datingsite parship

Home » Ideeën voor Valentijn 2018
Blog

Laatst bijgewerkt op februari 5th, 2018 | door Welke online datingsite?

0

Ideeën voor Valentijn 2018

Valentijnsdag is oorspronkelijk bedoeld om ene stille liefde te laten weten dat je gevoelens voor hem of haar hebt. En dan is het ook nog eens de bedoeling om dat anoniem te doen. Een kaart of brief sturen zonder afzender is dan ook wat je eigenlijk op 14 februari moet doen. De ontvanger heeft vervolgens de schone taak om te raden wie de stille aanbidder is. De verzender rest niets anders dan in spanning af te wachten of zijn of haar stille liefde de hint snapt en beantwoordt. Maar zoals van zoveel van oorsprong alleen maar leuk of grappig bedoelde “gedenkdagen” is ook Valentijnsdag inmiddels ten prooi gevallen aan de commercie. Een kaart sturen is allang niet meer voldoende, je wordt tegenwoordig geacht om groots uit te pakken voor je geliefde.

Aandacht voor elkaar

Valentijnsdag is van oorsprong een dag van vriendschap en aandacht voor elkaar. Het gat dus niet in de eerste plaats om een duur cadeau voor je geliefde. Je kunt de dag ook gebruiken om een goede vriend of vriendin te laten weten dat je jullie vriendschap waardeert. En dat hoeft dan niet met een duur cadeau maar kan ook met een kaartje of een bloemetje. Zeker als de ander dit gebaar niet verwacht zal dit zeker worden gewaardeerd. Maar natuurlijk kun je als je dat wilt ook op Valentijnsdag je geliefde in het bijzonder laten weten dat je nog steeds gek op hem of haar bent. Ook dit hoeft niet met een groot cadeau. Veel mensen zijn net zo blij met een klein gebaar van genegenheid.

Huwelijksaanzoek op Valentijnsdag

Het zal niet speciaal een trend zijn voor 2018, maar veel huwelijksaanzoeken worden op 14 februari gedaan. Omdat de romantiek op deze dag hoogtij viert zien veel mensen er een aanleiding in om juist op Valentijnsdag hun geliefde ten huwelijk te vragen. Hoe je dit aanpakt is natuurlijk helemaal aan jou. Je kunt een vliegtuig huren met een sleepreclame met de tekst “Janneke, wil je met me trouwen? “. Maar als je partner geen Janneke heet of als je niet over een vier keer modaal maandinkomen beschikt zijn er gelukkig ook nog andere mogelijkheden om je geliefde ten huwelijk te vragen. Ook trouwen op Valentijnsdag is populair, hoewel Valentijnsdag in 2018 op een woensdag valt en dit is dan weer niet zo’n populaire dag om te trouwen omdat veel mensen de dag erna gewoon moeten werken. Het is natuurlijk wel een prima optie voor een huwelijk in stilte of in kleine kring.

Romantische stedentrip

Een populaire bezigheid rond Valentijnsdag is een romantische stedentrip. En dat hoeft dan niet meteen naar Parijs te zijn, als je de voorkeur geeft aan een andere stad of een ander land is daar natuurlijk niets mis mee. Veel steden hebben veel te bieden als het gaat om shoppen, musea en bezienswaardigheden. Heeft je geliefde het al vaker over een bepaalde stad gehad en wil je hem of haar verrassen dan is een stedentrip boeken een prima idee. Als je vroeg boekt is de prijs vaak ook aantrekkelijk, omdat 14 februari natuurlijk geen hoogseizoen is. Maak het uitstapje extra feestelijk met bijvoorbeeld een romantisch etentje of een theaterbezoek of concert. Grote kans dat jullie weer helemaal verliefd terugkomen van zo’n korte break.

Regel die ene ultieme verrassing

Valentijnsdag is een prima gelegenheid om je partner echt te verrassen. Dat kan bijvoorbeeld met iets waar hij of zij al lang van droomt. Wil je vriendin wel eens een nacht in het Amstelhotel in Amsterdam logeren? Of een bezoek brengen aan een bijzondere locatie die niet zo voor de hand ligt? Je kunt Valentijnsdag gebruiken om deze wens in vervulling te laten gaan. Houd er wel rekening mee dat als je een bijzondere verrassing wilt regelen dit vaak wat voorbereiding vergt. Soms is het nodig om het al enkele maanden van tevoren te regelen om een teleurstelling te voorkomen. Het is dan wel de kunst om de verrassing geheim te houden. Zorg dus dat eventuele betalingen niet traceerbaar zijn voor je partner. Anders heb je de kans dat het verraste gezicht bij het onthullen van de verrassing alleen te danken is aan het goede acteertalent van je geliefde. En da zou toch jammer zijn…


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑