datingsite parship

Home » Online dating in 2020 – Wat zijn de ontwikkelingen?
Blog Online dating in 2018

Laatst bijgewerkt op februari 15th, 2020 | door Welke online datingsite?

0

Online dating in 2020 – Wat zijn de ontwikkelingen?

Online dating blijft maar groeien in populariteit. Steeds meer mensen ontdekken het gemak van internet als het gaat om het leggen van contacten. Veel tijd wordt opgeslokt door de carrière en andere bezigheden. Dan schiet het er vaak bij in om serieus op zoek te gaan naar een partner. Zeker als je al wat ouder bent en na het wegvallen van een partner een nieuwe liefde wilt vinden. Naar de kroeg ga je niet meer als je geen tiener of twintiger meer bent. Als al je vrienden en vriendinnen een relatie hebben voel je je vaak het vijfde wiel aan de wagen als single.

Online daten is veilig en anoniem

Ook in 2020 zullen weer veel mensen online een partner vinden. Het grote voordeel van online daten is dat het veilig en anoniem is. Je kunt ongestoord contacten leggen met mensen die je ontmoet via een datingsite of dating app. Door te werken met een nickname blijf je anoniem en kun je iemand leren kennen zonder vooroordelen. Als het contact toch niet is wat je ervan verwacht had kun je dit ook gewoon weer verbreken. Als iemand je ongewenst lastigvalt kun je die persoon desnoods blokkeren. Als hij of zij verder geen contactgegevens van je heeft is dat een kleine moeite. Pas als je iemand beter hebt leren kennen wordt het tijd voor een eventuele volgende stap, een eerste ontmoeting.

60+ dating

Online daten ook populair bij senioren

Senioren van 60+ ontdekken ook steeds vaker het internet. Als je partner wegvalt na een lange relatie wil je misschien niet de rest van je leven alleen doorbrengen. Je wilt misschien nog leuke uitstapjes maken, misschien wel lange reizen. Hoe dan ook willen veel senioren, die misschien net aan hun pensioen beginnen, vaak nog van het leven genieten. Soms lukt dat prima alleen, maar als je graag gezelschap hebt dan is online daten zeker een optie. Speciale datingsites voor senioren richten zich specifiek op deze doelgroep. Dit hoeft niet perse voor een liefdesrelatie te zijn, je kunt natuurlijk ook kiezen voor platonische vriendschap als jullie daar beiden genoeg aan hebben.

Jongeren ontdekken online dating

Niet alleen ouderen, ook steeds meer jongeren ontdekken in 2020 online dating. Ook datingsites voor jongeren worden steeds populairder. Jongeren brengen steeds meer tijd online door en daar hoort ook het vinden van nieuwe vrienden en misschien wel de liefde bij. Natuurlijk gaan ze ook nog wel stappen, want dat hoort bij de leeftijd. Op vrijdag- en zaterdagavond zitten de kroegen en andere uitgaansgelegenheden nog steeds vol.

Gevaren en risico’s

Maar ook voor jongeren is het spannend om online op zoek te gaan naar nieuwe contacten. Dit brengt tegelijk wel een risico met zich mee. Er zijn nog steeds mensen die verkeerde bedoelingen hebben. Het is daarom als ouders extra belangrijk om met je zoon of dochter te praten over de risico’s van het internet als het gaat om dating. Er vallen nog steeds meisjes in handen van loverboys en ook jongens kunnen risico lopen. Zorg er dus voor dat je zoon of dochter weet wat de “gevaren” zijn en waar ze op moeten letten bij het leggen van online contacten.

Veilig online daten blijft belangrijk

Ook in 2018 blijft het belangrijk om bij online daten de nodige veiligheidsregels in acht te nemen. Wanneer je via een datingwebsite of een datingapp iemand leert kennen, is het verstandig om eerst via de berichtendienst of de chat van de website elkaar beter te leren kennen. Probeer ondertussen meer informatie over iemand te vinden, bijvoorbeeld via sociale media. Zo kun je controleren of iemand de waarheid spreekt over wie hij is. Dit is misschien niet zo romantisch, maar helaas is het soms wel bittere noodzaak. Maak een afspraak voor een eerste ontmoeting altijd op neutraal terrein en niet bij één van jullie thuis. Kies een plaats waar meer mensen samenkomen. Iets gaan drinken of een hapje eten is dan ook een prima keuze. Pas als jullie na de eerste ontmoeting graag verder willen met elkaar is het tijd om privé gegevens uit te wisselen zoals telefoonnummers en adressen.

Nieuwe ontwikkelingen in 2020

Ongetwijfeld zal het jaar 2018 ook weer nieuwe ontwikkelingen gaan brengen op het gebied van online dating. Aangezien deze manier van daten en nieuwe mensen ontmoeten steeds populairder wordt, zitten beheerders van datingsites niet stil. Speeddating, groepsactiviteiten en andere evenementen waar je mensen van jouw leeftijd kunt ontmoeten worden steeds vaker georganiseerd door bekende en grote datingsites. Maar als je het graag bij traditioneel daten wilt houden dan kan dat natuurlijk ook.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑