datingsite parship

Home » Hoe werkt Happn?
Blog

Laatst bijgewerkt op januari 3rd, 2018 | door Welke online datingsite?

4

Hoe werkt Happn?

Op de datingapp Happn kun je een eigen profiel maken en foto’s toevoegen. Je kunt hier bovendien andere profielen bekijken om te zien of er iemand tussen zit die je aanspreekt. Waarin Happn verschilt met andere datingapps als Tinder, is dat Happn tevens profielen toont van personen die je mogelijk eerder bent tegengekomen. Op basis van informatie die over jou bekend is, zoals locaties waar je bent uit geweest, speurt Happn individuen op die eveneens daar zijn langsgekomen. Zo vind je mensen terug die je mogelijk al eens in levenden lijve hebt ontmoet, maar verder nog geen contact mee hebt gehad.

Voordelen van Happn app

Mogelijk heb je wel iemand gezien die je leuk vond, maar heb je hier geen actie in ondernomen. Nu is de kans klein dat je dezelfde persoon opnieuw zult tegenkomen. De datingapp van Happn kan hierbij een beetje helpen. Hiervoor is het echter wel nodig dat de ander ook lid is van Happn, aangezien de app op basis van locatie en tijdstip kan achterhalen wie bij elkaar in de buurt is geweest. Je kunt zelfs zien of dit vaker heeft plaatsgevonden en of jullie dus vaker om elkaar heen cirkelen. Wanneer deze persoon je verder aanspreekt, kun je dit kenbaar maken door zijn profiel te liken of door deze juist weg te scrollen.

Wel of niet leuk

Je kunt in de datingapp Happn verschillende profielen bekijken. Deze worden je in een algemeen overzicht getoond en op basis van kerninformatie en de profielfoto’s kun je bepalen of een dergelijk profiel je interesse heeft of niet. Je geeft door middel van een hartje aan of je iemand interessant vindt. Wanneer dit niet het geval is, geef je het profiel een kruisje. Zo verdwijnt het uit zicht en komen er nieuwe profielen langs, waarover je een indruk mag achterlaten.

Contact leggen voor kennismaking

Zodra je hebt aangegeven dat iemand je leuk lijkt, wacht je tot hier een reactie op terug komt. Wanneer duidelijk is dat de ander jou ook leuk vindt, krijg je de mogelijkheid om met de ander in contact te komen. Het kan echter ook voorkomen dat een ander jouw profiel nog niet eens heeft bekeken, wat het wachten op een bevestiging extra langdradig kan maken. In dat geval heb je de mogelijkheid tot het versturen van een ‘charm’. De ander krijgt hier namelijk een aparte melding over, waardoor hij of zij kan besluiten jouw profiel te bekijken.

Charms voor meer Crushes

Een ‘charm’ kan leiden tot een ‘crush’, een wederzijdse like op elkaars profiel. Het contact kan zo sneller gelegd worden. Wanneer de ander geen interesse heeft, is dit ook gelijk sneller duidelijk. Dit scheelt een onnodig lang en hoopvol afwachten en kun je verder gaan met je zoektocht naar mister of mrs. right. Bij aanmelden van een lidmaatschap krijg je de beschikking tot een tiental ‘charms’, waarmee je mensen kunt attenderen op jouw profiel. Wanneer deze op zijn, kun je uiteraard extra ‘charms’ bijkopen, voor slechts € 0,10 of € 0,20 per stuk.

Chatfunctie is laagdrempelig

Zodra er een ‘crush’ is gevormd, kun je met elkaar chatten. Zo kun je de ander al wat beter leren kennen, zonder dat het te ongemakkelijk wordt. Wanneer je opmerkt dat je elkaar had kunnen treffen op andere locaties, heb je gelijk een goed onderwerp om de conversatie mee te op te starten. Blijkbaar komen jullie interesses meer overeen en het loont om dit verder uit te zoeken. Via de chatfuncties kun je leuke gesprekken voeren, verhalen vertellen over je dag en zo een goede indruk krijgen over hoe iemand op je reageert. Ook kun je zelf uiteraard zo een beter beeld krijgen van iemand.

Optionele functies

Naast een tekstbericht kun je ook meer over de ander te weten komen, via andere opties binnen Happn. Je kunt het bericht opvrolijken met aparte stickers of muziek delen via spotify. Ook kun je voiceberichtjes achterlaten, zodat je elkaars stem kunt horen. Ook hierin zit vaak onbewust een hoop informatie over hoe de ander in elkaar steekt. Een stem heeft toch ook een bepaalde uitwerking op hoe je iemand interpreteert. Je kunt op basis van al deze informatie en gedeelde ervaringen bepalen of je iemand in het echt wilt ontmoeten tijdens een persoonlijke date. Zonder gelijk te dichtbij te komen, leer je zo toch al ongemerkt veel over iemand weten.


About the Author

Anoniem4 Ervaringen - Hoe werkt Happn?

 1. pascal pascal says:

  ik heb hier wellicht een goeie match gevonden
  maar ik had wel graag eens geweten als ik like heb
  hoe ik deze terug vind want dat lukt mij niet

 2. marcel marcel says:

  ik heb een jaar af genomen met automatisch verlengen.
  maar kan nergens vinden hoe ik dat moet verwijderen

 3. MGTOW MGTOW says:

  Happn is een nep app waar niets ‘happent’. Op die manier proberen ze je te verleiden tot de aankoop van dure credits. Met die credits zou je de aandacht van iemand kunnen trekken en misschien gebeurt er dan wel wat. Veel vrouwen die wel honderd keer voorbijkomen, de app staat er op een gegeven moment helemaal vol mee. Maar is dus allemaal nep en er gebeurt niets.

 4. Emma Emma says:

  Hoe merk ik of iemand, die ik een hartje heb gestuurd, mij met het kruisje weggeklikt heeft? Zie ik die persoon dan nog?
  Dit alles over Happn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑