datingsite parship

Home » Liever geen foto plaatsen: de nadelen bij online dating
Blog Liever geen foto plaatsen

Laatst bijgewerkt op maart 1st, 2020 | door Welke online datingsite?

0

Liever geen foto plaatsen: de nadelen bij online dating

Het online daten is nog niet eerder zo populair geweest. Veel mensen zoeken hun heil via deze weg om een nieuwe relatie te vinden of gewoon een gezellige date voor de vrijdagavond. Alle leeftijdsgroepen zijn tegenwoordig vertegenwoordigt op het internet en maken gebruik van online datingsites om een nieuw maatje of gezelschap te zoeken. Langzaam wordt het ontmoeten van iemand in de kroeg of in het uitgaansleven vervangen door digitale kennismakingen, geschreven conversaties in een spel van willekeurig liken of wegschuiven van profielen op dating apps.

foto

Hoewel hier zeker veel voordelen aan zitten, zijn er ook zeker enkele nadelen te noemen die deze manier van daten kenmerken. Je begeeft je immers in een omgeving waar je verder weinig controle kunt uitoefenen op de situatie en het blijft voor een groot gedeelte onduidelijk met wie je te maken hebt. Iemand kan nog zo aardig en oprecht lijken, er kan wel een heel ander verhaal achter schuilen. Het is dan ook zeker raadzaam om bedachtzaam te blijven terwijl je online aan het daten bent. Dit geldt uiteraard ook voor hoe je je profiel aanvult met een foto en andere persoonlijke gegevens.

Foto plaatsen op een profiel

Zodra je je hebt aangemeld voor een online datingsite, word je gevraagd om een persoonlijke omschrijving te maken. Hierin deel je persoonlijke informatie over jezelf en vertel je meer over wie je bent, wat je hobby’s zijn en waarnaar je interesses uitgaan. Zo krijgen andere leden een goed beeld en kunnen ze bepalen of ze meer over je willen weten of liever verder zoeken. Om nog meer op te vallen, wordt doorgaans aangeraden en aangemoedigd om een duidelijke profielfoto te plaatsen.

profiel foto datingsites of datingapp

In de zoekmachine worden immers meerdere profielen aangereikt en met een profielfoto kun je er zeker bovenuit steken. De bedoeling is dat deze meer mensen naar je profiel toe trekken, zodat je een grotere kans hebt om een leuke date te vinden. Hoe aantrekkelijker je op deze foto staat, des te meer andere leden geïnteresseerd kunnen raken in je profiel. En dat is uiteraard waar het online daten allemaal om draait. Je wilt er zeker een leuke date of gesprekken aan over houden. Een goede profielfoto kan hier zeker aan bijdragen.

Voorzichtigheid is geboden

Aangezien je je wel in een online omgeving bevindt, weet je echter niet wat er met je foto gebeurt of wie erdoor wordt aangetrokken. Iemand kan zich gemakkelijk voor doen als een sympathiek persoon, maar andere bedoelingen hebben. En ook voor dergelijke mensen zul je eerder opvallen. Ze zullen je berichten en reageren aan de hand van je profielfoto en persoonlijke schets en mogelijk misbruik maken van je goede vertrouwen. Je kunt in een conversatie belanden met iemand die eigenlijk geen goede bedoelingen heeft en mogelijk enkel uit is op seks of manipulatie en persoonlijke chantage.

persoonsfraude

Foto’s die op datingsites geplaatst worden, kunnen zelf worden gekopieerd en gebruikt voor persoonsfraude, waarbij jouw foto wordt ingezet onder naam van iemand anders. Ook kunnen leden een andere foto gebruiken en zich voordoen als iemand anders. Een foto is daarom geen garantie o te weten met wie je te maken hebt. Er is dus zeker wel enige voorzichtigheid geboden, alvorens je zomaar een foto plaatst op een dergelijke online datingsite.

Wees bedachtzaam

Wanneer je alsnog een foto wilt plaatsen om je profiel volledig te maken, kies hiervoor dan normale, nette foto’s, die minder tot de verbeelding spelen. Zo lok je minder snel de verkeerde personen aan. Houd ook de maatregelen in de gaten die de website zelf biedt om dergelijk misbruik te voorkomen. Vaak worden hier duidelijke tips voor gegeven en is er ook een meldpunt waar je mogelijke vermoedens kunt aangeven.

Datingsites zijn zich over het algemeen wel bewust van de risico’s en doen er alles aan om dit zo veel mogelijk te vermijden. Het is dan ook verstandig de aanwijzingen hierover door te nemen, alvorens je een profiel aanmaakt. Zo wordt het online daten al een stuk veiliger en kun je alsnog op zoek naar een leuke date, die mogelijk uitloopt in een serieuze relatie. Het plaatsen van een profielfoto hoeft zeker niet altijd nadelen te hebben, maar door het grote aantal mensen dat lid is van datingsites, is het belangrijk hier wel bedachtzaam op te zijn.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑