datingsite parship

Home » Waarom is Grindr zo populair?
Blog Waarom is Grindr zo populair?

Laatst bijgewerkt op juli 30th, 2020 | door Welke online datingsite?

1

Waarom is Grindr zo populair?

Grindr heeft in Nederland gemiddeld 15.000 gebruikers. Dat is niet spectaculair veel als je het vergelijk met andere landen. In Amerika heeft Grindr ruim een miljoen gebruikers. Nu is dit land natuurlijk qua aantal inwoners veel groter. Ook is het zo dat in bepaalde landen het uiten van je homoseksualiteit niet altijd mogelijk is. Hoewel in Nederland homo’s soms ook te maken krijgen met agressie en andere nare ervaringen kun je over het algemeen wel voor je geaardheid uitkomen. Dit maakt het ook makkelijker om contacten te leggen. Maar als je geen type bent dat naar homobars en dergelijke gaat dan is Grindr een prima optie. Ben je nog niet bekend met de app? Lees dan het artikel: “Wat is Grindr” voor meer uitleg.

in dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Toegankelijk voor biseksuele mannen

Grindr is ook populair omdat het toegankelijk is voor biseksuele mannen. Dit zijn vaan mannen die een vaste relatie met een vrouw hebben. Soms zijn ze getrouwd en hebben ze een gezin. Maar ondanks dat ze vaak oprecht van hun vrouw houden, zijn er ook homoseksuele gevoelens. Veel mannen komen daar niet graag voor uit. Dan is Grindr natuurlijk een prima oplossing. Je kunt zonder dat het opvalt een afspraak met een andere homoseksuele man regelen. Het in het geheim moeten afspreken maakt het voor veel mannen alleen nog maar spannender.

biseksuele mannen

Snel contacten leggen

Een belangrijk voordeel van Grindr is dat je snel een date kunt regelen. Als je een weekendje in een hotel verblijft in een willekeurige stad kun je via de app zien of er homoseksuele mannen in de buurt zijn waar je eventueel mee kunt afspreken. Dit werkt vaak sneller dan dat je in een voor jou onbekende omgeving op zoek moet naar een homobar. In veel landen rust een taboe op homoseksualiteit en daar zal je dus geen openlijke homobars vinden. Vooral mannen die in een land wonen waar homoseksualiteit verboden is of in ieder geval niet in het openbaar mag worden getoond maken graag gebruik van Grindr. Via de app kunnen ze redelijk anoniem met een andere man afspreken. Ontmoetingen die in het diepste geheim moeten plaatsvinden zijn natuurlijk niet echt leuk, maar helaas is het voor sommige homoseksuelen nog steeds de dagelijkse realiteit.

grindr mannen

Geschikt voor een eenmalige date

Grindr is zeer geschikt als je een onenightstand zoekt. Veel mannen die de app gebruiken zijn hier wel voor te vinden. Maar het is nu ook weer niet zo dat alle mannen uitsluitend op seks uit zijn. Je zult dus wel even moeten aftasten wat de ander voor intenties heeft. Want er zijn ook mannen die via Grindr op zoek zijn naar een serieuze relatie en niet zo zeer naar een voorbijgaand contact. Het grote voordeel is natuurlijk wel dat je een via Grindr gelegd contact vrij gemakkelijk weer kunt verbreken. Als de ander niet is wat je zoekt kun je er direct mee stoppen. Dit is via een app vaak toch wat makkelijker dan wanneer je in de kroeg met iemand aan de praat raakt of via een gay datingsite. Ook dit is een reden waarom deze dating app zo populair is onder homoseksuele mannen.


About the Author

AnoniemEén Ervaring Waarom is Grindr zo populair?

  1. kees kees says:

    wil graag leuke man ontmoeten uit helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑