Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Ontdek het huwelijksadvies van een 75-jarig koppel!
huwelijk 75 jaar

Ontdek het huwelijksadvies van een 75-jarig koppel!

Welke online datingsite?
18 maart 2024

In deze blog delen we het inspirerende verhaal van een koppel dat al 75 jaar getrouwd is en geven ze hun huwelijksadvies. Dit koppel heeft de ups en downs van het leven samen doorgemaakt en hun liefde heeft de tand des tijds doorstaan. Ze delen hun geheimen voor een langdurig en gelukkig huwelijk en vertellen wat ze hebben geleerd tijdens hun leven samen. Of je nu al jaren getrouwd bent of net begint aan je relatie, hun advies is waardevol voor iedereen die op zoek is naar een gezonde en liefdevolle relatie. Lees verder om te ontdekken hoe dit koppel hun huwelijk succesvol heeft weten te houden en wat jij daarvan kunt leren.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Huwelijksadvies van een koppel dat 75 jaar samen is!

Je kunt nog zoveel boeken lezen en honderden therapeuten eindeloos over het thema laten discussiëren, toch zul je nergens een duidelijker advies ontvangen over hoe je een huwelijk kunt laten werken en in stand houden, dan door een stel dat al 7 decennia samen is. Meneer en mevrouw Lombardi zijn beiden 95 jaar en hedendaags verliefder dan toe ze elkaar ontmoeten en trouwden. Als je op zoek bent naar huwelijksadvies, is er niemand beter om van te leren dan een koppel dat 75 jaar samen is. Dat is een enorme prestatie, en het is duidelijk dat dit koppel weet wat nodig is om een langdurige en gelukkige relatie te behouden. Dus wat is hun geheim? Hier zijn enkele belangrijke stukken huwelijksadvies van dit koppel dat al 75 jaar samen is

Meneer en mevrouw Lombardi, 95 jaar, innig verstrengeld en lachend.

14 tips voor een gelukkig huwelijk!

Op zoek naar huwelijksadvies van echte experts? Dan is deze blogpost zeker iets voor jou! In deze post deelt een koppel dat al 75 jaar samen is hun geheimen voor een gelukkig huwelijk. Lees verder om te ontdekken wat zij hebben geleerd over liefde, communicatie en compromis na al die jaren samen te zijn. Of je nu net getrouwd bent of al jaren samen bent, dit koppel heeft waardevolle inzichten te delen die jouw relatie zullen versterken. Hier volgen enkele tips die ze aandragen voor jonge mensen die meer over liefde en een leven samen willen leren.

1. Houd simpelweg van elkaar

Leef vanuit de filosofie dat je kiest voor liefde, zelfs als het niet altijd gemakkelijk is. Houden van elkaar is niet altijd gemakkelijk, maar het kan een zeer belangrijke en voldoeninggevende manier van leven zijn. Door te kiezen voor liefde, zelfs als het moeilijk is, kun je je verbinding met je partner versterken en een diepere en meer betekenisvolle relatie opbouwen.

Een stel dat elkaars hand vasthoudt in een rustige omgeving.

2. Complimenteer elkaar regelmatig

Het kan soms makkelijk zijn om de kleine dingen in een relatie over het hoofd te zien. Daarom is het belangrijk om elke dag iets liefs tegen je partner te zeggen. Dit kan een compliment zijn over hun uiterlijk, hun manier van koken of hoe behulpzaam ze zijn. Dit laat niet alleen aan je partner zien dat je om ze geeft, maar het kan ook hun dag maken en de band tussen jullie versterken. Het hoeft niet altijd iets groots te zijn, soms zijn de kleine dingen het meest betekenisvol. Door elke dag iets liefs te zeggen, kan je relatie bloeien en groeien.

3. Onderhoud een goed seksleven

Zelfs met 95 jaar blijft intimiteit een prioriteit, zoals in elk huwelijk. Het is belangrijk om een goed seksleven te onderhouden in een relatie. Het is een manier om verbonden te blijven met je partner en om tevreden te blijven in de relatie. Het is ook een manier om spanningen te verminderen en om plezier te hebben samen. Het is aanbevolen om regelmatig seks te hebben, zelfs als je een druk leven hebt. Probeer nieuwe dingen uit en praat met je partner over wat je leuk en niet leuk vindt.

Een koppel deelt een teder moment, benadrukt het belang van intimiteit.

4. Woon dichtbij familie

Het is leuk om dicht bij je familie te wonen omdat je dan altijd dicht bij hen bent. Dit kan vooral handig zijn voor het opvoeden van kinderen, omdat ze dan gemakkelijk toegang hebben tot hun familie. Ook als je ouder wordt, kan het fijn zijn om dicht bij familie te wonen zodat je samen oud kunt worden. Het hebben van familie in de buurt kan ook gewoon leuk zijn, omdat je samen dingen kunt doen en tijd kunt doorbrengen met de mensen die je lief hebt.

5. Beperk buiten de deur eten en de inname van suiker

Er gaat niets boven zelfgemaakte maaltijden om samen gelukkig en gezond te zijn. Eten buiten de deur en het consumeren van suiker kunnen een negatief effect hebben op onze gezondheid en welzijn. Door zelfgemaakte maaltijden te bereiden, kun je de controle houden over wat je eet en hoe het bereid wordt. Dit kan bijdragen aan een gelukkiger en gezonder leven. Probeer af en toe eens een nieuw, gezond recept uit en geniet van het samen koken en eten. Het is ook een leuke manier om tijd met elkaar door te brengen.

Een stel dat vrolijk samen kookt in hun keuken, omringd door verse ingrediënten.

6. Ga nooit vreemd

Niet emotioneel en zeker niet fysiek. Voordat je elkaar het ja-woord geeft, moet je je goed realiseren dat je dit doet voor de rest van je leven, in elk opzicht. Dus zelfs als je wordt verleid, hoor je trouw te zijn. Het is essentieel om te beseffen dat wanneer je trouwt, je een belofte doet om je partner loyaal te zijn. Dit betekent dat je emotioneel en fysiek trouw moet zijn. Het is niet alleen belangrijk om de relatie te beschermen, maar ook om respect te tonen voor je partner. Het is nooit een goed idee om vreemd te gaan, of het nu emotioneel of fysiek is. Voordat je trouwt, is het belangrijk om je te realiseren dat dit een levenslange verbintenis is en dat je altijd trouw moet blijven aan je partner. Zelfs als je verleid wordt, moet je de kracht hebben om nee te zeggen en trouw te blijven aan je partner.

7. Ga nooit kwaad naar bed

Zoen elkaar simpelweg en ga niet boos slapen. Door dit gewoon te hanteren, bespaar je jezelf veel leed. Een ruzie voor het slapengaan kan niet alleen leiden tot een onrustige nacht, maar ook tot een slechte start van de volgende dag. Als je wakker wordt met negatieve gedachten en emoties, kan dit een negatief effect hebben op je humeur en productiviteit voor de rest van de dag. Daarom is het belangrijk om ruzies voor het slapengaan te vermijden en in plaats daarvan vreedzame oplossingen te zoeken. Dit kan betekenen dat je geduldig bent en luistert naar de bezorgdheden van de ander, of dat je gewoon een simpele zoen geeft en elkaar goedenacht wenst. Door dit te doen, kan je ervoor zorgen dat je beiden met een rustig gevoel het bed in gaat en een goede nachtrust hebt.

Een illustratie van een koppel dat elkaar kust voor het slapengaan.

8. Accepteer discussies

Elke relatie kent ruzies. Je gaat het nooit altijd eens met elkaar zijn, maar je moet de ander wel aanhoren en luisteren naar hun kant van het verhaal. Ga daarna door zonder kwade gevoelens te koesteren. Het is essentieel om discussies te accepteren en te zien als een manier om te groeien en te leren. Door open en eerlijk te communiceren, kan je begrip hebben voor de ander en samen tot een oplossing komen. Probeer emoties en persoonlijke aanvallen buiten te laten en focus je op het probleem. Dit kan soms moeilijk zijn, maar het is de moeite waard om een gezonde en respectvolle relatie te behouden. Accepteer discussies als een onderdeel van het leven en gebruik ze om te leren en te groeien.

9. Respecteer elkaar

Naast elkaar liefhebben, is het belangrijk dat je elkaar bewondert, waardeert en als gelijkwaardig beschouwd. Zowel in goede tijden als in slechte. Respect voor elkaar is de basis voor een gezonde en harmonieuze relatie. Het gaat niet alleen om het respecteren van elkaars wensen en grenzen, maar ook om het waarderen van elkaars unieke karakter en persoonlijkheid. Als we elkaar respecteren, geven we aan dat we elkaar waarderen en vertrouwen. Dit kan leiden tot een dieper begrip en verbondenheid tussen partners. Dus laat ons elkaar respecteren, ongeacht onze verschillen, en zo een gezonde en positieve relatie opbouwen.

Een afbeelding van een stel dat elkaars individualiteit bewondert en respecteert.

10. Onderhoud een goed huishouden

Het is erg belangrijk om je huis schoon en op orde te houden. Dit reflecteert de situatie in je leven. Als de leefomgeving slordig en onopgeruimd is, is er ongetwijfeld ook chaos in je leven. Daarom is het van groot belang om je huis regelmatig te onderhouden. Zo kun je ervoor zorgen dat alles op zijn plek blijft en dat het huis er netjes uitziet. Dit houdt in dat je het huis regelmatig stofzuigt, de vloeren dweilt en het huis af en toe grondig poets. Ook is het belangrijk om afval op te ruimen, rondslingerende spullen op te bergen en de was op te vouwen. Door je huis op deze manier te onderhouden, zul je merken dat je leven georganiseerder en rustiger verloopt. Het is dan ook zeker de moeite waard om tijd te besteden aan het onderhouden van een goed huishouden.

11. Wees goede ouders

Onderdeel van blijk van liefde voor je kinderen, is door hun een goede opleiding te geven. Een goede scholing of beroepsopleiding is belangrijk.  Daarnaast is het ook essentieel om een goede, liefdevolle en stabiele omgeving te bieden voor je kinderen. Dit betekent niet dat alles altijd perfect hoeft te zijn, maar wel dat je altijd bereid bent om met hen te communiceren en hun emotionele behoeften te ondersteunen. Het is ook belangrijk om je kinderen te leren respect te hebben voor anderen en om te leren hoe ze verantwoordelijkheid kunnen dragen. Als ouders moeten we ons ook bewust zijn van onze eigen emoties en hoe we hiermee omgaan, om zo een gezonde emotionele sfeer te creëren voor onze kinderen. In het einde gaat het om het geven van liefde en ondersteuning aan je kinderen, zodat ze kunnen groeien tot gezonde, gelukkige en verantwoordelijke individuen.

Ouders helpen hun kinderen met huiswerk, benadrukt het belang van educatie.

12. Trouw iemand met goede genen

Dit spreekt voor zichzelf. Als je iemand trouwt, wil je dat ze gezond zijn en een lange levensverwachting hebben. Goede genen spelen hierbij een rol. Wanneer je iemand met goede genen trouwt, heb je meer kans op gezonde kinderen en een langer leven samen. Het is ook fijn om te weten dat je partner minder kans heeft op bepaalde aandoeningen of ziektes. Dit alles is natuurlijk niet het enige wat telt bij het kiezen van een partner, maar het kan wel een factor zijn om in overweging te nemen.

13. Laat je geloofsovertuigingen je dichter tot elkaar brengen

Deel je overtuigingen ook met je kinderen zodat zij zich geleid voelen door sterke normen en waarden. Het delen van geloofsovertuigingen kan ervoor zorgen dat je dichter tot elkaar komt als gezin of als gemeenschap. Door open en eerlijk te communiceren over je overtuigingen en deze te delen met anderen, kan dit leiden tot een dieper begrip en verbondenheid met elkaar. Het is ook belangrijk om je overtuigingen te delen met je kinderen, zodat zij zich geleid voelen door sterke normen en waarden. Zo kunnen ze opgroeien tot weloverwogen en bewuste individuen met een sterke moraal en zelfdiscipline. Door je geloofsovertuigingen te delen, kun je elkaar ondersteunen en steunen in tijden van twijfel en uitdagingen. Zo kan het delen van geloofsovertuigingen een krachtig hulpmiddel zijn om dichter tot elkaar te komen.

Een gezin dat samen bidt, symboliseert eenheid in geloof.

14. Accepteer zowel de negatieve als de positieve dingen

Niemand is perfect en het gras is niet groener bij de buren. Onthoud altijd de ander lief te hebben. Soms zijn er dingen in het leven die we niet leuk vinden of die ons verdriet doen. Dit kan van alles zijn, van het krijgen van een afwijzing tot het verliezen van een dierbare. Het is belangrijk om te accepteren dat deze dingen een deel zijn van het leven en dat ze onvermijdelijk zijn. Maar het is ook belangrijk om te accepteren dat er ook goede dingen in het leven zijn, zoals het vieren van speciale momenten en het krijgen van complimenten. Als we alleen focussen op de negatieve dingen, dan missen we al het moois dat het leven ons te bieden heeft. Het accepteren van zowel de positieve als de negatieve dingen kan moeilijk zijn, maar het is essentieel voor een gelukkig en evenwichtig leven. Probeer deze acceptatie te omarmen en geniet van het leven, zowel in de hoogte- als de dieptepunten.

Liefde die de tijd trotseert

Deze blog biedt inspiratie en wijze woorden van een koppel dat al 75 jaar samen is. Ze hebben ons geleerd dat er geen geheim is voor een lang en gelukkig huwelijk, maar dat het draait om het delen van het leven met iemand van wie je houdt en het vinden van een balans tussen geven en nemen. Bij WelkeOnlineDatingsite.nl helpen we je graag bij elke stap van jouw zoektocht naar liefde en geluk, of je nu net begint met daten of al jarenlang gelukkig getrouwd bent. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het vinden van een geschikte datingsite.

2 reacties op “Ontdek het huwelijksadvies van een 75-jarig koppel!”

  1. superboer schreef:

    ja verwaand en arrogant zijn ze hier zeker wel mgtow/ en vaak ook nog zo lelijk als wat, denk dat ze heel wat zijn maar stellen al niks voor, zien er niet uit, te dik, en meer van deze onzin.

  2. MGTOW schreef:

    Zonder twijfel zijn dit goede adviezen. Echter ga je vrouwen die zich aan dit soort regels zullen conformeren niet op een datingsite vinden. Onderzoek laat zien dat vrouwen op een datingsite al 80% van de mannen op voorhand afwijzen op basis van uiterlijk. Veeleisend en verwaand zijn geen goede uitgangspunten. Veel vrouwen op datingsites beschrijven zich als spiritueel en ruimdenkend. Sterke normen en waarden kun je dan wel vergeten.Niet voor niets zijn zo veel vrouwen op datingsites ‘bewust gescheiden’. Vraag je naar de reden dan krijg je vaagheden zoals ‘niet happy’, koek was op, etc. Gelet op de schade die dit kinderen berokkent kun je wel zeggen dat het moreel ver te zoeken is. Wat aanvullende huwelijksadviezen:

    – trouw niet in gemeenschap van goederen
    – zoek een vrouw met traditionele normen en waarden, bijv. uit Oost-Europa
    – pas op met tatoo-chicks
    – let op mentale problemen; angststoornissen , depressie, medicijnen die hiervoor gebruikt worden
    – kijk eens naar de ouders (goede genen?)
    – neem een wat jongere vrouw, zeker geen oudere, dan jij zelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---