datingsite parship

Home » Steeds meer millenials zijn polyamoureus
Blog

Laatst bijgewerkt op maart 8th, 2018 | door Welke online datingsite?

1

Steeds meer millenials zijn polyamoureus

Een eeuw geleden, aan het begin van de 20e eeuw, was het heel gebruikelijk dat je jong trouwde en dat je de rest van je leven bij elkaar bleef. Als je de oude bevolkingsregisters uit de eerste decennia van de 20e eeuw er op nakijkt kom je maar een enkele echtscheiding tegen. Dit had vooral te maken met religieuze motieven. “Wat God verbindt, scheide de mens niet” staat in de Bijbel en daar hielden velen zich aan. Het had wel tot gevolg dat er menig zeer ongelukkig huwelijk was dat duurde totdat uiteindelijk één van beide partners overleed. In de moderne tijd is dit heel anders. Steeds meer mensen stellen prijs op hun vrijheid en dat geldt ook voor de partnerkeuze. Deze is vaak niet meer “voor het leven”. Mensen die rond of in de 21e eeuw zijn geboren vinden het heel normaal dat ze polyamoureus zijn. Dit houdt in dat ze van meerdere mensen tegelijk kunnen houden. Voor sommigen komt daar nog bij dat het om zowel mannen als vrouwen kan gaan, dit noemen we biseksualiteit.

Is polyamorie een risico voor je relatie?

Of polyamorie een risico is voor je relatie hangt allereerst af van hoe eerlijk en open je bent. Als je contacten met anderen dan je partner die verder gaan dan vriendschap geheim houdt, dan is er geen sprake van polyamorie. Dan heet het gewoon overspel of vreemdgaan. Je vaste partner weet immers niet dat je (seksuele) contacten hebt met anderen. Als je betrapt of verraden wordt kan dit verstrekkende gevolgen hebben. Vaak betekent het het einde van een relatie. Als je een polyamoureuze levensstijl nastreeft, is het dus belangrijk om hierover altijd eerlijk te zijn tegen je partner, als het even kan vanaf het begin. Wanneer iemand een relatie met je begint moet hij of zij weten niet de enige te zijn. Als iemand daar niet mee kan of wil dealen zal je dat moeten accepteren. Je kunt er dan voor kiezen om deze partner te laten schieten, of je zult je levensstijl moeten aanpassen.

Gemakkelijk online contacten leggen

In de tijd voordat het internet een groot deel van ons leven bepaalde, vonden veel mensen hun levenspartner op de middelbare school, tijdens hun studie, op het werk of in het uitgaansleven. Tegenwoordig is online daten heel normaal. Veel mensen, ook jongeren flirten en daten online. Dit kan leiden tot meerdere contacten tegelijk. Afstanden zijn minder belangrijk, en het beginnen of beëindigen van een relatie is een stuk minder beladen dan enkele tientallen jaren geleden. Mensen accepteren het ook makkelijker. Als een relatie over is dan biedt dat kansen voor een nieuwe relatie en die kansen worden gegrepen. Dat betekent natuurlijk niet dat er helemaal geen liefdesverdriet meer is. Dat staat er volledig los van.

Het huwelijk wordt minder populair

Het aantal mensen dat trouwt is sinds de jaren zestig van de vorige eeuw flink gedaald. Steeds meer mensen hebben een relatie en wonen ook samen zonder dat ze officieel getrouwd zijn. Dit biedt ook meer ruimte voor polyamorie. Want als je trouwt, dan beloof je iemand trouw te zijn “tot de dood jullie scheidt”. Veel mensen kunnen dit niet beloven en zijn daarom tegen het huwelijk. Maar ook als je wel trouwt betekent dat vaak niet dat je de rest van je leven nooit meer “iets” met iemand anders zult hebben. In veel gevallen gebeurt dit stiekem. Maar als beide partners naar elkaar durven uit te spreken dat ze open staan voor amoureuze contacten buiten het huwelijk kan dit zelfs een verrijking van het huwelijk zijn. De kans dat er sleur ontstaat is immers een stuk kleiner.

Vriendschappen met “een beetje meer”

Dat met name jongeren openstaan voor polyamorie komt omdat onder vriendschap niet alleen een puur platonische relatie wordt verstaan. Steeds meer jonge mensen, zowel tieners als twintigers en dertigers, zijn van mening dat vriendschap meer kan en mag inhouden en dat dit niet direct gevolgen hoeft te hebben voor de relatie. Dat dit fenomeen een naam heeft en als polyamoureus te boek staat, boeit ze overigens niet veel. Jonge mensen leven gewoon hun leven zoals zij dat graag willen. En als gelukkig zijn betekent dat ze af en toe naast hun vaste relatie een ander contact hebben dan wordt dat in veel gevallen geaccepteerd.


About the Author

AnoniemEén Ervaring Steeds meer millenials zijn polyamoureus

 1. MGTOW-2 MGTOW-2 says:

  70% van de echtscheidingen wordt geinitieerd door vrouwen.
  Tijdens een scheiding is de man doorgaans de netto betaler.
  Kinderen raken emotioneel getraumatiseerd door een scheiding.
  Het geboortecijfer is historisch laag.

  Dat mensen minder trouwen heeft niets te maken trouw beloven aan, maar met het feit dat een huwelijk niets meer is dan een feestje gevolgd door een financieel contract met de staat der nederlanden. En dit contract is nadelig voor mannen want zij zijn de netto investeerders en bij een scheiding gaan ze door de mangel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑