datingsite parship

Home » Je nieuwe partner introduceren aan je kinderen
Blog

Laatst bijgewerkt op december 18th, 2018 | door Welke online datingsite?

0

Je nieuwe partner introduceren aan je kinderen

 

Na een scheiding van de andere ouder van je kinderen kan het even duren voordat je weer openstaat voor het idee van daten. Er komen veel emoties bij kijken als je de zekerheid en stabiliteit van een huwelijk of relatie verbreekt en je hebt de verantwoording om dit zo dragelijk mogelijk voor je kinderen te maken. Door gelijk een nieuwe relatie aan te gaan en deze te introduceren in het leven van je kinderen, kun je dit proces extra bemoeilijken. Vaak neemt het veel tijd en energie in beslag om een nieuwe draai aan het leven te geven en een goede balans te vinden waarbij iedereen zich goed voelt.

Het is dan ook een hele grote stap vaak om een nieuwe relatie te introduceren aan je kinderen, ook als het hiervoor gepaste tijd is. Voor iedereen is dit een moment die een hele nieuwe dimensie geeft aan het leven zoals je dit weer hebt weten vorm te geven. En je wilt natuurlijk wel dat dit goed uitpakt. Gelukkig zijn er manieren te bedenken die ervoor kunnen zorgen dat de introductie goed verloopt en dat er begrip wordt opgebracht voor alle betrokkenen.

Serieuze relatie

Als je overweegt om je nieuwe partner te introduceren aan je kinderen, is het vooral belangrijk om te kijken naar de draagkracht van de relatie. Er is een soort van ongeschreven wet die voorschrijft dat je niet iedereen met wie je date gelijk aan je kinderen voorstelt. Veel relaties zijn namelijk kortstondig en dragen niet die serieuze lading die nodig is om een introductie wenselijk te maken. Enkel als je zeker weet dat je verder met iemand wilt en dat de nieuwe persoon in je leven ook daadwerkelijk een rol van betekenis gaat spelen in je dagelijks bestaan, wordt het tijd om diegene kennis te laten maken met je kinderen. Je wilt aan je kinderen toch zeker tonen dat relaties waardevol moeten zijn en betekenis in zich moeten dragen.

Als er enkel sprake is van een fysieke relatie, dan is het niet verstandig om je kinderen hierbij te betrekken en een aanloop en vertrek van meerdere mensen voorbij te zien trekken. Pas als iemand echt een vaste vriend of vriendin in het leven van de ouder wordt, kun je bepalen wanneer een kennismaking zal kunnen plaatsvinden.

Wennen aan het idee

Een goede eerste stap in het ontmoeten van een nieuwe partner is door de kinderen vooraf goed voor te bereiden. Aangezien je waarschijnlijk al een tijdje aan het daten bent en nu al enige tijd serieus met één persoon bent, kun je die tijd gebruiken om de kinderen langzaam aan het idee van een nieuwe partner te laten wennen. Je kunt bij hen informeren naar hoe ze hierover denken en zo hun reactie peilen. Ook kun je ze zo beter helpen om voor het idee van een nieuwe relatie open te staan, als dit nog niet het geval is. Sommige kinderen zullen het een geweldig idee vinden, waar anderen nog moeite hebben met de scheiding tussen hun ouders en elke nieuwkomer zullen buitensluiten.

Je hebt de verantwoordelijkheid om je kinderen door dit proces heen te leiden en hen te helpen wennen aan veranderingen in de gezinsdynamiek. Je kunt zo bespreken welke angsten er spelen bij de kinderen en langzaamaan gaan aangeven dat er iemand zal worden geïntroduceerd. Dit proces kan enige tijd duren, dus het is verstandig om hier begripvol en aandachtig mee aan het werk te gaan. Zo zijn de kinderen reeds een stuk beter voorbereid en eraan toe om een nieuwe partner van de ouder te ontmoeten.

Eerste kennismaking

Zodra is vastgesteld dat de kinderen eraan toe zijn om een nieuwe partner te ontmoeten, kun je met hen bespreken hoe dit het beste gedaan kan worden. Soms helpt het om hun een keuze te geven, zodat ze zich betrokken voelen en gerespecteerd in hun gevoel. Vaak is het verstandig om naar een omgeving te gaan waar je je aandacht meer op andere dingen kunt richten. Door samen bijvoorbeeld naar een dierentuin te gaan, kun je elkaar vrijblijvend ontmoeten, zonder dat de aandacht volledig en continue op de ontmoeting ligt.

De kinderen kunnen zo ook hun eigen gang gaan en vanaf een afstand de relatie bekijken. Vaak helpt dit om het dichterbij te kunnen halen en blijft de sfeer wat meer ontspannen. Het afspreken op een neutrale plek, weg van het ouderlijk huis, heeft veel voordelen. Het is minder opdringerig en zal minder gelijk als een onweerlegbaar feit kunnen worden ervaren.

Als je daarna alsnog naar huis gaat, laat de ontmoeting daar dan voor een ander moment zijn. Door het contact rustig op te bouwen, zullen de kinderen er een stuk minder weerstand tegen hebben. Afhankelijk van de reacties van de kinderen kun je de nieuwe partner vaker introduceren, ook in de weekenden. Voor oudere kinderen kan het lastiger zijn, aangezien zij meer herinneringen hebben om op terug te kijken en mogelijk meer moeite hebben nog met de scheiding tussen de ouders. Jongere kinderen zijn vaak veerkrachtiger en als er een klik is met de nieuwe partner, dan zal dit sneller voorspoedig kunnen verlopen. Het is belangrijk om goed de reacties en gevoelens van de kinderen in de gaten te houden bij het introduceren van een nieuwe partner. Dan verloopt alles een stuk prettiger.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑