datingsite parship

Home » Online daten voor christenen
Blog Online daten voor christenen

Laatst bijgewerkt op januari 12th, 2020 | door Welke online datingsite?

0

Online daten voor christenen

Als het christelijk geloof voor jou belangrijk is dan wil je vast ook een partner vinden die hetzelfde geloof heeft als jij, of die in ieder geval net als jij christen is. Op het internet wemelt het van de datingsites, en daar zijn er gelukkig ook een flink aantal bij die zich richten op “christelijke dating”. Je kunt hier een profiel aanmaken als je op zoek bent naar een partner met hetzelfde geloof. De sites zijn er speciaal op gericht om het geloof te eerbiedigen. Je zult er dus bij voorbeeld geen foto’s aantreffen van schaars geklede mensen of andere aanstootgevende zaken. In ons overzicht van datingsites voor christenen vind je de beste mogelijkheden voor online christen daten.

Zijn er ook datingsites waar ik als christelijke homo of lesbienne terecht kan?

Natuurlijk wil je ook als christen homoseksueel een leuke partner vinden en ook dat kan online. Er zijn geen specifieke datingsites voor christenen die homo, lesbisch of biseksueel zijn. Maar je kunt je in veel gevallen wel inschrijven bij een christelijk georiënteerde datingsite. Als dit niet mogelijk is omdat je bij voorbeeld niet de optie hebt om je geaardheid in te vullen bij je profiel, dan kun je wellicht beter een andere site proberen. De kans is dan namelijk groot dat op deze datingsite uitsluitend hetero relaties worden geaccepteerd. Daar kun je je natuurlijk tegen verzetten, maar het kost je waarschijnlijk alleen maar onnodig energie. Wellicht is het dan een beter idee om je in te schrijven bij een gay datingsite. Je hebt natuurlijk ook altijd nog de mogelijkheid om je bij een “gewone” website aan te melden en daar aan te geven dat je gelovig bent en op zoek bent naar een partner die eveneens christen is.

christen datingsites mogelijkheden

Online dating wordt niet overal geaccepteerd

Niet overal binnen christelijke kringen wordt online dating geaccepteerd. Sommige stromingen binnen het christelijk geloof wijzen het internet sowieso af. Daarnaast zijn er christenen die vinden dat je je partner niet via het internet moet zoeken. Deze moet je dan blijkbaar tegenkomen in de kerk of in de privésfeer. Helaas is dit niet iedereen gegund. En dan is het toch wel fijn als je toch een relatie wilt dat er datingsites op internet bestaan waar je kunt proberen een leuke partner te vinden. Sommige christenen verzwijgen de manier waarop ze hun partner hebben leren kennen voor hun omgeving. Als dit via een datingsite was wordt er soms een ander verhaal verteld als hen wordt gevraagd hoe ze elkaar hebben leren kennen. Een leugentje om bestwil weegt dan kennelijk minder zwaar dan vertellen dat je elkaar via een datingsite kent. Je moet in dit soort situaties natuurlijk doen waar jij je het prettigst bij voelt.

Welke datingsite moet ik kiezen als christen?

De vraag welke datingsite de beste is, kan eigenlijk niet worden beantwoord. Dit hangt namelijk sterk af van je persoonlijke voorkeur. Je kunt natuurlijk verschillende sites bezoeken, de filosofie erachter wordt vaak op de site uitgelegd. Als deze je aanspreekt kun je overwegen om je in te schrijven. Je kunt in de meeste gevallen op een datingsite wel de aanwezige profielen bekijken voordat je je inschrijft. Als daar mensen bij zijn die je aanspreken dan kan dat ook een reden zijn om je bij die specifieke site te registreren. Ook maakten wij een overzicht van datingsites voor verschillende religies.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑