde hebben leren kennen. Maar er zijn ook genoeg mensen voor wie dit niet geldt. Ze hebben het soms wel geprobeerd maar het heeft nooit tot succes geleid. En er is een groep die nog nooit een oproep op een datingsite of –app heeft gezet.

Voor wie werkt online daten?

Online daten is vooral succesvol voor mensen die het in het dagelijks leven ook geen probleem vinden om op iemand af te stappen. Deze groep plaatst een oproep op een datingsite en gaat vervolgens voortvarend aan de slag met het leggen van contacten. Ze hebben doorgaans een gezonde dosis zelfvertrouwen en gaan er vanuit dat de mensen die zij benaderen hen ook vast wel leuk zullen vinden. En vaak werkt dat ook wel. Als je het geluk hebt dat je als introvert persoon door zo iemand wordt benaderd dan kan online daten zelfs voor jou succesvol zijn. Online daten werkt ook voor mensen die op zoek zijn naar een simpele date of onenightstand. Als je de juiste datingsites of apps gebruikt dan lukt het je op die manier in veel gevallen om een date te scoren, al is het voor dezelfde avond of voor het komende weekend.

Pas op voor bepaalde datingsites

Als het jou niet lukt om via online daten een partner te vinden dan kan dat verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat je je inschrijft bij de verkeerde datingsites. Er zijn er namelijk tientallen, zo niet honderden, die niet erg betrouwbaar zijn. Je herkent ze aan het feit dat je er moet betalen per verzonden bericht met zogenaamde credits. Die moet je kopen nadat je een gratis account hebt aangemaakt. Op deze sites zijn de dames vaak ver in de meerderheid en ze zien er allemaal even aantrekkelijk uit. En als je een bericht verstuurt krijg je in de meeste gevallen ook nog eens binnen een uur antwoord. Veel mannen trappen hier in en realiseren zich niet dat de accounts op deze websites vaak fictief zijn. Het gaat de eigenaren van de websites er alleen maar om dat ze zo veel mogelijk geld verdienen. Onlangs heeft de AFM invallen gedaan bij een aantal van dit soort bedrijven en sindsdien wordt er wel duidelijker op websites vermeld dat het gaat om een datingsite met fake accounts die uitsluitend is bedoeld voor entertainment. Deze seksdating sites  zijn leuk voor een spannende sekschat misschien, maar een leuke partner zal je er zeker niet vinden.

Kies een betrouwbare datingsite

Als je je wilt inschrijven op een datingsite omdat je serieus op zoek wilt naar een partner dan is het belangrijk dat je een datingsite kiest die betrouwbaar is. De landelijk bekende datingsites zoals Relatieplanet, Lexa, Pepper, 50liefde en E-matching (voor hoger opgeleiden) kunnen als betrouwbaar worden aangemerkt. Of je er de ware vindt is natuurlijk niet gezegd, dat zal de praktijk moeten uitwijzen. Je weet in ieder geval qua kosten waar je aan toe bent, want je betaalt bij deze websites een vast bedrag voor een maand of enkele maanden lidmaatschap.

Waarom reageren niet de juiste mensen op mijn oproep?

Ook als je je bij een betrouwbare datingsite hebt ingeschreven is dat nog geen garantie voor succes. Vooral hoger opgeleide vrouwen ergeren zich vaak aan de reacties die ze krijgen. Hoe stigmatiserend het ook is, veel mannen kijken alleen naar het uiterlijk van een vrouw en reageren als dat in de smaak valt. Ze beseffen niet dat vrouwen die zelf een Hbo- of WO-niveau hebben vaak niet zitten te wachten op een man die een bericht stuurt dat vol staat met taalfouten en waaruit blijkt dat ze van bier drinken en voetbal kijken houden. Voor hoger opgeleide mannen geldt dit natuurlijk net zo. Die zitten vaak ook niet verlegen om een dame die haar school niet heeft afgemaakt en de tv alleen aanzet voor haar favoriete soapseries. Daarom haken veel mensen die een wat hoger opleidingsniveau hebben al snel af als het om online daten gaat.

Online daten werkt vaak niet voor verlegen mensen

Als je het type bent dat afwacht tot iemand op jou reageert en zelf geen initiatief neemt, dan is online daten vaak ook niet het aangewezen middel voor jou. Want de kans dat je spontaan reacties krijgt is niet zo heel groot. Vooral op populaire datingsites is het aanbod zo groot dat je simpelweg niet opvalt in de massa. Je zou het kunnen proberen bij een datingsite die geen honderdduizenden leden heeft. Je kunt je ook inschrijven bij en traditioneel relatiebemiddelingsbureau. Dit is in sommige gevallen wel succesvol, maar hier hangt wel een aanzienlijk prijskaartje aan.


About the Author

Anoniem3 Ervaringen - Waarom werken datingsites voor mij niet?

 1. Eugene Eugene says:

  “Voor wie werkt online daten?
  Online daten is vooral succesvol voor mensen die het in het dagelijks leven ook geen probleem vinden om op iemand af te stappen”

  Beter geformuleerd;

  “Voor wie werkt online daten?
  Online daten is vooral succesvol voor mensen die in het dagelijks leven ook fysiek aantrekkelijk worden gevonden”

  • MGTOW MGTOW says:

   ik heb onlangs een nepprofiel gemaakt en de respons op dit aantrekkelijk model viel ook erg tegen. Er reageerden vooral vrouwen die ouder waren dan het mannelijk model. Dus als je aantrekkelijk bent maak je wel kans, maar dan wel bij beduidend minder aantrekkelijkere vrouwen

 2. MGTOW MGTOW says:

  Online daten werkt slecht voor mannen omdat er veel meer mannen dan vrouwen online zoeken waardoor vrouwen erg kieskeurig worden. Onderzoek heeft dit aangetoond.
  Heel knappe mannen maken wel kans maar kunnen beter krijgen buiten een datingsite om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑