Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Snelle matches gegarandeerd: ontdek waar je kunt speeddaten!
man en vrouw in gesprek tijdens een speeddate

Snelle matches gegarandeerd: ontdek waar je kunt speeddaten!

Welke online datingsite?
06 december 2023

Ben je op zoek naar een snelle en efficiënte manier om potentiële matches te ontmoeten? Speeddaten kan de perfecte optie zijn voor jou! Maar waar kun je terecht voor een speeddate-evenement? In deze blog geven we je een overzicht van de beste plekken om te speeddaten, of je nu in een grote stad woont of in een kleinere gemeenschap. Van bars en clubs tot sportevenementen en community-evenementen, we hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet. Lees verder om te ontdekken waar jij je volgende speeddate kunt houden!

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Waar kan ik speeddaten?

Speeddate avonden vinden door heel Nederland plaats. Je hoeft dus echt niet ver te reizen voor zo’n evenement, ook bij jou in de buurt vindt er vast zo nu en dan een speeddate avond plaats. Er zijn verschillende organisaties die zich bezig houden met het organiseren van speeddate evenementen. Een grote speeddate organisator is bijvoorbeeld Speeddaten.nl. Zij houden zich al meer dan tien jaar bezig met de organisatie van speeddates door heel Nederland en hebben dus al heel wat ervaring met het vormen van nieuwe stelletjes. Maar er zijn nog veel meer organisaties te vinden, met allemaal hun eigen aanpak en hun eigen locaties. Door meerdere organisaties online te vergelijken ontdek je er vast één waar jij een goed gevoel bij hebt.

stad met verschillende speeddating locaties

Steden waar je kunt speeddaten

Speeddaten.nl houdt in de volgende steden regelmatig een avond voor speeddating: Haarlem, Amsterdam, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leeuwarden, Rotterdam, Scheveningen, Utrecht en Zwolle. Op hun website kun je lezen onder Agenda, wanneer er op welke locatie een speeddate evenement plaatsvindt. Er worden meerdere leeftijdscategorieën gehanteerd, zodat je altijd kunt kiezen voor die categorie waar jij het beste onder valt. Zo zijn er categorieën voor: 20 – 35 jaar, 30 – 45 jaar en 40 – 55 jaar. Per locatie kun je ook lezen hoe je er het beste kunt komen, waar je kunt parkeren en hoe het programma van de avond eruit ziet.

Na de speeddate

Binnen 24 uur na het evenement ontvang je een zogenaamde matchmail, waarin je kunt lezen of er een match is, en indien dit het geval is, dan staat het e-mailadres van deze persoon erin vermeld. Je kunt dan zelf contact met elkaar opnemen voor een date. Een optie is dat er in deze mail ook een foto wordt vermeld, hier kun je als deelnemer natuurlijk zelf voor kiezen, je hoeft uiteraard geen foto aan te leveren.

twee smartphones naast elkaar, elk met een e-mailgesprek

Andere organisaties voor speeddaten

Er zijn nog veel meer organisaties die speeddates verzorgen. Een andere bekende is bijvoorbeeld FlitsDate. Ook zij verzorgen avonden door het hele land op sfeervolle locaties zoals in gezellige cafés, leuke restaurants en op hippe lounge-locaties. De gedachte erachter is dat de locatie een gemoedelijke, ontspannende sfeer moet uitstralen zodat de deelnemers zich sneller op hun gemak voelen. Dit zal zeker meehelpen aan een geslaagde speeddate, want als je je thuis voelt, zul je jezelf ook op een meer natuurlijke manier kunnen presenteren. Het leuke van FlitsDate is trouwens ook dat ze een matchgarantie aanbieden. Mocht er onverhoopt geen enkele geschikte partner voor je bij zitten dan biedt FlitsDate je eenmalig en kosteloos een volgende deelname aan. Een overzicht van alle speeddating websites vind je ook op onze website.

Speeddaten voor hoger opgeleiden

Verder heb je ook nog Ematching. Deze ken je misschien van het online daten, maar ook deze organisatie biedt op veel plaatsen speeddate avonden aan. Op deze manier willen ze een aanvulling geven op hun online datingsite. Ze richten zich hierbij wel net als op hun site op de hoger opgeleiden. Ook bij hun geldt: zit er deze avond niemand voor je bij dan mag je een volgende keer gratis meedoen.

Combinatie van intellect en romantiek bij speeddaten.

Hoe je het meeste uit je speeddate-ervaring haalt

Speeddaten is een snelle en efficiënte manier om potentiële matches te ontmoeten. Maar hoe haal je het meeste uit zo’n ervaring? Hier zijn enkele tips die je kunt gebruiken om het meeste uit je speeddate-ervaring te halen:

  • Doe je huiswerk. Voordat je je aanmeldt voor een speeddate-evenement, doe je research over de organisatie die het organiseert. Lees reviews van andere deelnemers en bekijk de website van de organisatie om te zien welke soort mensen er normaal gesproken naar zo’n evenement gaan.
  • Wees duidelijk over wat je zoekt. Voordat je naar een speeddate gaat, is het belangrijk om duidelijk te hebben wat je zoekt in een partner. Dit helpt je bij het stellen van gerichte vragen tijdens de speeddate, en het zorgt ervoor dat je je tijd niet verspilt met mensen die niet passen bij wat je zoekt.
  • Maak een goede eerste indruk. Een goede eerste indruk kan veel doen voor het succes van een speeddate. Wees tijdig, wees jezelf en wees enthousiast om andere mensen te ontmoeten.
  • Stel gerichte vragen. Tijdens een speeddate krijg je maar een beperkte hoeveelheid tijd om iemand te leren kennen. Maak daarom goed gebruik van de tijd door gerichte vragen te stellen. Voorkom open vragen die met Ja of Nee beantwoord kunnen worden, en ga dieper in op specifieke onderwerpen die je interesseren.
  • Luister actief. Luister niet alleen naar wat de andere persoon zegt, maar toon ook echt interesse in wat ze zeggen. Dit geeft aan dat je echt geïnteresseerd bent in de andere persoon, en het kan leiden tot een veel productievere en plezierige gesprek.
  • Wees open-minded. Speeddaten is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten, maar het is belangrijk om open-minded te zijn. Je weet nooit wie je zult ontmoeten, dus wees bereid om mensen te ontmoeten die anders zijn dan je gewend bent.
  • Neem notities. Na elke speeddate is het een goed idee om een paar notities te maken over degene met wie je hebt gesproken. Dit helpt je later bij het onthouden van belangrijke details, en het kan je helpen beslissen of je nog een keer met deze persoon in contact wilt komen. Maak notities over hun interesses, hun werk, hun familie, en elke andere informatie die je relevant vindt.

En nu is het tijd om actie te ondernemen! Zet deze tips in de praktijk en haal het meeste uit je volgende speeddate-ervaring. En onthoud: wees open-minded, stel gerichte vragen en luister actief. Succes!

een scène van speeddaters die in gesprek zijn

Begin jouw speeddate-avontuur

Bedankt voor het lezen van onze blog over waar je kunt speeddaten! We hopen dat we je hebben geholpen bij het vinden van een geschikte locatie voor jouw speeddate-avontuur. Onthoud dat het belangrijk is om je huiswerk te doen voordat je je aanmeldt voor een evenement, en om een open houding te hebben tijdens het speeddaten zelf. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We wensen je veel succes bij het vinden van de perfecte match!

Eén reactie op “Snelle matches gegarandeerd: ontdek waar je kunt speeddaten!”

  1. Erik schreef:

    Wanneer is er een gay speeddating in noord of oost Nederland? En zonder leeftijdslimiet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---