datingsite parship

Blog

Laatst bijgewerkt op februari 13th, 2017 | door Welke online datingsite?

0

Hoe vergeet ik mijn ex?

Wanneer je relatie uit gaat, terwijl jij dat eigenlijk niet had gewild, dan is de kans groot dat je ex-partner nog heel lang door je hoofd blijft spoken. De verleiding is groot om nadat jullie relatie is beëindigd nog te blijven controleren wat hij of zij doet en vooral met wie. Maar de vraag is natuurlijk of dat verstandig is. Als jullie breuk definitief is en een verzoening er echt niet in zit, dan is het beter om je ex uit je hoofd te zetten en je op andere dingen te richten.

Snel een nieuwe relatie, is dat de oplossing?

Sommige mensen kunnen nadat hun relatie is gestrand, niet wachten om weer een nieuwe partner te vinden. Ze gaan krampachtig op zoek door zich in het uitgaansleven te storten of online te proberen een partner te vinden. Daarbij zijn ze vaak ook niet erg kieskeurig. Zeker als de ex ook een nieuwe relatie heeft, en als dat misschien de reden was voor de breuk, wil de in de steek gelaten partner vaak laten zien “wat jij kunt, dat kan ik ook”. En zo wordt er dus een partner “gescoord” die zonder dat hij of zij het weet alleen maar dient om iets te bewijzen. Zo’n relatie is in de meeste gevallen gedoemd te mislukken. Te hard van stapel lopen terwijl je in je hoofd nog volop met je ex bezig bent is erg onverstandig en ook niet eerlijk tegenover een eventuele nieuwe vriend of vriendin.

Gun jezelf de tijd en neem afstand
Het is verstandig om afstand te nemen van je vorige relatie en je niet halsoverkop in een nieuw avontuur te storten. Neem tijd voor jezelf, ga in je eentje op vakantie of met een vriend of vriendin. Pak hobby’s op waar je tijdens je relatie misschien te weinig tijd voor hebt gehad. Ga dingen doen die er niet van kwamen tijdens je relatie omdat de ander daar nooit zin in had zoals nar concerten gaan lange strandwandelingen maken of musea bezoeken. Neem daarbij nadrukkelijk afstand van je ex. Probeer niet voortdurend aan hem of haar te denken en richt je op je eigen leven. Het heeft geen zin om je voortdurend af te vragen wat je ex nu aan het doen is en vooral met wie.

Geef een nieuwe relatie een eerlijke kans
En als je dan een nieuwe relatie krijgt: Geef die dan een eerlijke kans. Je nieuwe partner is niet je ex, het is een ander persoon met een unieke persoonlijkheid. Vergelijken heeft dan ook geen zin, niet in positieve maar ook niet in negatieve zin. Zie je nieuwe partner als een nieuwe persoon in je leven, want dat is wat hij of zij is. Jullie gaan samen een toekomst opbouwen, los van je verleden met je ex-partner, die als het goed is ook verder gaat met zijn of haar leven. Dat jij daar geen deel meer van uitmaakt is iets wat je beter maar zo snel mogelijk kunt accepteren. Dan zal jouw leven ook snel weer leuk worden en kun je het verleden achter je laten.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑