datingsite parship

Home » Hoe verwerk ik snel liefdesverdriet?
Blog Hoe verwerk ik snel liefdesverdriet?

Laatst bijgewerkt op januari 15th, 2020 | door Welke online datingsite?

0

Hoe verwerk ik snel liefdesverdriet?

Liefde eindigt soms in hartzeer. Waar je eerst nog hoteldebotel was en er een prachtige toekomst in het verschiet leek te liggen, realiseer je je ineens dat al dit plotseling verloren is. Je hele wezen moet zich aanpassen aan een nieuwe realiteit, één waarvan de veronderstelde liefde van leven geen deel meer uitmaakt. Je zult zonder de ander door moeten en al je plannen en dromen moeten bijstellen. Dit kan ongelooflijk veel pijn doen en de nodige verwarring met zich meebrengen.

Want hoe schakel je zo snel tussen de oude en de nieuwe werkelijkheid waarin je je nu verkeert? En hoe verwerk je snel het liefdesverdriet dat je lijkt op te slokken? Gelukkig zijn hier wel enkele tips en adviezen over te geven, die je kunnen helpen weer snel te herstellen zodat je het leven weer vreugdevol kunt benaderen.

Neem je pijn serieus

Een goed begin om snel van je liefdesverdriet af te komen, is door te erkennen dat je pijn hebt. Deze pijn is zeker heel realistisch en moet niet worden onderschat. Onderzoek heeft uitgewezen dat bij liefdesverdriet dezelfde gebieden in de hersenen oplichten als wanneer je fysiek gewond zou raken. Ondanks dat je geen daadwerkelijk zichtbare wonden met je meedraagt, registreert je lichaam de pijn die je ervaart wel als waarheid. Het is dus zeker iets waarvan je moet herstellen en wat je volledige aandacht en zorg vereist.

Je kunt hier niet te argeloos mee omgaan en evenmin verwachten dat het zomaar even plotseling weer ophoudt als dat het zich aandiende. Pijn is iets wat je serieus moet nemen en jezelf in moet ondersteunen. Liefdesverdriet doet je verlangen naar iemand, naar een gevoel van liefde en geluk. Wanneer deze behoefte niet langer vervuld wordt, doet dit waarlijk pijn. Erkenning van de ernst hiervan is dan een eerste stap naar herstel.

liefdesverdriet verwerken

Wees aardig voor jezelf

Liefdesverdriet is uitreiken en verlangen naar iets buiten jezelf. Je wilt dat een ander het gevoel beter maakt, je geeft wat je nu moet missen, namelijk liefde en genegenheid. Een goed recept om snel over je liefdesverdriet heen te geraken is, is dan ook om deze behoefte zelf op te vullen. Overlaat jezelf met zachtheid en liefdevolle attenties. Het gemis van de ander zul je nu zelf moeten invullen. Het liefdesverdriet geeft je het gevoel dat je liefde niet langer waard bent, dat het voor eeuwig verloren is en dat je zonder zult moeten doen.

liefde en genegenheid

Het is echter zo dat je juist liefde en genegenheid aan jezelf moet geven en dit ook moet toelaten van andere mensen die je willen helpen, om het gebrek hiervan aan te vullen. Zo kom je meer terug in je eigen kracht te staan en zal het liefdesverdriet langzaam wegebben. Je kunt je hersens zo overtuigen van het feit dat je nog steeds liefde waard bent, ook al zal het niet meer door die ene persoon geschonken worden. Hierdoor zal het liefdesverdriet verzachten en afnemen waardoor je minder pijn ervaart en je jezelf weer snel een stuk beter zult voelen.

Evalueer je relatie

Wanneer je in liefdesverdriet verkeert, kan het gemakkelijk zijn om enkel naar de positieve ervaringen en herinneringen te kijken. Hierdoor wakker je het verdriet nog sterker aan omdat het gemis hierdoor groter lijkt. Er zijn echter ongetwijfeld genoeg redenen of indicaties waardoor de relatie uiteindelijk op niks is uitgelopen. Door je ook bewust deze redenen voor de geest te halen, breng je je gevoelens in balans en kun je nuchterder naar de breuk leren kijken. Het is immers niet allemaal fun and games geweest.

Schrijf het van je af

Er zullen zich ook genoeg incidenten hebben voorgedaan, waarbij duidelijk werd dat de relatie geen stand kon houden en dat het beter is dat het nu voorbij is. Door rationeel hiernaar te kijken en het je te realiseren, leer je je gevoelens draaien en stabiliseren. Zo zal het liefdesverdriet afnemen en kun je weer interesse krijgen voor leuke dingen. Een goede manier om je van alle herinneringen bewust te worden, zowel de positieve als negatieve, is om alles uit te schrijven.

Door je verhaal op papier te zetten, schrijf je je gevoelens van je af en kunnen ze je systeem verlaten. Dit draagt bij aan verwerking van het liefdesverdriet. Besteed hier waarlijk tijd aan en sta jezelf toe de gevoelens te voelen die hierbij opkomen. Het loont je niet om je gevoelens te ontkennen of te negeren. Door te schrijven, verwerk je veel van je opgekropte emoties en verlangens en kun je leren van je fouten in de liefde. Het is een simpele, doch effectieve methode.

vermijd een rebound

Vermijd een rebound!

Hoewel het aanlokkelijk kan lijken, is het meestal niet zo’n goed idee om terug te keren naar je ex-partner. Stort je dus niet in een rebound relatie! Het kan je het gevoel geven dat je verdriet zo over is en dat alles weer even koek en ei is, echter is dit vaak enkel een placebo-effect. Je zoekt eigenlijk de steun en troost bij degene waarbij je dit juist niet moet zoeken. Ook voor de ander kan dit een terugval zijn en daarna moeten jullie beiden vervolgens opnieuw door het proces van verwerking heen.

Het kan ook voorkomen dat je je halsoverkop in een nieuwe relatie stort om maar weer geluk te voelen en jezelf te overtuigen dat je over het liefdesverdriet heen bent. Dit is vaak slechts een illusie. Het is verstandig om even tijd voor jezelf alleen te houden om weer terug bij jezelf te komen. Liefdesverdriet heeft tijd nodig, dus gun jezelf dit ook. Er is niemand bij geholpen als je niet werkelijk hersteld bent.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑