datingsite parship

Home » Mijn partner is meer dan tien jaar ouder of jonger
Blog

Laatst bijgewerkt op augustus 29th, 2018 | door Welke online datingsite?

1

Mijn partner is meer dan tien jaar ouder of jonger

In de meeste gevallen vind je een levenspartner die ongeveer van dezelfde leeftijd is als jij. In de meeste gevallen is de man een paar jaar ouder dan de vrouw als het om een heterostel gaat. Maar het kan ook gebeuren dat je iemand leert kennen die veel ouder of veel jonger is dan jij. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar het kan wel leiden tot weerstand en op latere leeftijd soms toch problemen geven.

Wat zegt de omgeving?

Als je iemand leert kennen die veel ouder of jonger is dan jij dan is de reactie van de omgeving soms niet mals. Een man die een relatie begint met een veel jongere vrouw wordt een oude snoeperd genoemd die aan zijn tweede jeugd begint en nog wel een groen blaadje lust. Een vrouw die een vriend krijgt die haar zoon had kunnen zijn heeft volgens haar omgeving geen vriend maar een toyboy. Natuurlijk kun je tegen jezelf en je partner zeggen dat je er boven staat en je er niets van aantrekt. Maar het kan soms best lastig zijn als je met je veel jongere partner over straat loopt en je door wildvreemden wordt nageroepen met negatieve opmerkingen.

Wat als je een kinderwens hebt?

Een belangrijk nadeel is dat jullie vaak in een verschillende levensfase zitten. Een vrouw van in de dertig wil misschien nog graag moeder worden, terwijl haar vriend die al halverwege de 50 is daar geen behoefte meer aan heeft. Een veel jongere man die graag vader wil worden heeft sowieso een probleem als zijn vrouw of vriendin op een leeftijd is waarop een zwangerschap niet meer mogelijk is. Een oudere partner heeft misschien kinderen uit een vorige relatie en ook daarmee kan de relatie soms moeizaam zijn als zij niet accepteren dat de nieuwe partner van papa of mama veel ouder of veel jonger is.

Gezondheidsproblemen

Een oudere partner kan op een zeker moment te kampen krijgen met gezondheidsproblemen. En ja, dat kan ook gebeuren met iemand die jonger is, maar de kans is natuurlijk wel kleiner. Als een jongere partner nog volop in het leven staat en nog van alles wil ondernemen dan kan het zo zijn dat de partner die 10 of 20 jaar ouder is dit tempo niet meer kan bijbenen. Het komt dan ook helaas wel voor dat een oudere partner uiteindelijk wordt verlaten als de jongere helft van het stel uiteindelijk toch kiest voor iemand van zijn of haar eigen leeftijd.

Problemen met de nalatenschap

Als pa of ma alleen komt te staan en vervolgens valt op een veel jongere partner dan kan dit problemen geven met de kinderen. Die zien hun erfenis aan hun neus voorbij gaan, zeker als de ouder in kwestie ook nog besluit te trouwen met zijn of haar nieuwe liefde. Het is in dit geval belangrijk om de erfenis goed te regelen. Tegenwoordig trouw je in Nederland standaard op huwelijkse voorwaarden. Dat betekent dat wat van jou was voor het huwelijk ook van jou blijft tenzij je dit expliciet anders regelt. Dus als één van beide partners bijvoorbeeld een eigen huis heeft dan blijft hij of zij daar eigenaar van en kan de erfenis na het overlijden gewoon worden verdeeld. Wel is het dan natuurlijk zo dat als het om een huis gaat waar het stel samen woont, de jongere partner zal moeten verhuizen.

Waarom vallen sommigen op een partner die veel ouder of jonger is?

De leeftijd speelt vaak geen doorslaggevende rol bij het kiezen of vinden van een partner. Soms komt iemand er pas later achter dat het leeftijdsverschil wel erg groot is. Het komt ook voor dat iemand zich met een partner van de eigen leeftijd niet prettig voelt. Vrouwen vinden manen van hun eigen leeftijd soms nog wat kinderlijk, zeker als het gaat om twintigers. Mannen worden doorgaans wat later volwassen dan vrouwen. Ook komt het voor dat een vrouw een ‘vaderfiguur’ zoekt, soms omdat ze met haar eigen vader geen goede relatie had of heeft. Soms begint een jong iemand bewust een (seks)relatie met iemand die veel ouder is om de omgeving te shockeren of in de hoop er financieel beter van te worden. Dit soort relaties lopen in de meeste gevallen al na korte tijd op de klippen.


About the Author

AnoniemEén Ervaring Mijn partner is meer dan tien jaar ouder of jonger

  1. MGTOW MGTOW says:

    Men age like wine, women age like milk.
    De natuur geeft aan dat het op een gegeven moment te gevaarlijk wordt je leuter er in te stoppen. Men spreekt ook wel van ‘hit the wall’. Dat is het moment dat het mooie er ineens van af is.
    Het is normaal dat dan de vrouw een stuk jonger is.
    Tegenwoordig zie je op datingsites dat veel vrouwen het jonger zoeken. Omdat ze zo gestudeerrrrd is. Dat interesseert mannen weinig tot niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑