datingsite parship

Home » Hoe vind ik mijn soulmate?
Blog

Laatst bijgewerkt op oktober 15th, 2018 | door Welke online datingsite?

1

Hoe vind ik mijn soulmate?

Veel mensen zijn overtuigd van de mogelijkheid dat ergens gedurende het leven iemand voorbij zal komen, met wie het werkelijk klikt en die een waardevolle aanvulling op het eigen leven zal zijn. Iemand met wie je dingen kunt delen, bij wie je geborgenheid zult vinden, mogelijk zelfs een gelukkig gezinsleven mee kunt starten. Deze persoon zal dan begrijpen hoe jij in elkaar steekt en je steun, liefde en aanmoediging bieden tijdens uitdagingen die het dagelijks leven te bieden heeft. Wie wil dat nou niet? Toch blijkt het vaak nog een hele onderneming te zijn om je daadwerkelijke soulmate te vinden.

Vele pogingen en mogelijk enigszins teleurstellende relaties later kun je nog steeds zonder die persoon door het leven lopen en dit kan leiden tot moedeloosheid en een onbestemd gevoel. Toch zijn er zeker wel methodes te bedenken die een ontmoeting met je soulmate waarschijnlijk maken. Verandering begint immers bij jezelf en door dichter bij jezelf te komen, zul je ook sneller en gemakkelijker iemand tegen het lijf lopen die overeenkomt met je droombeeld van de ideale partner.

Houd van jezelf

Een eerste vereiste in het vinden van je soulmate is helemaal tevreden te zijn met wie je zelf bent. Er is immers niemand die jou het beste kent en weet wat jouw verhaal is dan jezelf. Niemand zal daar volledig begrip of waardering voor kunnen geven. Hoe meer je trouw bent aan jezelf, des te vrolijker, gezonder en levenslustiger je zult zijn. Dit maakt je aantrekkelijk voor eenieder met dezelfde interesses en leefstijl, waardoor je eerder een dergelijk overeenkomstig persoon zult kunnen gaan aantrekken. Door de dingen te doen die jou gelukkig maken en vreugde brengen, plaats je jezelf in een omgeving met gelijkgestemden.

Op een gegeven moment kan hier ineens iemand tussen zitten die veel van je boxen aftikt en met wie het werkelijk lijkt te klikken. Ontdek voor jezelf wat bij jou past, waar je interesses naar uit gaan en ga hier volop in op. Door de dingen te doen die belangrijk zijn voor jou, groei je zelf als persoon en leer je steeds beter van jezelf te houden. Door jezelf serieus te nemen in je behoeften, verlangens en vaardigheden, zul je dit steeds meer gaan uitstralen en mensen die op eenzelfde manier in het leven staan, zullen zich tot jou aangetrokken gaan voelen. Zo loop je vanzelf tegen die ene speciale persoon aan en hoef je je niet langer anders voor te doen dan je bent.

Wees geduldig

Al het goede heeft tijd nodig. Voor het vinden van een fijne partner zal veel geduld moeten worden opgebracht. Zeker als het leven eerst andere plannen met je heeft. Het lot bepaalt uiteindelijk wanneer het tijd zal zijn om iemand te ontmoeten die werkelijk aan je verwachtingen en wensen voldoet. Als je genoegen wilt nemen met een snelle oplossing, kun je tientallen relaties hebben zonder daadwerkelijk de juiste verbinding te ervaren. Voor een waardevolle relatie waarbij je werkelijk op één lijn ligt en waarbij je je op je gemak kunt voelen, zal meer van je gevraagd worden. Er zal worden verlangd dat je voor jezelf helemaal duidelijk maakt wat je wensen zijn en vervolgens zul je hier trouw aan moeten blijven. Afdwalen leidt tot ander soort ontmoetingen die ogenschijnlijk lijken te bieden waarnaar je op zoek bent, maar enkel een uiterlijk vertoon blijken te zijn.

Deze teleurstellingen zijn echter niet bedoeld om je te ontmoedigen, maar eerder om voor jezelf duidelijker te krijgen wat je verdient en waarnaar je hart verlangt. Je krijgt zo een steeds helderder beeld van hoe jouw ideale partner eruit moet zien, hoe je je bij deze persoon wilt voelen en waar je zeker geen genoegen mee hoeft te nemen. Het vinden van je soulmate vergt van je dat je eigen gevoelens niet verloochend omwille van een schijngevoel van liefde en aandacht. Het vinden van de ware vraagt optimale trouw aan wie je zelf bent. Het loslaten van oppervlakkige verlangens is een belangrijk onderdeel in het toe-eigenen van ware liefde voor jezelf.

Laat je niet misleiden

Een verlangen kan je doen geloven dat iemand reeds de ware is, terwijl dit enkel een projectie is van een diep intern gevoel dat je graag vervuld wilt zien gaan. De ander lijkt hierdoor de juiste te zijn, zelfs als het contact moeilijk en stroef verloopt. Je kunt hierdoor zelfs de nodige red flags negeren om maar te kunnen geloven dat je nu je soulmate hebt ontmoet en je eindelijk kunt gaan beleven wat je zo graag wilt ervaren. Toch blijkt dan, als de eerste verliefdheid is gedoofd, dat het beeld niet helemaal overeenkomt met de werkelijkheid. Het is belangrijk om mensen te blijven zien voor wie ze zijn en niet voor hoe je graag wilt dat ze zijn.

Mogelijk zie je wel een waarlijk potentieel, maar als de ander daar zelf niet is of weet van heeft, zal een relatie alsnog nauwelijks vervullend zijn. Het is belangrijk om te kijken naar waar je verlangen over gaat en dat je hier zelf invulling aan geeft. Door de dingen te gaan doen die je graag met je soulmate zou willen ondernemen, plaats je jezelf reeds in die realiteit en zal je daar uiteindelijk de juiste partner gaan ontmoeten. Het verlangen wordt zo reeds werkelijkheid en de situatie leent zich een stuk beter voor het vinden van je soulmate. Leef het leven dat je samen met iemand wilt leven en de partner wordt een daadwerkelijke aanvulling, in plaats van opvulling van een onvervuld leven. Je zult zo de juiste uitstraling krijgen voor het ontmoeten van je soulmate.


About the Author

AnoniemEén Ervaring Hoe vind ik mijn soulmate?

  1. MGTOW MGTOW says:

    Vrouwen op datingsites hebben enkel oog voor de knapste 20% van mannen, dit heeft onderzoek aangetoond. Hoe denken deze vrouwen hun soulmate te ontmoeten?
    De meeste vrouwen zijn ook niet tevreden over zichzelf (volgens dit artikel een belangrijke vereiste), daarom liegen ze over hun gewicht en gebruiken ze oude fotoos.
    Zoek je een soulmate neem dan een hond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑