datingsite parship

Home » Hoe verbreek ik mijn relatie? Tips om het uit te maken!
Blog relatie verbreken

Laatst bijgewerkt op mei 7th, 2020 | door Welke online datingsite?

0

Hoe verbreek ik mijn relatie? Tips om het uit te maken!

Het einde van een relatie is natuurlijk nooit leuk. Het komt maar zelden voor dat twee mensen gezamenlijk besluiten om uit elkaar te gaan en dus ook op een goede manier uit elkaar gaan. Toch is het niet onmogelijk om een goede manier een relatie te verbreken. Dit kun je voor elkaar krijgen om je relatie op een goede manier tot een einde te brengen. Het zal altijd moeilijk blijven, maar er zijn echt wel manieren om iets makkelijker te maken. In dit artikel beantwoorden we de vraag: Hoe maak ik mijn relatie uit?

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Het einde van een relatie

Ondanks dat je met veel goede hoop en positieve verlangens aan een relatie begint, zal het toch kunnen gebeuren dat deze op een gegeven moment weer eindigt. De liefde en passie die er aan het begin was, vervaagt na verloop der tijd en dan zal de relatie moeten zijn opgewassen tegen veranderingen en verschillende verwachtingen. Mogelijk zijn jullie uit elkaar gegroeid of liggen de wensen voor de toekomst op een ander vlak.

het einde

Een relatie verbreken is moeilijk

Het kan ook zijn dat jullie je gewoonweg niet in eenzelfde levensfase bevinden en dat de relatie daardoor niet langer werkt. Zo moeilijk als het kan zijn om een eerste date met iemand te regelen, nog moeilijker is het vaak om op een nette manier de relatie te verbreken. Hoe doe je dit zonder de ander te kwetsen en is dit eigenlijk wel mogelijk? Zeker als je al wat langere tijd in een relatie zit, wordt het pijnlijk om de relatie te verbreken. Je hebt immers al zoveel samen meegemaakt en jullie levens zijn redelijk met elkaar verweven geraakt. Hoe pak je dit dan het beste aan?

Heb lef om het uit te maken!

Het is natuurlijk ontzettend makkelijk om even snel via een sms’je, mailtje of iets anders digitaals een einde te maken aan je relatie. Maar dit is ook ontzettend laf en oneerlijk voor de andere persoon in deze relatie. Wat moet hij of zij wel niet denken? Je laat iemand achter met heel veel vraagtekens en bovendien ontneem je de gene de kans om er over te praten en het van beide kanten goed af te sluiten. Dus neem de tijd om een goed gesprek met elkaar te hebben. Maak goede afspraken voor dat je aan dit gesprek begint. Enkele regels om het gesprek goed te laten verlopen. Bijvoorbeeld niet schreeuwen en elkaar laten uitpraten.

Stel het niet uit

Het beste wat je voor jezelf kunt doen in een dergelijke situatie, is er niet te lang over na te denken. Door verschillende scenario’s in je hoofd te blijven afspelen over hoe het was, wat je van je relatie gehoopt had en hoe het eventueel nog gered had kunnen worden als de ander of jij wellicht dingen anders zou doen, maakt dat je het moment steeds verder uitstelt. Tevens groeit zo ongemerkt een schuldgevoel bij jezelf en mogelijk zelfs ook een verwijt naar de ander toe, omdat je maar niet uit deze onvermijdelijke situatie kunt stappen.

uitstellen

Wanneer je bemerkt dat de relatie over is en je hier geen toekomst meer in ziet, is het belangrijk om voor jezelf een keuze te maken en hier vooral trouw aan te zijn. De keuze zal dingen helder en duidelijk voor je houden, waardoor je de overmatige emotie uit het gegeven haalt. Dit maakt je krachtiger en het zal je de moed geven om de knoop door te hakken. Uiteindelijk zijn jullie daar beiden mee gediend.

Wees eerlijk en dapper

Het verbreken van een relatie kan op verschillende manieren. Uiteraard is de ene oplossing niet altijd even subtiel of respectvol als een andere manier. Zo kun je ervoor kiezen om de relatie dood te laten bloeden, door steeds minder vaak af te spreken, steeds druk te zijn met andere dingen en nauwelijks nog te reageren op berichtjes. Op een dergelijke manier krijgt de ander vanzelf op een gegeven moment door dat de relatie op een eind loopt.

geen reactie

Het getuigt weinig van respect, oprechtheid of moed om op een dergelijke wijze een relatie te verbreken. Ergens geef je aan dat de relatie en de persoon in kwestie weinig voor je hebben betekend en dat hij of zij niet eens de moeite waard is om op een nette manier op de hoogte gebracht te worden. Je springt zo argeloos om met de gevoelens van een ander, terwijl die mogelijk wel met oprechte liefde de relatie met je is ingestapt. Het geeft blijk van karakter als je gewoon de stoute schoenen aan durft te doen en de ander persoonlijk informeert over hoe jij erin staat.

Verliefd op een ander…

Het kan altijd gebeuren dat je verliefd wordt op iemand anders en daarom je huidige relatie wil beëindigen. Dat is natuurlijk helemaal niet leuk voor die ander, maar de dingen zijn nu eenmaal niet anders. Maak het onderwerp bespreekbaar. Leg op een rustige manier uit wat je voelt en denkt. Maak ook hier weer goede afspraken voordat je aan dit gesprek gaat beginnen. Dit is fijner voor jullie beiden. Natuurlijk zal hij of zij boos worden, maar je kunt beter eerlijk zijn dan dat hij of zij er achteraf achter komt. Dat is nog altijd veel erger.

bespreken

Denk ook niet dat je zoiets kunt verbergen. Het komt altijd uit. Maar ook wanneer een nieuwe liefde niet de reden van de breuk is, is het belangrijk om eerlijk te blijven. Vaak wil je de andere persoon niet nog meer pijn doen, maar de waarheid is belangrijk voor die persoon om het goed af te sluiten. Liever nu iets meer pijn, dan het nooit goed af kunnen sluiten. Veel ex partners lopen rond met wraak gevoelens. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Persoonlijk gesprek

Het is zeker waardevol als je de moed kunt opbrengen om met je partner in gesprek te gaan en hem of haar duidelijk aan te geven wat je wilt. Dit kan eng en spannend aanvoelen, toch is het wel zo schappelijk om de ander persoonlijk op de hoogte te brengen en uit te leggen hoe je tot de conclusie bent gekomen dat elkaars wegen beter kunnen worden gescheiden. Je hebt immers tijd, aandacht, zorgen en intimiteit met elkaar gedeeld en dit verdiend een gepaste houding.

persoonlijk gesprek

Het is waarschijnlijk een stuk minder netjes en kan zelfs als onfatsoenlijk overkomen, om de relatie te verbreken via een smsje of chatbericht. Dit is onpersoonlijk en ergens haast laf, omdat je afstand bewaart en de confrontatie niet aan lijkt te durven gaan. In een tijd waarin het steeds gebruikelijker wordt om op afstand te communiceren, blijft het toch een waardige keuze om de relatie te verbreken wanneer je met elkaar afspreekt.

Wees duidelijk

Zodra je met je partner in gesprek gaat, is het belangrijk om duidelijk te zijn. Erom heen draaien, zorgt er enkel voor dat het langer duurt voordat de boodschap over komt en tevens laat je ruimte over voor de ander om te geloven dat het allemaal nog wel goed komt. Zeker voor mannen is het fijn als het moment kort en bondig is. Wees recht voor zijn raap en bekleed het niet teveel met verzachtende spinsels die niet duidelijk maken wat je bedoelt. Het is vaak tevens verstandig om na het verbreken van de relatie tenminste tijdelijk het contact te laten voor wat het is. Zo kunnen jullie beiden wennen aan de nieuwe situatie zonder de ander en zal ook het liefdesverdriet beter verwerkt kunnen worden. Of er uiteindelijk nog weer contact mogelijk of wenselijk is, is voor iedere beëindigde relatie anders.

liefdesverdriet

Sta achter je keuze

Op het moment dat je besluit een einde te maken aan je relatie, zorg dan dat je ook meer dan honderd procent achter deze keuze staat. Het is voor niemand leuk om opeens na enkele weken toch het weer te willen proberen. Speel niet met de gevoelens van je toekomstige ex, maar het is ook echt niet leuk om met je eigen gevoelens te spelen. Als je twijfelt over je relatie, is het misschien een goed idee om dit met anderen te bespreken. Misschien is het zelfs wel een goed idee om dit met je partner te bespreken. Wie weet denkt hij of zij er ook zo over en is er misschien wel iets wat jullie kunnen doen.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑