datingsite parship

Home » Hoe werkt speeddaten?
Blog

Laatst bijgewerkt op oktober 17th, 2018 | door Welke online datingsite?

1

Hoe werkt speeddaten?

Speeddaten is allang geen nieuwe trend meer in Nederland. Reeds tien jaar is het een bekend verschijnsel waar veel mensen gebruik van maken om op een ontspannen manier een potentieel nieuwe partner te ontmoeten. Het is een geaccepteerde manier om snel met meerdere mensen in contact te komen en te bepalen of er iemand tussen zit die je meer aanspreekt. In verschillende steden worden wekelijks tot maandelijks avonden georganiseerd met speeddaten, waar je je voor op kunt geven. Vaak kun je zelf selecteren wat je leeftijdsdoelgroep zal zijn, zodat je mensen ontmoet die bij je passen.

Naast het gebruikelijke online daten kun je nu ook via speeddaten meerdere mensen op een avond spreken en in het kort op een speeddate gaan. Lang niet voor iedereen is speeddaten een dusdanig bekend verschijnsel echter. Vaak is er ook een dosis moed en lef voor nodig om aan een dergelijke avond deel te nemen. Je staat namelijk redelijk in de picture. Maar dit mag zeker geen obstakel zijn, als het aankomt op het vinden van een nieuwe liefde.

Aanmelden voor speeddaten

Het speeddaten begint met het aanmelden voor de avond. Er zijn online verschillende sites te vinden die het speeddaten aanbieden en waarbij je terecht kunt voor een avondje kort daten met verschillende kandidaten. Je kunt zelf kiezen in welke stad je wilt gaan speeddaten. Zo zijn er bijeenkomsten in steden als Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Den Bosch, Rotterdam, Zwolle, Groningen, Utrecht, Breda en Eindhoven. Afhankelijk waar je woont of mogelijk naar toe wilt verhuizen in geval van een nieuwe relatie, kun je zelf kiezen waar je graag op speeddate wilt gaan. Vaak zijn er zelfs avonden waarbij verschillende rondes worden aangeboden, elk met een eigen leeftijdsdoelgroep.

Deze lopen van 20-35 jaar, 25-40 jaar, 30-45 jaar, 40-55 jaar en afhankelijk van je eigen leeftijd of voorkeursleeftijd van een mogelijke toekomstige partner, kun je je aanmelden voor de avond met een betreffende leeftijdsdoelgroep. Zo weet je zeker dat je in de juiste vijver aan het vissen bent en niet enkel dates krijgt die ofwel te jong of te oud zijn. Je kunt zo heel gemakkelijk selecteren en je kansen op het vinden van een geschikte partner vergroten. Tussen de 20 aanwezigen van het andere of zelfde geslacht zit ongetwijfeld wel iemand die je aandacht zal trekken.

Hoe verloopt de avond?

Als je arriveert bij de zaal waar het speeddaten zal plaatsvinden, begeef je jezelf de ruimte in. Hier staan diverse tafels opgesteld, soms met stoelen en andere keren blijf je staan. De vrouwen blijven de gehele avond bij hun aangewezen tafel, terwijl de mannen rouleren. Dit gebeurt telkens als de bel geluid wordt. Je krijgt per date ongeveer 5 minuten om met elkaar kennis te maken. Je krijgt beiden een matchkaart, waarop je de naam van je gesprekspartners vermeld, in geval je die persoon nogmaals wilt ontmoeten voor een verdere kennismaking. Ook kan het zo zijn dat je een ja of nee achter de naam van de verschillende gesprekspartners zet.

Zo blijkt achteraf wie interesse heeft in wie en of er sprake is van een match. Als zowel de man als de vrouw heeft aangegeven interesse te hebben in de ander, dan is de match een feit en kan er een vervolgdate worden afgesproken. Je hoort van de organisator van het Speeddaten wat de uitslagen zijn, waarna je de matchkaart terugkrijgt. Hierop zal dan het telefoonnummer van je match vermeld staan. Ook tijdens de avond kun je verder met elkaar in gesprek gaan. Een uiteindelijke vervolgdate kan dan alsnog gemaakt worden, als de interesse daadwerkelijk wederzijds blijkt te zijn.

Maak een goede indruk

Aangezien je maar 5 minuten krijgt om je een beeld te vormen van de persoon die voor je zit, is het belangrijk om een goede indruk te maken. Zenuwen kunnen hier nog wel eens roet in het eten gooien, dus het is verstandig een goede voorbereiding te doen. Een goede verzorging van je uiterlijk is uiteraard een eerste vereiste. Dit scheelt een hoop zorgen, als je er in ieder geval op kunt rekenen dat je er op je best uitziet. De ander zal ook eerder van je onder de indruk zijn. Daarnaast is het tijdens het gesprek belangrijk dat je goed luistert naar wat je gesprekspartner zegt. Zo krijg je een goede indruk en kun je ook goed inhaken op wat er verteld wordt. Het gesprek zal dan vanzelf soepel verlopen. Leg de verwachtingen niet te hoog. Dit helpt om je meer op je gemak te voelen en bij jezelf te blijven. Door rustig het gesprek aan te gaan, blijft dit ontspannen en aangenaam.

Maak oogcontact en geef duidelijk aan wie je bent, wat je interesses zijn en hoe je de avond ervaart. Houd je matchkaart zoveel mogelijk buiten beeld en noteer wel of niet iemands naam buiten zicht van de persoon zelf. Zo voel jullie je beiden niet ongemakkelijk of verplicht tot iets waar je geen behoefte aan hebt. Laat de avond een mogelijkheid zijn voor jezelf om jezelf te presenteren en het contact met anderen te oefenen. Leuke gesprekken kunnen zo tot stand komen en wie weet vind je zelfs wel echt iemand waarmee je verder op date wilt gaan.


About the Author

AnoniemEén Ervaring Hoe werkt speeddaten?

 1. MGTOW MGTOW says:

  Speeddaten werkt als volgt:
  1) meld je aan en merk dat de kans groot is dat de avond wordt verzet ivm tekort aan vrouwelijke kandidaten
  2) man komt alleen
  3) vrouw komt met vriendin, uit nieuwsgierigheid
  4) vrouw en vriendin worden vermaakt door mannen die zich uitsloven
  5) man kruist op een formulier meerdere kandidaten aan
  6) vrouw kruist niemand aan, want doorsnee mannen hebben haar interesse niet
  7) gedesillusioneerd verlaat de man het cafe
  8) vrouw en vriendin kletsen nog na en lachen om al die sukkels

  Kortom niet aan beginnen. Het is een overbetaald drankje. Spreek vrouwen in het wild aan als je wat van plan bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑