datingsite parship

Home » Je partner opnieuw vertrouwen na vreemdgaan
Blog

Laatst bijgewerkt op oktober 16th, 2018 | door Welke online datingsite?

0

Je partner opnieuw vertrouwen na vreemdgaan

Het fundament van elke relatie is vertrouwen. Dit biedt rust, ontspanning, genegenheid en een geloof in jullie partnerschap. Het is lastig om een contant gevoel van vertrouwen te hebben voor je partner. Zeker als je elkaar nog niet heel lang kent of de ander niet werkelijk kunt doorgronden, zal vertrouwen een aspect blijken waar nog aan gewerkt mag worden. Helemaal een uitdaging wordt het als je partner je reden heeft gegeven om geen vertrouwen meer te voelen.

In geval van vreemdgaan of overspel is het vertrouwen vaak dusdanig geschonden dat het haast onmogelijk lijkt om dit weer te herwinnen. Toch is het zeker mogelijk om het vertrouwen weer op te bouwen, zeker als je werkelijk om de ander geeft. Hier zullen beide partners wel de nodige toewijding en inzet voor moeten bieden, anders blijft het vreemdgaan de boventoon voeren en zal er nooit gewerkt kunnen worden aan een wederzijds vertrouwen. Een relatie wordt zo een stuk moeilijker en haast onhaalbaar in veel gevallen. Als je dit werkelijk wilt voorkomen en je relatie nieuw leven wilt inblazen door voorbij dit incident te groeien, dan zijn er manieren te bedenken om het vertrouwen weer een kans te geven.

Komt tijd, komt raad

Als het overspel net heeft plaatsgevonden, dan zijn de wonden nog vers. Het is dan ook haast onmogelijk om tijdens de emotionele rollercoaster waarin je belandt de reden te kunnen ontdekken van waarom dit je allemaal overkomt. Je kunt zo moeilijk zien waar het mis is gegaan binnen jullie relatie en wat ertoe kan hebben geleid dat je partner het buiten de deur heeft gezocht. Het is belangrijk om de ergste emotionele klap eerst te verwerken en tot rust te komen, zodat je neutraler vanuit een hoger perspectief de situatie kunt bekijken. Dit helpt je om te zien hoe het één tot het ander heeft kunnen leiden en wat bij de ander heeft gespeeld om tot zo’n handeling te komen.

Ook kun je zo gemakkelijker zien wat er tussen jullie speelde op het moment dat het overspel plaatsvond. Er is altijd een oorzaak binnen de relatie die mogelijk genegeerd of onopgemerkt is geweest, maar die nu van zich laat spreken. Je wordt door een dergelijke gebeurtenis altijd met de neus op de feiten gedrukt en dit kan voor een nieuwe emotionele wisselwerking zorgen tussen jou en je partner. De tijd kan je de nodige berusting en neutraliteit bieden die nodig is om dit goed op te vangen en opnieuw met je partner in contact te komen.

Erken onderliggende oorzaken

Zodra je wat gekalmeerd bent en je beter grip hebt op je emoties, kun je gaan bekijken wat tot het overspel heeft geleid. Er is vaak een duidelijke reden te ontdekken, waarvan je de signalen reeds veel eerder wel zult hebben opgemerkt. Vaak is er sprake van een diepliggende, emotionele noodzaak bij de partner die het overspel heeft begaan, waardoor er geen andere weg leek om deze te vervullen. Als er al weinig daadwerkelijk effectieve communicatie in de relatie mogelijk is en je ook voornamelijk aandacht aan andere zaken dan elkaar besteed, kan er een leegte ontstaan die onoverbrugbaar lijkt. Je raakt van elkaar verwijderd en het kan dan gebeuren dat je gevoelens krijgt voor een ander, die je toont wat je mist en verlangt.

Als hier binnen de relatie niet een directe verbinding meer in mogelijk is, is vreemdgaan vaak een optie die zich aan de partner opdringt. Er zijn zo zeker vaak al redenen aan te dragen die het overspel in de hand hebben gewerkt. In plaats van de ander te verwijten, is het belangrijk te begrijpen dat er vaak veel emotionele pijn of verwarring meespeelt in de keuze om tot overspel over te gaan. De ander heeft doorgaans vaak niet de intentie om de ander pijn te doen of om zelfs maar weg te willen van de partner. Het is eerder een schreeuw om hulp of een uiting geven aan een roep om je weer levend te voelen. Binnen de relatie kan dit dusdanig zijn afgevlakt dat het enkel nog buiten de deur gevonden kan worden. Begrip helpt ook de bedrogen partner om hier compassie mee te hebben en niet in verwijt te vervallen. Dit is enkel schadelijk voor de eigen gemoedsrust.

Laat liefde overwinnen

De realisatie over wat er is gebeurd en wat hier mogelijk toe kan hebben geleid, zal uiteindelijk helpen om weer meer positieve gevoelens te ervaren. Voor zowel je partner, maar in eerste instantie voor jezelf, is het belangrijk dat je geen verwijten gaat maken. Het jezelf aanrekenen van wat er gebeurd is, zorgt ervoor dat je moeilijk open kunt staan voor de echte reden van het gebeuren en de lessen die hierin verborgen liggen. Door liefdevol te blijven naar jezelf, kun je uiteindelijk ook weer liefde opbrengen voor de ander en mogelijk de relatie zo weer een kans geven.

Zodra je weet wat ertoe heeft geleid, kun je hieraan werken en veranderingen in je relatie aanbrengen, zodat jullie weer bij elkaar kunnen vinden wat je partner mogelijk bij iemand anders zocht. Ook voor jouzelf zal dit een waardevolle aanvulling kunnen blijken. Ondanks dat het voelt alsof de ander het jou heeft aangedaan, zal er ook een aandeel zijn die jij hebt bijgedragen. Je bent immers samen deel van de relatie en niets gebeurt zonder reden of oorzaak. Door open te staan voor wat jijzelf kunt bieden om de relatie weer nieuw leven te geven, zal ook het vertrouwen opnieuw kunnen worden aangewakkerd.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑