datingsite parship

Home » Tips voor de eerste date – Hoe maak ik het een succes?
Blog Tips voor de eerste date

Laatst bijgewerkt op juni 25th, 2020 | door Welke online datingsite?

3

Tips voor de eerste date – Hoe maak ik het een succes?

Eindelijk is dan dat moment aangebroken: je hebt iemand leuk ontmoet, hebt elkaar al enige tijd gesproken over de chat en nu gaan jullie elkaar dan werkelijk ontmoeten tijdens een eerste date. De zenuwen gieren door je lichaam, terwijl je bedenkt wat je aan zult trekken, wat jullie zullen gaan doen en hoe de eerste date zal verlopen. Is de persoon in kwestie werkelijk zo leuk als de indruk die hij of zij heeft gegeven? Je wilt uiteraard wel dat alles zo goed mogelijk zal gaan, dus wil je weten wat je kunt doen om de date tot een slaand succes te maken. Er zijn diverse tips te noemen die je kunnen helpen om een leuke date te hebben en waarbij je een goede indruk kunt maken op je date. Je bent zo goed voorbereid en dit scheelt weer aanzienlijk in de zorgen die je hoeft te maken over hoe de date zal verlopen.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Schenk aandacht aan je persoonlijke hygiëne

Op je eerste date wil je vooral je aandacht op je potentiële partner leggen en niet zozeer op je zweet of je slechte adem. Wat doe je aan bij een eerste date? Dit kan voor sommige mensen echt een lastige vraag zijn. Kies daarom ruim van tevoren je kleding uit, spring onder de douche, poets je tanden en spuit een lekker luchtje op. Neem hier vooral goed de tijd voor en begin ook op tijd om stress te vermijden.

persoonlijke hygiene

Kom op tijd

Niets is zo vervelend als te laat komen op je date. Hiermee maak je gelijk een verkeerde indruk en het getuigt weinig van respect voor je date. Hij of zij is ongetwijfeld al zenuwachtig genoeg en het is niet aardig om de indruk te geven dat ze mogelijk een blauwtje lopen. Ook als dit niet zo is, begint de date niet goed en wordt het lastig om de eerste indruk nog bij te draaien. Als je de ander dan wel echt leuk blijkt te vinden, loop je achter de feiten aan en moet je extra je best doen om ervoor te zorgen dat de ander je leuk gaat vinden. Je doet jezelf er dus ook geen goed mee, maar het is sowieso niet netjes om te laat te komen. Begrijpelijkerwijs kan dit voor de ander een echte afknapper zijn en zijn al je charmes daarna tevergeefs.

Regel je eigen vervoer

Om je onafhankelijkheid te bewaren, is het verstandig om zelf je eigen vervoer te regelen. Ongeacht waar je met je date heen gaat, is het belangrijk dat jullie je eigen weg weer kunnen gaan. Zeker als de date minder loopt en het niet blijkt te zijn wat je ervan gehoopt had, wil je gemakkelijk weer afscheid kunnen nemen, zonder de ander voor de kop te stoten. Je bent zo vrij om te gaan en staan waar je wilt en de ander eveneens.

eigen vervoer date

Vervolg plannen voor de avond

Als de date alsnog supergezellig blijkt te zijn en er zijn plannen om de avond verder te vervolgen, dan kun je je date alsnog uitnodigen om met je mee te rijden. Dit zal dan voor de ander ook goed voelen en is er geen vuiltje aan de lucht. Zolang je nog niet weet hoe het zal verlopen en of de date wel een succes zal zijn, is het verstandig om gewoon zelf naar de afgesproken plek te komen. Zo heb je mogelijkheid om te vertrekken wanneer je wilt en zit je niet nog langer ongemakkelijk aan een verwachting vast.

Breng voldoende geld mee

Ongeacht wie er betaalt of hoe jullie dit besluiten te regelen zodra het moment zich voordoet dat de rekening gepresenteerd wordt, is het belangrijk om altijd voldoende geld mee te brengen. Je weet immers nooit wat er gaat gebeuren op een date of wat hierin verwacht wordt. Je wilt altijd kunnen bijspringen of in ieder geval de rekening kunnen betalen of splitten. Ongeacht wat je hierover denkt of verwacht, wil je niet een flater slaan in het restaurant of uitgaansgelegenheid waar je bent, als alles anders loopt dan gedacht. Het is een veiligheid voor jezelf, om geen gezichtsverlies te leiden als je niet kunt betalen wanneer dit wel nodig blijkt. Ook kan het voorkomen dat jullie nog ergens anders heen gaan, waar ook onvoorziene kosten bij komen. Het is dus altijd goed om voorbereid te zijn op het onverwachte. Dit getuigt van zelfstandigheid en geeft je extra zekerheid dat je voor jezelf kunt opkomen indien een situatie hierom vraagt.

tips eerste date

Blijf altijd jezelf en breek het ijs

Het heeft totaal geen zin om geforceerd grappig te doen of jezelf anders voor te doen dan je bent. Probeer daarnaast altijd het ijs te breken door bijvoorbeeld galant gedrag te vertonen of een complimentje te geven. Ontvang je als een compliment, neem het dan in dank aan en maak desnoods een welgemeende opmerking terug.

Luister en stel vragen

Het doel van je eerste date is vooral na te gaan of de ander interessant genoeg is voor een tweede afspraakje. Kom daarom zoveel mogelijk over je date te weten. Probeer daarnaast ook niet alleen het verhaal te zijn, maar laat diegene ook haar of zijn verhaal doen. Vooral vrouwen vinden mannen die luisteren zeer aantrekkelijk.

praten gezamelijke interesses

Probeer gemeenschappelijke interesses te vinden en haak daar op in

Als je vragen stelt, luister dan ook naar de antwoorden. Probeer de antwoorden in je op te slaan, zodat je er later weer op terug kunt komen. Zo laat je zien dat je échte interesse toont. Bovendien kan het helpen om het gesprek van oppervlakkige zaken als de hobby of het weer naar wat meer persoonlijke onderwerpen te brengen.

Actieve doch rustige date

Bij het regelen van een date is het belangrijk dat je samen iets leuks kunt gaan doen. Door iets uit te kiezen waar alle aandacht de hele tijd op elkaar gericht is, kan vermoeiend en ongemakkelijk zijn. Door een leuke activiteit te doen, zul je meer in je element zijn en zie je de ander ook gelijk van een hele andere kant. De interactie wordt anders dan wanneer je enkel aan een tafel samen dineert. Door samen te bewegen via lasergame of tijdens het springen op trampolines zal er een andere communicatie tot stand komen en kun je je ook vermaken als de date verder tegenvalt. Er is vaak daarnaast nog voldoende gelegenheid om ook even in stilte met elkaar te praten en meer over de ander te weten te komen. Je maakt het zowel jezelf als de ander een stuk gemakkelijker om je open te stellen en plezier te hebben. Anders voelt het al snel als een interview om zo meer over de ander te weten te komen en dit voelt vaak voor beiden ongemakkelijk. Een date hoort ontspannen en plezierig te zijn.

actieve date

Tijdslimiet

Een date hoeft geenszins een gehele avond te duren. Je kunt ook gewoon met iemand afspreken om ergens wat te gaan drinken en zo wat bij te kletsen. Stel dan goede vragen om iemand beter te leren kennen. Of je gaat naar een lezing of voorstelling en daarna gewoon naar huis. Het is zeker niet zo dat je een gehele avond moet vullen, om een volwaardige date te hebben. Korte interacties kunnen een stuk gezelliger en ongedwongen aandoen en een betere eerste indruk geven. Als blijkt dat beiden de date nog willen verlengen, kan dit altijd nog. Leg jezelf hierin echter geen druk of verwachting op. Houd het soepel en ontspannen en dan wordt elke eerste date een succes.


About the Author

Anoniem3 Ervaringen - Tips voor de eerste date – Hoe maak ik het een succes?

 1. Liz Liz schreef:

  Ik zag al heel wat reacties van jou voorbij komen MGTOW, volgens mij heb je al verschillende zeer teleurstellende dates achter de rug. Het blijft ongemakkelijk, dat hele dating gebeuren, met alle verwachtingen die iedereen van elkaar heeft. Ik zou b.v. er nooit vanuit gaan dat een man voor mij zou moeten betalen en ik knap ook af als een man als een slons op date zou komen. Je mag best een beetje moeite doen voor elkaar. Maar zo zit iedereen er anders in en zul je ‘moeten’ blijven daten tot je jouw ware tegenkomt. Ik hoop dat je iemand tegen gaat komen die jouw bitterheid laat smelten.

  • MGTOW MGTOW schreef:

   De aanwezigheid van teleurstellende dates is niet het probleem, daar kan ik achteraf om lachen. Echter de complete afwezigheid van normale en redelijk in elkaar zittende vrouwen is dat des te meer. Ik zou willen dat het een boze droom is maar onderzoeksgegevens tonen het helaas ook aan. Het enige logische antwoord op deze onredelijkheid is MGTOW, oftewel Man Going Their Own Way.

 2. MGTOW MGTOW schreef:

  De eerste date hou je zo goedkoop mogelijk. Reden: als man moet je al naar de vrouw reizen, omgekeerd gebeurt het niet zo snel. Je bent dus al het nodige kwijt aan benzine en parkeerkosten. Ondanks emancipatie en feminisme verwachten vrouwen nog steeds getrakteerd te worden. Maar de kans dat je investering wat oplevert is klein, dus GOEDKOOP houden. Een drankje/koffie is te overzien. Eten doe je thuis wel of onderweg in het geval je direct na het werk naar je date toe gaat.

  Kleren maken de man. Ik verschijn altijd netjes op date. Helaas doen veel vrouwen geen moeite meer voor hun uiterlijk, vooral vrouwen op middelbare leeftijd. Zij ervaren geen plezier in het behagen van een man omdat zij zichzelf als trofee zien. Trek jezelf hier niets van aan en blijf netjes voor de dag komen op een eerste date. Negeer opmerkingen dat je overdressed bent. Vroeg of laat kom je een keer een vrouw tegen die er ook netjes uitziet en met haar plan je een 2e date.

  Een eerste date is vaak een sollicatiegesprek waarin de vrouw jou afmeet aan haar interne eisenlijst. Ga hier luchtig mee om. Wil je alleen sex met haar geef dan de sociaal gewenste antwoorden. Zet het gesprek naar eigen hand door het initiatief te nemen en over te gaan op koetjes en kalfjes en last not least aandacht te geven aan haar emotionele bagage die ze ongetwijfeld heeft.

  Vind je haar lekker, zoen haar dan na afloop pal op de mond. Nee heb je en ja kun je krijgen en als je de shit toch hebt moeten betalen……..zorg dan dat er ook wat voor jou in zit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑