datingsite parship

Home » Een nieuwe liefde en de schoonheid van emotionele bagage
Blog boek the passion within

Laatst bijgewerkt op mei 1st, 2020 | door Welke online datingsite?

0

Een nieuwe liefde en de schoonheid van emotionele bagage

Veel mensen maken zich zorgen over de emotionele bagage die ze nog met zich meedragen een nieuwe relatie in. Alsof dit een nadelige bijkomstigheid is, waarop alles stuk kan gaan. Nog meer maken we ons druk over de bagage die een ander meebrengt en hoe je daar dan mee om zult moeten gaan. Toch maakt dit je tot de persoon die je bent en waar de ander een aantrekking tot ervaart.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Emotionele bagage

Het volledig buitensluiten van alles wat je hebt meegemaakt en nog meedraagt, is dan ook zonde voor de ervaring die je met de nieuwe partner kunt hebben. Er kan veel moois in ontdekt en beleefd worden als dit juist volledig gerespecteerd kan worden. Je hoeft zeker niet met een schone lei een nieuwe relatie in te stappen, alsof je verder nog niets hebt meegemaakt in je leven. Het is bovendien haast onmogelijk om zonder emotionele bagage verder te gaan. Het is dan ook zeker niet iets dat je zou moeten willen bereiken.

emoties

Waarlijk liefdesverhaal

Een bekend liefdesverhaal dat duidelijk maakt hoe waardevol emotionele bagage kan zijn voor het begin van een nieuwe liefde. Het betreft de omstandigheden van Lucy Kalanithi, die de memoir When Breath Becomes Air schreef en John Duberstein, die eveneens een memoir schreef, namelijk The Bright Hour, die beiden samenkwamen na het overlijden van wederzijdse partners. Na het vermelden van een korte mededeling in elkaars boeken, bleven ze in contact en ontstond er een heuse nieuwe relatie.

Emotionele verhalen

Beide boeken vertellen de herinneringen aan de eerdere partners, het ziekteproces en de uitwerking op henzelf en de betrokken kinderen. Door het delen van deze verhalen, raakten hun levens met elkaar verstrengeld en delen ze eenzelfde ervaring, waardoor hun promotietours nog krachtiger werden. Het zijn intens emotionele verhalen die je doen herinneren aan je eigen levensverhaal, die ook beladen is met gevoelige thema’s, die je misschien liever verscholen houdt, maar wel hebben bijgedragen aan jouw ontwikkeling als mens. Alles lijkt alsof het net gebeurd is en het voelt onwaarschijnlijk dat er zoveel jaren reeds gepasseerd zijn. Je draagt zo je eigen geschiedenis nog dagelijks met je mee en dit kan niet verloochend worden wanneer je een nieuwe relatie instapt. Je kunt enkel open, eerlijk en gracieus zijn over wat je hebt meegemaakt, want er zit veel schoonheid in verborgen.

emotioneel

Delen van je levensverhaal

Het delen van alles wat je hebt meegemaakt, zorgt voor een mooie boodschap, een erfenis, voor degene die om je hebben gegeven en nu achter blijven. Dit liefdesverhaal doet je hieraan herinneren, zodat jouw verhaal niet onverteld blijft en je herinnert kunt worden voor alles wat jij hebt doorleefd, alleen of met anderen. Alhoewel verlies de boventoon voert in beider verhalen, is er ook dankbaarheid over het hebben kunnen delen van hun leven met hun eerdere partners en nu met elkaar, nog steeds verbonden met degenen van wie ze hielden. Een mooie bagage die schoonheid geeft aan het leven.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑