datingsite parship

Home » Steeds meer 50-plussers actief op online datingsites
Blog

Laatst bijgewerkt op juli 7th, 2018 | door Welke online datingsite?

0

Steeds meer 50-plussers actief op online datingsites

Algemeen bekend is dat het online daten inmiddels gemeengoed is geworden. De intrede van het internet en de toegankelijkheid hiervan maakt het voor veel mensen mogelijk om op een veilige, ontspannen manier snel nieuwe mensen te ontmoeten. Vanuit de vertrouwdheid van je eigen omgeving kun je heel gemakkelijk bekijken of je iemand leuk vindt en of een volgende stap de moeite waard is. Je hoeft je hiervoor enkel maar in te schrijven bij een online datingsite. Opvallend is dat er ook een duidelijke toename te bespeuren is van de doelgroep van 50-plussers die hun weg in het online daten weten te vinden. Steeds meer ouderen melden zich aan als lid op dergelijke datingsites, op zoek naar gezelschap of zelfs een nieuwe relatie. Ook deze doelgroep wordt steeds handiger op het internet en het online daten kent voor hen geen geheimen.

Grote groep singles 50-plussers

Nederland kent zo’n 1,6 miljoen ouderen, die vallen onder de doelgroep van single 50-plussers. Deze jonge ouderen hebben dus alle vrijheid om een nieuwe partner te vinden of gewoon interessante mensen te ontmoeten om gezellig mee op te trekken. Een groot deel van deze 50-plussers heeft er overigens zeker geen probleem mee om geen partner te hebben en zijn ook niet direct op zoek. Naast een klein percentage dat wel openstaat voor een spontaan avontuurtje of een kortstondige ontmoeting, heeft ruim driekwart van alle alleenstaande 50-plussers het vertrouwen dat er alsnog wel iemand voor hen te vinden valt, om een prettige relatie mee aan te gaan. Een deel hiervan zoekt dan ook actief naar een nieuw maatje via één van de vele online datingsites die op er op het internet te vinden valt. Waar je misschien zou verwachten dat dit 50-plussers niet zou aanstaan, om op een dergelijke manier in contact te komen met andere leeftijdgenoten, blijkt dat een verrassende toename van 50-plussers steeds meer zowel geïnteresseerd als behendig zijn in het surfen op het internet.

50+ Alom vertegenwoordigd

Om tegemoet te komen aan de behoefte en het enthousiaste surfgedrag van 50-plussers, zijn er uiteraard specifieke online datingsites in het leven geroepen, waar deze doelgroep leeftijdsgenoten kan ontmoeten. Alle leden zijn dan met zekerheid boven de 50 jaar, zodat je gericht kunt zoeken naar iemand die in eenzelfde levensfase als jezelf zit. Echter is opmerkelijk hoeveel ouderen van boven de 50 jaar ook vertegenwoordigd zijn op andere online datingsites, waar hele andere leeftijdsgroepen te vinden zijn. Ergens is dit minder opmerkelijk, wanneer je je realiseert dat uit onderzoek blijkt dat hoe ouder de mens wordt, hoe minder de eigen leeftijdsgroep aantrekkelijk blijkt. Veel ouderen, met name mannen, zoeken een nieuwe partner die vele jaren jonger is. Wanneer deze leeftijdsverschillen te opmerkelijk worden, zijn er zelfs weer online datingsites die hier specifiek op inspelen, zodat jongere vrouwen in contact komen met oudere mannen. Of oudere vrouwen met jongere mannen. Het internet biedt hier tal van mogelijkheden voor, waardoor het voor deze doelgroep van 50-plussers zeker uitkomst biedt om online op zoek te gaan naar een nieuwe partner.

Lid worden

Om lid te worden voor een online datingsite hoef je je als 50-plusser enkel maar aan te melden. Vaak is dit bij de meeste sites gratis en kun je ook voor de eerste basisfuncties gratis kennismaken met de mogelijkheden. Per datingsites zullen de voorwaarden verschillen, dus het is verstandig hier eerst naar te kijken. Vervolgens wijzigt het gebruik ervan zich vaak vanzelf, waardoor je als 50-plusser snel in contact kunt komen met leuke, nieuwe mensen, met overeenkomstige interesses en behoeften. Vaak is er de mogelijkheid om met andere leden te communiceren via een chatfunctie. Zodra je een profiel hebt gevonden dat je aanspreekt, kun je een volgende stap zetten en met iemand in gesprek gaan. Naarmate je hier meer vertrouwt mee raakt, is dit ook voor menig 50-plusser gemakkelijk uit te voeren en neemt het sociale verkeer een geheel nieuwe en verrijkende wending. Het aantal singles en ouderen neemt elk jaar alleen maar toe, dus er komen ongetwijfeld ook steeds weer nieuwe leden bij, waardoor je vriendenkring of de mogelijkheid om iemand speciaal te vinden, enkel wordt vergroot. Op een ontspannen manier kun je zo met mensen van ver of dichtbij gesprekken voeren en afspreken voor een persoonlijke ontmoeting. Ook op latere leeftijd blijft het leven zo vermakelijk.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑