datingsite parship

Home » Hoe wordt een liefdesbreuk minder pijnlijk?
Blog

Laatst bijgewerkt op juli 4th, 2019 | door Welke online datingsite?

0

Hoe wordt een liefdesbreuk minder pijnlijk?

Als je een relatie met iemand verbreekt, is dit nooit bedoeld om de ander te kwetsen. Het gaat er juist om dat je de waarheid deelt en dit doe je beter vroeger dan later. Of je nu degene bent die zelf de relatie verbreekt of het voelt aankomen vanuit de ander, je zult merken dat het zeker oplucht als het hoge woord eruit is. Dit zal zeker niet zo aanvoelen als je er nog middenin zit, maar er zijn zeker manieren om door een breuk heen te komen op een tolerante en zelfs bekrachtigende wijze.

Hecht niet te veel aan een schuld-slachtoffer verhaal

Veel mensen hebben de neiging om een relatiebreuk overmatig te analyseren. Een relatiebreuk kent verschillende kanten van het verhaal, afhankelijk van wie het vertelt. Uiteindelijk zoeken we altijd iemand om de schuld te geven. Je voelt vaak eerder mee voor de persoon die de breuk moet ondergaan, dan de persoon die de bewuste beslissing neemt. Echter is het juist vaak deze persoon die precies doet wat nodig is, omdat de ander iets niet wil of kan of simpelweg weigert. Voel je niet schuldig omdat je voor jezelf kiest.

Eerlijkheid loont

Eerlijk zijn over het feit dat een relatie niet werkt, is voor jezelf opkomen. Je wilt terugkijken en trots zijn op hoe je voor jezelf hebt gekozen. Het is zeker niet altijd een afwijzing, echter wordt het lastiger in te schatten of iets wel of niet werkt als partners geen goed idee hebben over wie ze zelf zijn. Het ontlopen van de waarheid maakt alles vele malen erger en het ontkennen van het probleem zal dit niet doen verdwijnen. Uiteindelijk maak je het jezelf een stuk moeilijker als je stressvolle situaties als het verbreken van een relatie vermijdt.

Ga zelf staan voor de waarheid als niemand het doet

Je kunt je een stuk vrijer voelen als je het lef durft op te brengen om een relatie te verbreken. Zelfs kortere relaties kunnen moeilijke breuken opleveren. Het digitale tijdperk, waarin nauwelijks nog traditionele romantiek aan de orde is, heeft veranderd hoe we met elkaar contact leggen. Zelfs een afwijzing na een enkele date kan haast aanvoelen als een relatiebreuk.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑