datingsite parship

Home » Hoe zet ik mijzelf goed in de datingmarkt? Tips om extra op te vallen!
Blog

Laatst bijgewerkt op februari 26th, 2020 | door Welke online datingsite?

1

Hoe zet ik mijzelf goed in de datingmarkt? Tips om extra op te vallen!

Daten is altijd al een spannende onderneming. Het kan een uitdaging zijn om jezelf goed te profileren tegenover iemand die je leuk vindt. Tegenwoordig zijn er zoveel nieuwe manieren om met mensen in contact te komen, dat het wellicht verwarring kan opleveren over hoe je jezelf goed neerzet in de datingmarkt. Toch zijn hier voldoende tips en adviezen voor te verzinnen, die je goed in de datingmarkt kunnen zetten en kunnen helpen om een geïnteresseerde dame of heer aan te trekken, zodat je met die persoon op een gezellige date kunt gaan.

Een goed beeld van jezelf neerzetten

Bij het online daten is het vooral belangrijk dat je een goede en duidelijke profielschets toevoegt aan je account. Zo kun je in één keer een goed beeld van jezelf neerzetten en weten mensen precies wie je bent, waar je interesses naar uit gaan en waarnaar je op zoek bent. Het is daarom dan ook zeker belangrijk dat je dit onderdeel van het online daten even goed je aandacht geeft. Je zult op basis van je profiel namelijk wel of niet leuke reacties krijgen van geïnteresseerde andere leden met wie je uiteindelijk op date zou kunnen gaan.

goed beeld van jezelf neerzetten

Online daten is populair

Steeds meer mensen vinden hun weg naar de online datingsites en datingapps. Of je nu op zoek bent naar een korte ontmoeting voor een onenightstand, of eerder behoefte hebt om iemand te vinden voor een langdurige, serieuze relatie, alles is hier mogelijk. Op deze website kun je vele datingsites vergelijken en er is altijd wel eentje die goed bij jou past! Er zijn zelfs datingsites die zich op een specifieke doelgroep of voorkeur richten, zodat je gelijk weet waar je jouw perfecte match zult kunnen tegenkomen. Er zijn zo veel voordelen te benoemen van het online daten en het is dan ook niet verwonderlijk dat het vinden van een date steeds vaker via deze weg verloopt. Je komt zo in contact met werkelijk honderden mensen, elk met hun eigen verlangens om iemand te vinden om een leuke tijd mee door te brengen.

Extra opvallen

Een bijkomstig nadeel hiervan is wel dat je profiel extra moet opvallen om te worden opgemerkt bij leuke dames of heren, aangezien er heel veel andere profielen zijn om uit te kiezen. Het is dan ook zeker een kunst om jezelf goed neer te zetten. Een eerste indruk blijkt online net zo belangrijk als in het dagelijkse leven en ergens nog meer omdat je deze niet kunt corrigeren. Je profiel kan genadeloos opzijgeschoven worden, nog voordat de ander de kans heeft genomen om je beter te leren kennen. Je profielschets bepaalt voor een groot deel het succes dat je in het online daten kunt behalen.

extra opvallen online dating

Optimale eerste indruk door een goede foto

Om een indrukwekkende eerste indruk achter te laten, zul je een duidelijke en aantrekkelijke profielfoto moeten plaatsen. Hier zul je als eerste op worden geselecteerd. Zorg ervoor dat je gezicht hier duidelijk op staat en een aangename indruk geeft bij andere leden op de datingsite. Vermijd hierbij zonnebrillen, petjes of groepsportretten. Het dient helemaal om jou te draaien, zodat anderen weten hoe je er uitziet.

Hoe kijk je op de foto?

Wees er bovendien op alert hoe je kijkt op de foto, want een norse of droevige blik is uiteraard minder aantrekkelijk dan een open, brede glimlach. Je kunt ook een leuke vakantiefoto kiezen, waarbij de achtergrond ook gelijk iets verteld over je persoonlijkheid of avontuurlijke instelling. Dit kan ook zeker bijdragen aan de indruk die je op anderen nalaat. Studies hebben aangetoond dat het dragen van rood op foto’s bovendien bijdraagt aan een betere indruk. Je kunt hierdoor al gauw tot meer dan 25% meer likes door krijgen en dat is toch een leuke bijkomstigheid.

dragen van rood

Wees duidelijk en speels

Een goede profielschets geeft naast een aantrekkelijke foto, ook een duidelijk beeld van je persoonlijkheid. Het is hierbij even zo belangrijk om aan te geven waarnaar je op zoek bent. Zo kunnen anderen zien of ze hierbij aansluiten. Het delen van persoonlijke interesses kan hierin nog meer interesse wekken. Een goed datingsite profiel is van groot belang. Als iets specifiek bij je hoort, kun je hier een cliffhanger van maken om de ander uit te nodigen hier een gesprek over aan te gaan. Zo zet je de aanzet tot een interactie en weet je zeker dat de ander deze interesse met je overeen heeft. Dit kan gaan over sport, muziek maken of het bereiden van een heerlijk gerecht. Nodig je potentiële date alvast uit om hier naar uit te kijken. Zo zet je jezelf op een aangename manier goed neer in de datingwereld.


About the Author

AnoniemEén Ervaring Hoe zet ik mijzelf goed in de datingmarkt? Tips om extra op te vallen!

  1. MGTOW-2 MGTOW-2 says:

    Deze wijsheden zijn enkel voor mannen bedoeld, vandaar misschien de foto van een man bij het artikel. Uit navraag blijkt dat vrouwen ongeacht de kwaliteit van de fotoos en de profielteksten overladen worden met berichten. Mijn ex had niet eens een foto, alleen op aanvraag, maar dus volop berichten.
    Vrouwen komen er ook mee weg om volslagen nietszeggende cliche teksten te plaatsen zoals: ‘mijn vrienden omschrijven mij als…’ hobbies: netflix, wijntje op het terras, etc etc. Of een profiel met helemaal geen tekst.
    Allerhande tips, datingcoaches en andere onzin zijn er voornamelijk bedoeld om mannen die geen succes hebben geld af te troggelen. Aangezien er op datingsites zo 10 x meer mannen dan vrouwen zijn (tot 50 jaar) zal dat altijd interessant blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑