datingsite parship

Home » Hoe snel kun je een tweede date afspreken?
Blog

Laatst bijgewerkt op oktober 12th, 2018 | door Welke online datingsite?

0

Hoe snel kun je een tweede date afspreken?

Een eerste date levert al veel spanning en stress op doordat je niet goed weet wat je kunt verwachten of hoe de date zal verlopen. Het afspreken van een tweede date is daarentegen niet minder zenuwslopend. Zeker als je iemand graag mag en zeker hoopt dat de ander jou net zo leuk vindt als hoe jij over je date denkt, kan het je nerveus maken als je hierover geen duidelijkheid hebt. Hoe weet je immers of de ander de date net zo gezellig vond en evenveel interesse in jou heeft als omgekeerd? Misschien wil de ander jou helemaal niet meer zien of enkel als vrienden, terwijl jij al stiekem wegdroomt over de geweldige dingen die je samen met je date zou willen gaan beleven. Naar mate de eerste date eindigt, kunnen dergelijke twijfels al de kop opsteken. Want wanneer zul je horen wat de ander werkelijk van jou en de date vond en of diegene openstaat voor een volgende afspraak? Dit is voor iedereen anders en er is dus nauwelijks een vaste lijn in te bepalen. Grotendeels blijft het gewoon afwachten hoe het zich in jouw situatie zal ontvouwen.

Bij afsluiting van de eerste date

Er zijn verschillende scenario’s mogelijk als het aankomt op het aankaarten van een volgende date. Wanneer alles goed voelt en de eerste date vraagt om meer, dan zal het vaak heel natuurlijk zijn om aan het einde van deze date reeds de wens voor een volgende date op te gooien. Vaak is voor beide partijen dan wel duidelijk dat er een wederzijdse aantrekking en interesse is om verder te willen onderzoeken of er meer mogelijk is. Het is dan heel begrijpelijk om meteen aan te geven dat je de ander graag opnieuw wilt zien. De kans op afwijzing is dan redelijk summier, wat het onderwerp tot een logische stap in de conversatie maakt. Het is dan ook net zo begrijpelijk dat de tweede afspraak redelijk snel zal worden ingepland. Wanneer er zeker sprake is van vertrouwen in de wederzijdse aantrekking, kan de tweede date ook met gemak iets later uitvallen als er dringende zaken tussendoor komen. Er zal dan vaak voldoende andere mogelijkheden worden benut om contact te houden en de ander beter te leren kennen, zelfs in de tijd dat je elkaar niet opnieuw ziet. Dit is een ideaal scenario waarin er duidelijk een match is tussen beide personen.

Kort na de eerste date afspreken

Wanneer het iets minder duidelijk is hoe de ander over de date denkt en je nog niet helemaal zeker bent van elkaars aanwezigheid, maar je wilt toch wel graag weten waar je staat en wat je kunt verwachten, dan neem je kort na de eerste date contact op. Dan kan bepaald worden of een tweede date in het verschiet ligt. Ergens is in dit scenario onzekerheid te bespeuren en het is dan ook een goed idee om de tweede date vooral niet te lang op zich te laten wachten. Mogelijk neemt de onzekerheid dan te grote twijfels aan en verwacht je dat de ander helemaal geen interesse meer zal hebben. Een mooie kans kan dan verloren gaan, zonder dat er mogelijk daadwerkelijk sprake is geweest van een afwijzing. Het is dan verstandig om duidelijkheid te vragen en te informeren of een tweede date ook voor de ander wenselijk is. Om de twijfels weg te nemen en niet af te dwalen, kan het dan zeker een goed idee zijn om de date niet te lang uit te stellen.

3 dagen regel

Veel mensen houden voor het voorstellen van een tweede date de 3 dagen regel aan. Deze stelt dat je pas 3 dagen na de eerste date contact mag opnemen, om te voorkomen dat je te opdringerig, behoeftig, creepy of wanhopig overkomt. Toch kan deze regel ook tegen je werken, als de ander hierdoor het gevoel krijgt dat je geen interesse hebt of spelletjes met hem of haar speelt. Als dit niet je bedoeling is, is het vaak beter om gewoon je eigen gevoel te volgen en alle regels aan je laars te lappen. Als de ander al interesse in je heeft, zal die het geen probleem vinden als je binnen die 3 dagen reeds contact opneemt en uitnodigt voor een tweede date. De ander krijgt zo ook een duidelijker beeld van wie jij bent en zal hierover een betere beslissing kunnen nemen. Het loont dus zeker niet altijd om de 3 dagen regel aan te houden, hoezeer anderen ook erbij zweren.

Wie stelt het voor?

Naast het nadenken over wanneer het gepast is om iemand mee uit te vragen voor een tweede date en het afspreken hiervan binnen een acceptabele tijd, is er ook nog de kwestie van wie dit als eerst voorstelt. Wacht je tot de man de vrouw opnieuw mee uitvraagt of trek je als vrouw zelf de stoute schoenen aan? Uiteraard is het veiliger om niet het initiatief te nemen, dan komt de afwijzing ook minder hard aan. Echter loop je zo ook een kans mis om je interesse te tonen. Iemand leuk vinden is namelijk nooit een schande en als jij wel graag een tweede date wilt, is het zeker waardevol als je dit kunt aangeven. Een tweede afspraak is snel gemaakt als blijkt dat de ander zeker wel interesse heeft, maar nog niet goed wist hoe hij of zij opnieuw het contact kon leggen. De tijd tussen de eerste en tweede date is eigenlijk ook niet belangrijk. Doe gewoon wat hierin goed voelt en wat mogelijk is en een vervolg geeft je spoedig de kans om de ander opnieuw te zien en nog beter te leren kennen.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑