datingsite parship

Home » Hoe werkt “Blacklisten” op Lexa?
Blog

Laatst bijgewerkt op april 19th, 2018 | door Welke online datingsite?

3

Hoe werkt “Blacklisten” op Lexa?

Lexa is één van de bekendste en vooraanstaande online datingsites in Nederland. Veel singles zijn al via deze datingsite met elkaar in contact gekomen en veel dates, relaties, en huwelijken zijn hieruit voortgekomen. Als single kun je hier uit veel gevarieerde profielen kiezen en bekijken wie je interesse pakt. Uiteraard kunnen anderen ook geïnteresseerd raken in jouw profiel en zullen ze gaan reageren op posts die je plaatst of zelfs met je in contact proberen te komen. Dit kan wel of niet welkom voor je zijn en wanneer dit niet het geval is, kan het vervelend zijn om telkens ongewenst door iemand te worden benaderd. Zeker wanneer je voor bepaalde functies, zoals het versturen maar ook het ontvangen van berichten, moet betalen, heb je waarschijnlijk liever dat de personen je niet meer kunnen bereiken. Gelukkig heeft Lexa hier verschillende functies voor bedacht, om je hierin te ondersteunen.

Functie ‘verbergen’

Er zijn verschillende functies waarmee je bij de datingsite Lexa kunt aangeven dat je het contact wilt beperken met bepaalde andere leden. Het online daten moet immers wel een leuke en aangename ervaring blijven. Daarom wordt het mogelijk gemaakt om aan te geven, voor wie je liever minder bereikbaar wilt zijn. Zo is er bijvoorbeeld de functie ‘verbergen’, waarmee je een profiel uit je lijsten en zoekresultaten kunt verwijderen. Het is zelfs mogelijk om tot wel 999 profielen uit je lijsten te laten verbergen. Je zult ze zo niet langer steeds voorbij zien komen. Het blijft voor deze leden echter wel mogelijk om jouw profiel te vinden, hierop te reageren en ook kunnen ze gewoon flirts sturen, jouw profiel toevoegen aan hun favorieten of jou een bericht sturen wanneer ze een interesse kenbaar willen maken. Er verandert dan ook niet heel veel door inzet van deze functie, echter geeft het wel wat meer rust, wanneer je bepaalde profielen niet steeds voorbij wilt zien komen terwijl er toch weinig interesse vanuit jouw kant uitgaat.

Functie ‘Blacklisten’

Een andere functie die binnen de functionaliteiten van de datingapp Lexa te vinden is, heet ‘blacklisten’. Met deze tool kun je de volledige communicatie met andere leden blokkeren. Wanneer je dus niet wilt dat iemand je nog berichten stuurt, dan is dit de aangewezen methode om hier een halt toe te roepen. Er verandert echter verder weinig, aangezien het profiel van deze persoon alsnog gewoon vindbaar is in jouw lijsten en ook in de zoekresultaten. De personen van wie je het profiel op een blacklist zet, kunnen wel gewoon jouw profiel bezoeken en eveneens wederom flirts sturen of jouw profiel toevoegen aan hun favorieten. De mogelijkheden tot het versturen van berichten is echter uitgeschakeld en niet langer meer beschikbaar voor deze personen. Zij ontvangen dan vanzelf een bericht waarin dit wordt medegedeeld, zodra ze een poging doen tot het versturen van een bericht.

Hoe werkt blacklisten?

Wanneer je iemands profiel wilt verbergen, doe je dit heel gemakkelijk door te klikken op het kruisje rechts naar zijn of haar omschrijving. Het profiel van deze persoon wordt dan gelijk verwijderd uit alle lijsten en zal evenmin nog zichtbaar zijn in de zoekresultaten. Er is nog een andere manier om het profiel van iemand te verbergen, namelijk door op de link te klikken, die onderaan de pagina van het profiel van de desbetreffende persoon te vinden is. Hier staat duidelijk de optie ‘dit profiel verbergen’ vermeld. Om te voorkomen dat een andere member je berichten kan toesturen, kun je deze op blacklist zetten door op link ‘Blacklist dit profiel’ te klikken. Deze vind je eveneens onderaan de pagina van het profiel van de betreffende persoon.

Inzicht in je instellingen

Om inzicht te krijgen in welke en hoeveel profielen je reeds hebt verborgen of toegevoegd aan de blacklist, kun je de rubriek ‘Mijn instellingen en membership’ bezoeken. Hier vind je vervolgens een gedeelte met de naam: ‘Verborgen en geblackliste profielen’. Het is eveneens mogelijk om profielen die je eerder hebt verborgen of toegevoegd aan de blacklist, terug te zetten. Zo krijgen deze profielen weer alle mogelijkheden zoals voorheen. Dit doe je heel gemakkelijk door op het kruisje rechtsboven van het betreffende mini-profiel op één van beide lijsten te klikken. Ze zijn dan niet langer meer verborgen of geblacklist.


About the Author

Anoniem3 Ervaringen - Hoe werkt “Blacklisten” op Lexa?

 1. werner korenhof werner korenhof says:

  Ik krijg een persoon niet terug het schijnt dat ik haar geblokkeerd heb ???????????

 2. Rene Rene says:

  Vraagje: is het mogelijk om mijzelf niet zichtbaar te laten zijn voor iemand die mij kent? Ik kom namelijk een bekende tegen waarvan ik niet wil dat zij weet dat ik aan het daten ben. Ik wil mijn privacy daarin houden. Blacklisten kan ik haar wel, maar dat krijgt zij dan van mij te zien en ik wil haar niet “kwetsen”.

  Vr. gr.

  • Ima Ching Ima Ching says:

   Het blacklisten zorgt er enkel voor dat je niet meer met elkaar kunt communiceren via Lexa. Het is bedroevend dat je behoorlijk wat betaalt voor het platform, maar dat geheel blacklisten (onzichtbaar) onmogelijk is. Volgens mij kan je wel je foto ‘op verzoek zichtbaar’ zetten, maar dan geldt dat voor algemeen. Aan de andere kant: als je haar op een vrijgezellenfeest zou tegenkomen, hoe zou je haar dan willen ‘blacklisten’? Ik zou mijn zichtbaarheid maar opvatten als ‘kansen vergroten’ en (specifiek richting haar) als ‘collateral damage’.

   Ik kwam laatst iemand tegen uit mijn klantenkring en laat ik dat nou net een leuke dame vinden. Heb ik afgelopen zaterdag toch een hele leuke date mee gehad bij mij thuis nog wel! Dan ben ik toch wel blij dat het blacklisten niet mogelijk was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑