datingsite parship

Home » Persoonlijke informatie plaatsen op datingsites en datingapps
Blog

Laatst bijgewerkt op juli 9th, 2018 | door Welke online datingsite?

0

Persoonlijke informatie plaatsen op datingsites en datingapps

Wanneer je je aanmeldt voor een onlinedatingsite, dan zul je meer over jezelf moeten vertellen om betere resultaten te kunnen behalen. Misschien ben je niet gewend om jezelf te profileren als een aantrekkelijke catch en dan is het zeker een uitdaging om een goede profielschets te schrijven. Toch is het ook een goede oefening en een noodzakelijke eerste stap om op te vallen tussen de vele andere profielen die op de datingsite getoond gaan worden aan potentieel geïnteresseerde dames of heren. Hoe meer persoonlijke informatie je op de datingsite of datingapp toevoegt, des te beter wordt het beeld dat andere leden van je zullen hebben. De profielschets is hier specifiek voor bedoeld en het streelt uiteraard eveneens het ego als je hier voldoende likes op kunt ontvangen.

Profiel aanmaken

Zodra je je aanmeldt als lid bij een online datingsite, kun je aan de slag met een profielschets. Hierin vertel je meer over jezelf, zodat iedereen een idee krijgt met wie ze te maken hebben. Je kunt vertellen over je werk, je hobby’s, vakanties en andere interessante details over je persoonlijkheid of leven. Hoe zorgvuldiger je dit doet, des te meer zul je opvallen tussen de profielen van andere leden. Bovendien zal er gerichter gezocht kunnen worden naar een perfecte match, aangezien deze aan je worden voorgelegd op basis van informatie die je deelt op je profiel. Hoe meer je vertelt, des te meer aansluitpunten er gelegd kunnen worden met de profielen van anderen. Een date is zo een stuk sneller geregeld. De profielschets is de aangewezen plek om meer over jezelf te delen. Hoe aantrekkelijker je deze weet te maken, des te meer mensen zullen je profiel bekijken en hun interesse tonen door je pagina te liken. Val je erg in de smaak dan loop je zelf kans dat geïnteresseerde dames of heren je een persoonlijk bericht sturen. Wanneer hun profiel jou eveneens aanspreekt, kan de conversatie gestart worden en ben je weer een stap dichterbij een leuke date.

Verschil in profiel tussen man en vrouw

Mannen en vrouwen benaderen het delen van persoonlijke informatie op een datingsite heel anders. Er zijn dan ook zeker tips te bedenken die je in gedachten mee kunt nemen zodra je een eigen profielschets gaat aanmaken. Mannen hebben de neiging om minder direct naar de profielschets bij vrouwen te letten. Hun aandacht gaat vooral uit op de profiel- en aanvullende foto’s, aangezien mannen meer visueel zijn ingesteld. Zij zullen niet een gehele profielschets doornemen en daarna pas interesse tonen. Vaak is een eerste indruk al gelegd op basis van de foto’s die je als vrouw op je profiel plaatst. Je doet er dan ook goed aan om de tekst vooral kort en bondig te houden en niet een hele lange lap tekst te schrijven (Denk om schrijffouten!). Hier wordt vaak toch aan voorbij gegaan. Een duidelijke omschrijving over wie je bent en waar je interesses naar uit gaat, is voldoende. Vermijd vooral informatie over vorige relaties, of over de lijst aan kwaliteiten waaraan een man moet voldoen. Breng humor in je tekst, zodat voor iedereen duidelijk is dat je leuk gezelschap bent. Mannen kunnen in hun profielschets informatie zetten over hun werk, interesses en ideeën voor een leuke date, om zo de aandacht van het vrouwelijk schoon te trekken. Uiteraard zullen goede profielfoto’s ook uitkomst bieden, al willen vrouwen juist vaak ook graag meer weten over de man in kwestie. Mannen doen er daarom wel goed aan om wat meer te omschrijven.

Privégegevens delen

Op een datingsite of datingapp doe je er verstandig aan om niet gegevens te delen die te persoonlijk zijn. Een e-mailadres of telefoonnummer of adresgegevens horen zeker niet thuis in een persoonlijke profielschets. Het wordt ook ten degen afgeraden deze persoonlijke informatie te snel te delen met mensen die je eigenlijk nog nauwelijks kent. Bouw eerst een band op en bekijk met wie je te maken hebt, voordat je meer van dit soort kwetsbare informatie deelt. De onlinedatingsite zal deze informatie ook zelf nooit met andere leden delen. Hiervoor kun je de privacyverklaring lezen die de datingsite hanteert. Het is verstandig hier zelf ook zorgvuldig mee om te springen. Deel wat nodig is om op een leuke manier met anderen in contact te komen.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑