datingsite parship

Home » Hoe kan ik mijn relatie verbeteren?
Blog

Laatst bijgewerkt op november 13th, 2016 | door Welke online datingsite?

0

Hoe kan ik mijn relatie verbeteren?

Wanneer je het gevoel hebt dat je relatie wel een oppepper kan gebruiken zijn er verschillende manieren om dat te bereiken. Je hoeft echt niet gelijk in relatietherapie te gaan, je kunt zelf ook veel doen om ervoor te zorgen dat jullie weer meer naar elkaar toe groeien en dat het weer leuk en gezellig wordt. En dat je seksleven verbetert, want dat is vaak een direct gevolg van een betere relatie.

Praat met elkaar

Het is natuurlijk een open deur, maar het is gewoon waar. Een relatie waarin beide partners niet met elkaar praten is vaak geen goede relatie. En dan gaat het natuurlijk niet over praten over het weer of over wat er vandaag in het nieuws was, al kan ook dat deel uitmaken van een goede relatie. Als er problemen zijn in een relatie en beide partners praten daar niet over maar houden hun mening over wat er aan schort voor zichzelf, dan zal de relatie snel bergafwaarts gaan. Als je het kunt opbrengen om met elkaar te praten over wederzijdse ergernissen of problemen die je ondervindt, zal dit jullie relatie zeker ten goede komen.

Geldproblemen? Los ze op!

Geldproblemen is één van de meest gehoorde redenen van een slechte relatie. Als er voortdurend geldzorgen zijn vanwege grote schulden of als je steeds maar amper kunt rondkomen zorgt dat vaak voor grote spanningen in een relatie. Als je iedere maand grote moeite hebt om rond te komen kijk dan eens goed naar je uitgavenpatroon en schrap de uitgaven die niet echt noodzakelijk zijn. Misschien kan het abonnement voor je mobiele telefoon goedkoper, misschien is een andere auto wel veel zuiniger met brandstof en goedkoper in de belasting en verzekering. Kijk naar andere uitgaven of ze wel noodzakelijk zijn en schrap ze als dat niet het geval is. Als je grote schulden hebt, kun je in overleg met een schuldhulpverlener of budgetcoach proberen hiervoor aflossingsregelingen te treffen.

Breng de romantiek terug in jullie relatie

Probeer te bedenken waarom je indertijd verliefd werd op je partner. Wat was er zo leuk aan hem of haar waardoor je als een blok voor diegene viel? En wat deden jullie in de eerste jaren van jullie relatie? Wat is er op tegen om die dingen nu weer te gaan doen? Lange wandelingen langs het strand, romantische etentjes voor twee of zomaar een weekendje samen weg, het kan nog steeds. Als jullie kinderen hebben vinden die het misschien wel leuk om een paar nachtjes bij opa en oma of een oom of tante te logeren zodat jullie tijd voor elkaar kunnen maken.

Doe leuke dingen samen

De algemene regel om je relatie te verbeteren is samen leuke dingen doen. Als je het financieel niet breed hebt, bedenk dan dat er ook genoeg uitstapjes en dingen te bedenken zijn die niet veel geld hoeven te kosten. Een romantische picknick in het bos kost niet meer dan een mand met broodjes en wat te drinken. Een wandeling langs het strand is gewoon gratis, net als een avondje samen op de bank om een goede film te kijken. Er zijn genoeg dingen te bedenken die je leven en dus je relatie weer leuk kunnen maken. Soms kan het ook zijn dat de problemen meer van psychologische aard zijn. Een partner kan dan bijvoorbeeld depressief zijn. Het is dan raadzaam op professionele hulp in te schakelen om jullie relatie te redden!


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑