datingsite parship

Home » Wat zet ik in mijn persoonlijke omschrijving op een datingsite?
Blog

Laatst bijgewerkt op oktober 5th, 2018 | door Welke online datingsite?

0

Wat zet ik in mijn persoonlijke omschrijving op een datingsite?

In de regel krijgen vrouwen veel meer reacties op hun profiel dan mannen. Hiervoor hoeven ze niet veel meer te doen dan leuke foto’s plaatsen. Mannen moeten vaker initiatief nemen dan vrouwen. Zij moeten dus net iets harder werken om reacties te krijgen op hun profiel. En daarbij komt ook dat vrouwen kritischer zijn dan mannen als het gaat om de profieltekst. Er gelden daarom voor beide geslachten andere regels voor een succesvolle profieltekst.

Een succesvolle profieltekst voor mannen

Het allerbelangrijkste is dat je informatie over jezelf klopt en dat je deze informatie ondersteunt met foto’s als soort van bewijsmateriaal. Voorbeeld: zeg je op je profiel dat je goed kan koken, plaats dan de foto van heerlijke maaltijd die je hebt gemaakt. Vrouwen zijn het meest aangetrokken tot mannen die doen wat ze zeggen.

Laat zien wie je bent

Nietszeggende of oppervlakkige informatie zorgt niet voor succes op datingsites. Deze informatie kan namelijk suggereren dat je ook saai en oppervlakkig bent en daar is geen enkele vrouw naar op zoek. Een vrouw wil een man met daadkracht, gezonde portie zelfvertrouwen, passies en dromen. Laat op je profiel zien en weten dat je deze eigenschappen bezit. Geef ook aan wat je zoekt in een vrouw. Dit laat zien dat je weet wat je wilt.

Voorbeelden van onderwerpen die je kunt beschrijven:

  • Werk: Geef een korte beschrijving wat je doet, maar besteed meer aandacht aan waarom je dit werk doet. Wat vind je leuk aan je werk? Wat drijft je en heb je nog ambities?
  • Hobby’s of dingen die je graag doet: dit kan van alles zijn zoals bepaalde sporten, culturele uitjes maar ook series of een goede film kijken kan prima een hobby zijn. Leg ook uit waarom je dit graag doet en wat voor gevoel het je geeft. Bijvoorbeeld rust, ontspanning, gezelligheid, uitdaging.
  • Ambities of wensen: er is vast nog wel iets dat je nog graag wilt doen. Hoe klein ze ook lijken, alles is goed om te vermelden omdat dit laat zien dat je ambities hebt en durft te dromen.

Het gaat niet om de lengte van de tekst, om gaat om de kracht van de woorden die je gebruikt. Zet er dus niet iets in dat overbodig is zoals de reden waarom je jezelf hebt ingeschreven.

De beste profieltekst voor Vrouwen

Het is belangrijk je alvast één ding te beseffen: mannen lezen niet zo snel een profieltekst, maar kijken vaak alleen naar de foto’s. Als ze dan toch je profieltekst lezen, dan is dat alleen om te kijken of er iets instaat wat hen niet aanspreekt. De grootste fout is een lange profieltekst plaatsen. Dat is alleen maar zonde van je tijd. Houd het altijd kort en krachtig.

Wat je erin kunt zetten:

  • Informatie over je werk, studie of hobby’s: laat zien dat je een actief en leuk leven hebt. De grootste angst van mannen is dat je jezelf aan ze gaat vastklampen.
  • Stel een vraag: mannen houden er doorgaans van om hun mening te geven. Als je een vraagt stelt op je profiel zullen mannen sneller reageren. Het laat tevens zien dat je toegankelijk bent en dat is voor mannen erg fijn om te weten. Stel een vraag over iets dat bij jou past. Houd je van uiteten gaan, stel dan een vraag over restaurants. Zorg dat het aansluit ben je tekst. Dus geen vraag stellen omdat je een vraag moet stellen.
  •  Geef concrete informatie over je bezigheden: geen lange stukken, maar gewoon beschrijven wat je doet.

Vermijd het volgende in de profieltekst:

  • Een hele lijst van eigenschappen die je zoekt in een man.
  • Vermelden dat je uit een lastige relatie komt.
  • Een populaire verkoopzin zoals ‘ik zoek een man waarmee ik een klik heb’.
  • Inspirerende teksten, dat is vaak een grote afknapper voor mannen.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑