datingsite parship

Home » Is seksuele gemeenschap op een eerste date verstandig?
Blog

Laatst bijgewerkt op augustus 5th, 2018 | door Welke online datingsite?

0

Is seksuele gemeenschap op een eerste date verstandig?

Wel of niet seks op de eerste date is een vraag die niet met een simpel ja of nee te beantwoorden is. Het is ook in het hedendaagse daten een redelijk beladen onderwerp, die verwarring bij zowel de man als vrouw geeft. Beiden zijn hier zeker in gedachten mee bezig naarmate de date tot een afronding komt, maar vaak ik het dusdanig onduidelijk wat hierin verwacht of aanvaard wordt. Je gaat toch een aanzienlijke stap verder en dit kan emotioneel goed of juist minder gunstig uitpakken. Het is zeker belangrijk om goed bij jezelf na te gaan of een dergelijke keuze wel de juiste kan zijn bij de betreffende persoon met wie je op date bent.

Stigma op het thema

Waar vroeger kuisheid in acht genomen diende te worden en er vaak zelfs chaperonnes mee op een date gingen om vooral te voorkomen dat een koppel te ver ging wat betreft intimiteit, is de gedachte over seks tegenwoordig een stuk vrijer. Zelfs de gedachte om te zoenen op een eerste date is allang niet meer zo beladen als voorheen. Ook dit kan steeds gemakkelijker en wordt ook steeds als normaler beschouwd. Toch zit op intimiteit op de eerste date nog steeds een soort van stigma, dat weergeeft dat je jezelf ergens gemakkelijk opstelt. Zeker als vrouw heb je hier mee te maken, waarbij je al snel eerder een stempel krijgt van stoeipoes dan van relatiemateriaal. Ergens speelt zeker de verwachting dat je niet langer meer als serieus gezien kunt worden en dat je je kansen voor een relatie hiermee vergooit.

Zowel met een zoen als gelijk met iemand naar bed gaan, kan hierbij roet in het eten gooien. Zo is vaak de gedachte, want welke man wil nu een vrouw die zo gemakkelijk toegeeft en niets meer aan de verbeelding overlaat? Een man moet immers jagen en een vrouw die zich zo snel gewonnen geeft, zal wel weinig voorstellen. Veel vrouwen worstelen met deze verwachting en zijn bang dat een man niet meer zal bellen, nadat hij van de nectar heeft geproefd. Voor een man is er echter eenzelfde soort stigma, echter één waarbij hij gezien kan worden als iemand voor wie seks het allerbelangrijkste is, zodra hij seks heeft op een eerste date. Hij kan de vrouw hierbij de indruk geven, dat ze er verder niet toe doet en dat hij misbruik maakt van haar affectie.

Vrijere filosofie

Ondanks dat dergelijke belemmerende overtuigingen zeker nog hedendaags spelen, gaan zowel mannen als vrouwen een stuk gemakkelijker om met het thema seks. Tijdens het uitgaan belanden we steeds sneller bij elkaar in bed en ook het feit van een eerste date staat dit zelden nog in de weg. Seks wordt veel meer beschouwd als een normale, vanzelfsprekende uiting van genegenheid die volgt op een gezellige avond. Ook vrouwen zijn hier met de emancipatie en seksuele revolutie een stuk vrijer in geworden en zijn op seksueel vlak een stuk zelfverzekerder geworden.

De vraag is uiteraard in hoeverre ze hierin is doorgeschoten naar een mannelijke vertegenwoordiging van haar eigen vrouwelijke seksualiteit. Hoeveel van haar waarde geeft ze voortijdig weg, door te snel intiem te zijn, zonder werkelijk te weten met wie ze te maken heeft. De man kan hierin vaak beter zijn gevoel scheiden en intiem zijn met iemand die hij niet eens werkelijk mag. Voor een vrouw ligt dit uiteindelijk, als ze werkelijk haar gevoel aankijkt, vaak wat anders. Doorgaans heeft een vrouw toch iets meer van een verbinding nodig en een gevoel van daadwerkelijke aantrekking, wat haar zal doen besluiten om seks te hebben. Ook op een eerste date zal hiervoor dan voldoende chemie aanwezig zijn, waarschijnlijk als ze hiervoor kiest.

Wat is je intentie?

Om te bepalen of seks op een eerste date acceptabel voor je is, zul je goed bij jezelf te rade moeten gaan waarom je hier zelfs maar voor open wilt staan. Is er werkelijk voldoende aantrekking tot de ander met wie je op date bent? Of heb je een andere reden waarom intimiteit niet zo’n slecht idee lijkt. Als je duidelijk een wederzijdse klik voelt, kun je je zelfverzekerd genoeg voelen dat hij ook na de avond nog met je wilt afspreken en dan kan seks gewoon een waardevolle blijk van genegenheid zijn. Wanneer er nauwelijks chemie is, maar je al heel lang geen seks meer hebt gehad, kan ook dit een plausibele reden zijn om alsnog met elkaar in bed te belanden.

Je zult je dan emotioneel kunnen losmaken van enige verwachtingen die volgen. Seks op een eerste date kan dan net zomin een verkeerde keuze zijn. Het hangt er allemaal vanaf wat je eigen intentie is en waar je jezelf goed bij voelt. Een ander kan dit niet voor je bepalen. Zolang je achter je eigen beslissing kunt staan en niet achteraf spijt krijgt omdat je verder bent gegaan, vanuit een gemeend verlangen, is seks ook op een eerste date zeker geen probleem.

Indruk van mannen

Veel vrouwen denken dat mannen hun zullen afwijzen zodra ze met hun date naar bed gaan. Uit onderzoek blijkt dat het helemaal niet zo is dat ze een vrouw hiervoor veroordelen. Zolang er een oprechte intentie is en de vrouw bewust kiest voor het samenzijn op een eerste date, kan dit zelfs nog meer interesse opwekken bij de man. Er is zeker verschil tussen gemakkelijk zijn en openstaan voor intimiteit vanuit een interesse en behoefte om samen te zijn met de man met wie je op een eerste date bent. seks is zeker niet meer een no-go.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑