datingsite parship

Home » Hoe kun je het beste een relatie opbouwen?: 7 Tips!
Blog relatie opbouwen

Laatst bijgewerkt op april 15th, 2020 | door Welke online datingsite?

0

Hoe kun je het beste een relatie opbouwen?: 7 Tips!

Als je pas een relatie hebt dan is alles nog nieuw en spannend. Je vindt alles leuk aan de ander en wilt het liefst ieder moment van de dag bij elkaar zijn. Maar als je een relatie ook op de langere termijn goed wilt houden zijn er toch een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Want als je dat niet doet dan loop je het risico dat je relatie vroegtijdig strandt. Hoe zorg je ervoor dat je een goede relatie met iemand opbouwt? Met deze tips geef je je relatie meer kans van slagen!

1. Loop niet te hard van stapel

Het is belangrijk om niet te hard van stapel te lopen als je net een nieuwe vriend of vriendin hebt. De ander kan dan een beklemmend gevoel krijgen alsof er alleen nog maar een leven samen is. Veel mensen hebben er behoefte aan om ook tijd voor zichzelf te hebben. Natuurlijk kun je elkaar elke dag even een appje sturen maar ga niet vijf keer per dag bellen om te vertellen dat je de ander zo ontzettend mist. Mensen moeten soms ook nog werken of naar school en hebben soms even andere dingen te doen.

2. Bespreek belangrijke dingen in een vroeg stadium

Het is misschien soms lastig, maar het is aan te raden om belangrijke dingen in een vroeg stadium aan de orde te stellen. Wil jij bijvoorbeeld absoluut graag kinderen, geef dit dan aan. Want als de ander geen kinderen wil en jullie hebben een jaar in elkaar geïnvesteerd voordat dat duidelijk wordt dan is het een beetje zonde van de tijd. Natuurlijk kun je je wensen bijstellen. Als je die ander zo geweldig en leuk vindt dan kun je je kinderwens, of de wens om kinderloos te blijven, laten varen. Maar bedenk dan wel dat je daar later wellicht niet meer op terug kunt komen. Je hebt immers aan de ander aangegeven mee te gaan in zijn of haar wens op dit punt.

3. Doe samen leuke dingen

Het is belangrijk om te ontdekken of jullie veel raakvlakken hebben. Als je net een nieuwe relatie hebt dan kun je ervoor kiezen om alleen maar in bed te liggen om de liefde te bedrijven. Maar als je niet uitzoekt of er naast de hartstocht nog meer is dat jullie delen dan is de kans groot dat jullie snel op elkaar uitgekeken raken. Want een relatie bestaat uit meer dan alleen maar vrijen. Ga dus samen leuke dingen doen. Ga naar het theater, naar een concert, naar de dierentuin of een weekendje weg. Zo leer je elkaar ook op een andere manier kennen en ontdek je of jullie het ook op de langere termijn met elkaar kunnen vinden.

dierentuin

4. Wanneer stel je je liefde voor aan je familie?

Vaak is het verstandig om je nieuwe liefde nog even voor jezelf te houden. Stel het voorstellen aan je familie dan ook nog even uit. Dat hoeft niet al na drie weken. Juist die tijd dat jullie samen zijn zonder dat iedereen zich er tegenaan kan bemoeien is heel bijzonder. Op die manier kunnen jullie elkaar beter leren kennen zonder de druk van familie en vrienden die ook wat moeten vinden van je nieuwe partner. Stel het ook weer niet te lang uit, het krijgt iets krampachtigs als je je nieuwe vriend of vriendin “geheim houdt” voor je familie en vrienden.

5. Begin niet meteen over samenwonen

Samenwonen is iets wat niet binnen een maand hoeft te worden geregeld. Als jullie allebei eigen woonruimte hebben, houd dat dan voorlopig nog even zo. Het klinkt misschien berekenend, maar als je halsoverkop gaat samenwonen en de huur opzegt of je huis verkoopt dan kun je niet meer terug. En wie weet valt dat samenwonen misschien wel heel erg tegen. Want ook al hebben jullie het nog zo leuk samen, een huishouden samen runnen is toch echt wat anders. Als jullie bijvoorbeeld de weekenden samen doorbrengen dan kun je ontdekken of het samen zijn in één huis voor twee of drie dagen een beetje bevalt.

samenwonen sleutel

6. Samen op vakantie, de ultieme relatietest

Voor veel stellen is samen op vakantie gaan de ultieme relatietest. Je bent dan immers echt op elkaar aangewezen. Je kunt, zeker als jullie naar het buitenland gaan, niet zomaar besluiten om naar huis te gaan. Bedenk dus goed of je echt zin hebt in een gezamenlijke vakantie. Begin met een weekendje weg en ga niet gelijk drie weken naar Spanje. Als het dan tegenvalt is het goede nieuws dat je in ieder geval na een paar dagen weer naar huis kunt.

vakantie

7. Naar elkaar toe groeien

Een relatie opbouwen komt er in feite op neer dat jullie naar elkaar toe moeten groeien. Je moet je realiseren dat de heftige verliefdheid uiteindelijk moet overgaan in houden van en dat de relatie in wat rustiger vaarwater terecht komt. Het is een illusie te verwachten dat de vonken er vanaf blijven spatten, ook als jullie tien jaar samen zijn. Als je dat wilt dan is een langdurige relatie niet geschikt voor jou. Maar het is de vraag of je uiteindelijk gelukkig wordt van steeds weer een nieuwe partner met wie je het een half jaar leuk hebt. Een langdurige relatie betekent investeren en accepteren dat de ander ook zijn eigen dingen heeft. Een match is nooit 100%. Als je je dat realiseert dan kunnen jij en je lief het ook op de langere termijn fijn hebben samen.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑