datingsite parship

Home » Hoe vertrouw ik mijn partner weer na overspel
Blog Hoe vertrouw ik mijn partner weer na overspel

Laatst bijgewerkt op januari 14th, 2020 | door Welke online datingsite?

0

Hoe vertrouw ik mijn partner weer na overspel

Het is de nachtmerrie van iedereen die in een relatie zit: erachter komen dat de ander vreemdgaat. Misschien had je het nooit verwacht, misschien was je er altijd al een beetje bang voor. Hoe het ook zij: het is verschrikkelijk als je je partner betrapt op vreemdgaan of als de ander het opbiecht. Je bent niet alleen gekwetst, maar je bent ook bang voor wat dit betekent voor de relatie die je hebt. Iedere situatie is natuurlijk anders, maar hier kun je een aantal tips lezen over wat te doen als je partner is vreemdgegaan.

Ik wil verder!

Als je dit leest, dan heb je al de keuze gemaakt om te proberen om met elkaar verder te gaan. Je wilt niet voor niets het vertrouwen weer hertellen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer je partner vreemdgegaan is, dan heeft hij of zij je enorm gekwetst. Helemaal als je er zelf achter moest komen en de ander het niet zelf opgebiecht heeft. Ook dit betekent een groot verschil in het vertrouwensherstel. Als de ander het jou zelf verteld heeft, is het makkelijker om de ander weer te gaan vertrouwen dan wanneer je er zelf achter moest komen. Dan weet je niet eens of de ander wel van plan was om het ooit te zeggen.

Je relatie nog een kans geven

Wanneer je ervoor gekozen hebt om de relatie nog een kans te geven, is dat erg knap van je. Het vertrouwen terugkrijgen is erg lastig. Het is van belang dat je met elkaar praat. Degene die overspel heeft gepleegd, moet inzien dat dit niet kan en moet toch echt berouw tonen. Probeer erachter te komen waarom de ander vreemdgegaan is. Als jullie hierover kunnen praten, kunnen jullie elkaar proberen te begrijpen en is de eerste stap naar het opnieuw vertrouwen na vreemdgaan gezet. Het kan zomaar zijn dat jullie zelfs sterker uit de relatie komen na het overspel.

Gaat het lukken?

Om de kans van slagen van jullie relatie eerlijk te bekijken, is het belangrijk dat je kritisch naar een aantal punten kijkt. Vaak zat er iets niet goed in de relatie. Dit betekent dat je zelf er ook aan kunt werken om de relatie beter te maken. Echter, je moet niet jezelf de schuld geven. Het is nooit jouw schuld dat de ander vreemdgegaan is. Als hij of zij dat zegt en geen berouw toont, dan kun je beter de ander direct uit huis schoppen.

Eenmalige slippertje

Wat ook van belang is, is hoe je partner vreemdgegaan is. Heeft hij of zij een keer in de kroeg met een ander gezoend in een dronken bui? Dat is verschrikkelijk, maar misschien niet ernstig genoeg om je relatie overboord te gooien. Heeft de ander maandenlang seks met een ander gehad en hebben zij een emotionele band met elkaar opgebouwd en zien ze elkaar nog steeds? Dan is het een iets lastiger verhaal. Een eenmalig slippertje is eenvoudiger te vergeven en het is makkelijker om de ander hierna te vertrouwen vergeleken met een affaire. Bedenk dus goed waar je aan begint als je verdergaat met je relatie nadat je partner overspel is begaan.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑