datingsite parship

Home » Wat zijn de voordelen en nadelen van Tinder?
Blog voordelen en nadelen van Tinder

Laatst bijgewerkt op januari 25th, 2020 | door Welke online datingsite?

1

Wat zijn de voordelen en nadelen van Tinder?

Een populaire dating app als Tinder heeft natuurlijk zowel voordelen als nadelen. Het feit dat zo veel mensen er gebruik van maken doet vermoeden dat de voordelen wel tegen de nadelen opwegen. Een belangrijk voordeel is natuurlijk dat je via Tinder op een simpele en snelle manier contact kunt leggen met een mogelijke date. Vind je het na even chatten toch niet zo geslaagd dan kun je het contact ook meteen weer verbreken. Een ander voordeel is dat je de profielen van gebruikers anoniem kunt bekijken. Als je iemands profiel bekijkt komt diegene daar niet achter. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je wordt lastiggevallen door iemand die denkt een match te hebben alleen omdat je het profiel hebt bekeken.

Een profiel aanmaken is niet nodig

Een groot voordeel van Tinder is dat je geen apart profiel hoeft aan te maken. Op datingsites op het internet ben je vaak een flinke tijd zoet met allerlei vragen beantwoorden en teksten invoeren over wie je bent, wat je zoekt, je hobby’s en interesses. Bij Tinder is dat allemaal niet nodig. Je basis informatie zoals je naam en je leeftijd worden uit je Facebook account gehaald. Je moet dus wel een account op Facebook hebben, en dat kan gelijk weer een nadeel zijn. Want niet iedereen zit op Facebook. Sommige mensen willen dit bewust niet, maar als je geen Facebookprofiel hebt kun je dus ook Tinder niet gebruiken.

anders voordoen tinder

Iemand kan zich anders voordoen

Een nadeel dat voor alle vormen van internetdating geldt is dat iemand zich anders kan voordoen dan hij of zij in werkelijkheid is. De profielfoto kan van jaren geleden zijn, iemand kan onjuiste informatie geven over leeftijd, woonplaats of burgerlijke staat. Het komt helaas voor dat iemand denkt een leuk contact te hebben met een single man van haar eigen leeftijd maar in werkelijkheid blijkt het een man te zijn die getrouwd is en dertig jaar ouder dan de dame waarmee hij contact heeft. Je kunt als je van plan bent met iemand af te spreken natuurlijk proberen meer informatie te vinden door de naam van de persoon in een zoekmachine in te voeren. Als je het echt niet vertrouwt is dat misschien juist een reden om geen afspraak te maken.

Waar moet je op letten voordat je afspreekt?

Als je via Tinder iemand hebt leren kennen met wie je wilt afspreken is het verstandig om een eerste Tinder afspraakje te plannen in een openbare gelegenheid waar meer mensen zijn, zoals een café of een restaurant. Als er dan iets mis gaat ben je in ieder geval niet alleen. Het kan ook verstandig zijn om een vriend of familielid te vertellen dat je een date hebt. Als je je bij deze persoon na afloop even afmeldt dat je weer veilig thuis bent dan is in ieder geval duidelijk dat er geen vervelende dingen zijn gebeurd. Natuurlijk gaan veel dates wel goed en is niet iedereen uit op dingen die bij wet verboden zijn. Maar het is wel verstandig om een beetje op je hoede te zijn als je voor het eerst met iemand afspreekt die je alleen via een dating app kent.


About the Author

AnoniemEén Ervaring Wat zijn de voordelen en nadelen van Tinder?

  1. lee lee says:

    Het blijft zeer moeilijk om een date te hebben, vele vrouwen willen chatsex maar concreet afspreken op een open bare café gaat bijna niet! Ben je eerlijk en open van geest met alle goed bedoelingen, helpt alle maal niet. Ik heb nog nooit een date kunnen krijgen zelf niet voor een drink of een diner op mijn kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑