datingsite parship

Home » Hoeveel seks zou je wekelijks moeten hebben?
Blog

Laatst bijgewerkt op april 29th, 2019 | door Welke online datingsite?

2

Hoeveel seks zou je wekelijks moeten hebben?

Seks en gezondheid gaan hand in hand. Je krijgt hierdoor een slankere taille, een sterker hart en verlaagd risico op prostaat of borstkanker. Seks is ook goed voor je mentale gezondheid, aangezien je minder kans hebt op depressie en over het algemeen juist een beter humeur hebt. Toch lijkt de frequentie waarop mensen seks hebben, af te nemen, tot wel negen keer minder dan eerdere generaties. Voor koppels die getrouwd zijn, lijkt de frequentie zelfs nog lager uit te vallen, soms wel zestien keer minder per jaar.

Wat is er aan de hand?

Hierover kan enkel gespeculeerd worden. Toch lijkt een toename in tijd dat aan werk of het ouderschap wordt besteed een mogelijke verklaring te zijn voor de daling aan seks voor getrouwde koppels. Ook de toename in kwaliteit en toegankelijkheid van online entertainment, zorgt ervoor dat er minder tijd overblijft voor andere dingen. Veel mensen besteden hun vrije tijd thuis, voor de televisie, achter de tablet en bekijken Netflix of andere spelen spelletjes, waardoor seks op de achtergrond verdwijnt.

Zeker niet seksloos

De gemiddelde volwassene geniet ongeveer 54 keer per jaar van seks, dat is een beetje meer dan gemiddeld eens per week. Ondanks dat getrouwde koppels dit gemiddelde niet helemaal halen, hebben ze alsnog rond de 51 keer per jaar seks. Dit is hoopvol, aangezien het belangrijk is voor optimaal geluk om zeker eens per week seks te hebben. Koppels die veelvuldig seks hebben, lijken een verbeterd welzijn te hebben. Seks kan geassocieerd worden met een gevoel van tevredenheid binnen een relatie. Als je voorbij aan dit gemiddelde gaat, kunnen de voordelen juist weer gaan afzwakken. Toch zal het zeker niet verkeerd zijn om meer dan één keer per week seks te hebben. Het zal een koppel echter niet gelukkiger maken dan ze al zijn. Uiteraard blijft het lastig om de daadwerkelijke effecten van seks op ieders mentaal welzijn te bepalen. Een gezond seksleven is echter zeker de moeite waard.

Frequentie voor geluk

Als je het gemiddelde van eens per week niet haalt, kun je ervoor kiezen om hier verandering in te brengen, zolang het niet te geforceerd aanvoelt. Koppels die probeerden meer seks te hebben, voelden zich niet per se gelukkiger, zeker niet als het eerder aanvoelt als een taak. Als je wel reeds deze frequentie haalt, is het zeker niet nodig om het aantal keer seks per week te verhogen. Dit draagt nauwelijks bij aan een verhoogd gevoel van geluk. Als je al lang met elkaar samen bent, kan een beetje aanmoediging van buitenaf zeker in je voordeel werken om alles weer wat interessanter te maken. Doe hierbij niet meer dan wat het vuur weer wat kan doen opwakkeren.


About the Author

Anoniem2 Ervaringen - Hoeveel seks zou je wekelijks moeten hebben?

  1. MGTOW MGTOW says:

    Uit onderzoek blijkt dat de meeste vrouwen enkel oog hebben voor de top 10 a 20 procent van mannen qua uiterlijk. De doorsnee man lukt het niet eens met regelmaat een date te scoren. Dan is er nog me-too, verwaande vrouwen die mannen in de friendzone zetten, massale scheidingen….
    Hier de paradox van allerlei internet communicatie mogelijkheden en sexuele vrijheid van vrijgevochten vrouwen. Maar dus minder sex dan ooit. Het geboortecijfer is trouwens ook historisch laag. Vrouwen denken door alle opties die ze hebben altijd wel beter te kunnen krijgen en zijn bereid op hun beurt te wachten, totdat die top 10% Alpha man haar een one night stand rijker maakt.
    Maar misschien stijgt de hoeveelheid sex weer als sexrobots hun intrede doen.

  2. Wetter Wetter says:

    Wij hebben een goed huwelijk elke dag sex wij zijn 62 en 63 jaar. Jong in ons hoofd en body en toch zoek ik sex ernaast bij een andere vrouw, dat geeft de juiste balans en spanning in de relatie daardoor blijft het leuk en lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑