datingsite parship

Home » Hoe voorkom je eenzaamheid tijdens de kerst?
Blog

Laatst bijgewerkt op december 23rd, 2018 | door Welke online datingsite?

0

Hoe voorkom je eenzaamheid tijdens de kerst?

Veel singles hebben een hekel aan de decembermaand. Familie en vrienden die wel een partner en gezin hebben, zijn druk bezig met voorbereidingen voor de feestdagen. Sinterklaasgedichten maken, surprises in elkaar knutselen, ideeën opdoen voor het kerstdiner met de familie. En jij zit in je eentje thuis en vraagt je af hoe je deze dagen doorkomt. Er zijn wel een paar dingen die je kunt doen om een eenzame kerst te voorkomen.

Nodig zelf mensen uit

Je hoeft natuurlijk als single niet te gaan zitten wachten tot je wordt uitgenodigd voor het kerstdiner en dan op Eerste Kerstdag gedeprimeerd te constateren dat dit weer niet is gebeurd. Je kunt natuurlijk ook zelf het initiatief nemen. Heb je bij voorbeeld een broer of zus met een gezin, stel dan voor om Kerst gezellig bij jou thuis te vieren. Kerst heeft twee dagen, dus wie weet had het gezin nog geen plannen voor beide dagen. Vraag het wel op tijd, begin december ben je echt te laat. Maak het gezellig, haal lekkere dingen in huis en maak er samen met je gasten een leuke dag van.

Breng de kerst door met andere singles

Heb je toevallig nog een single of misschien wel meerdere in je vriendenkring? Stel dan voor om de kerstdagen gezamenlijk door te brengen. Jullie kunnen samen het kerstdiner samenstellen, ieder maakt een gang van het diner. Misschien voor iedereen een klein cadeautje onder de kerstboom, wat lekkers bij de koffie of thee voordat jullie aan tafel gaan. Na het diner samen een goede film kijken en je hebt zonder dat het heel veel moeite kost een leuke dag samen.

Boek een vakantie naar de zon

Heb je echt helemaal geen zin in “het kerstgedoe” dan kun je ook nog overwegen om een vakantie naar de zon te boeken rond de feestdagen. In een land als Egypte bij voorbeeld merk je niets van de kerst. Het is er heerlijk weer en je kunt er een prima vakantie doorbrengen. Ook op de Canarische Eilanden is het altijd mooi weer, of als je het verder weg zoekt op de Antillen, hoewel daar natuurlijk wel kerst wordt gevierd, maar wel heel anders dan in Nederland.

Zwelg niet in je eenzaamheid

Zijn de bovenstaande ideeën geen optie? Bedenk dan dat kerst maar twee dagen duurt en dat het daarna gewoon weer 27 december is. Het heeft geen zin om tijdens de kerstdagen mokkend op de bank te gaan zitten bedenken dat “iedereen” je is vergeten. Soms kan het ook wel prettig zijn dat je de deur niet uit hoeft en lekker een paar vrije dagen voor jezelf hebt. Als je niet hoeft te werken kun je misschien eindelijk dat boek eens gaan lezen, die film kijken of desnoods je keuken een flinke poetsbeurt geven met de kerstmuziek op de radio op de achtergrond. Hoe dan ook gaat ook deze Kerst gewoon weer voorbij en daarna worden de dagen ook al snel weer langer. En dan duurt het nog een hele poos voordat het weer Kerst is.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑